Ūdensaerobikas trenere: Kādi vingrojumi izpildāmi ūdenī?

Ūdensaerobikas trenere: Kādi vingrojumi izpildāmi ūdenī?

05. Aug 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aktīva vingrošana ūdenī!

Ieej ūdenī līdz kaklam. Tas atslogos visas muskuļu grupas, kā arī prasīs pielikt lielāku spēku vingrojumu izpildei. Kas taču ir lieliski, jo saviem muskuļiem un tauku krociņām liksi pasvīst daudz intensīvāk.

  • SKRIEŠANA UN LĒKĀŠANA. Imitē skriešanu, ceļot kājas augšā gan taisnas, gan ceļos ieliektas. Var skriet gan taisni uz priekšu, gan atpakaļ, gan uz sāniem. Katrā skriešanas veidā nodarbināsi citas muskuļu grupas. Imitē slēpošanas kustības. Lec kā varde. Bet raugi, lai pēdas nebūtu lieki sasprindzinātas.
  • VINGROJUMI ROKĀM. Turi kājas plecu platumā, bet ar rokām apļveida kustībām kul ūdeni. Tad pacel rokas sānis un, ūdens pretestībai darbojoties, tās nolaid. Atkal kul ūdeni. Tad sakļauj kopā plaukstas un ar rokām zem ūdens zīmē apgāztus astoņniekus. Jo lielākus lokus zīmēsi, jo vairāk muskuļu grupu tiks nodarbinātas.
  • VĒDERA PRESEI. Apgulies uz ūdens un ceļgalus piekļauj krūtīm. Lai noturētos virs ūdens, ļoti aktīvi jākustina rokas. Pēc tam ceļgalus piekļauj krūtīm, guļot uz labā sānā. Kājas iztaisno. Tad atkal saliec. Kustību atkārto 15 reizes. Un to pašu dari arī apguļoties uz kreisā sāna.
  • ATSLODZEI. Starp vingrojumiem katrai problemātiskajai ķermeņa daļai, vari atslodzei nedaudz papeldēt. Izmanto papildu inventāru nūdeli, pie kuras pieturoties, peldot kustini tikai kājas vai arī uz kuras apsēdies un imitē riteņbraukšanas kustības. Tad gan jāuzmanās, lai visu laiku mugurkauls būtu taisns. Lielisks treniņš ne tikai kājām, bet arī līdzsvaram. 

Pamēģini šos vingrojumus nākamreiz, kad dosies peldēties!

Esi pati sev ūdensaerobikas trenere: sagatavojies peldēšanai

Esi pati sev ūdensaerobikas trenere: Iesildīšanās