Trūcīgu māmiņu jaundzimušo atbalstam saziedots vairāk kā 500 kg lietu

Trūcīgu māmiņu jaundzimušo atbalstam saziedots vairāk kā 500 kg lietu

15. May 2017, 11:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

TV3 raidījuma un vecāku apvienības “Māmiņu Klubs” sadarbībā ar tirdzniecības centru “Spice Home” rīkotajā labdarības akcijā “Dalies un samīļo” trūcīgu māmiņu jaundzimušo “pūriņiem” saziedots vairāk kā 500 kg lietu. Ziedojumu vākšana akcijai turpinās līdz š.g. 28. maijam. Speciālās labdarības pūriņu kastes saņems trūcīgās jaundzimušo māmiņas dzemdību nodaļās visā Latvijā.

Labdarības pūriņa izveide ir “Māmiņu Kluba” Baltijas iniciatīva, lai atbalstītu māmiņas krīzes situācijās. Gan Latvijā, gan Lietuvā dzemdību nodaļās nonāk mātes, kurām nav sarūpēta mazuļa pūriņa. Tās parasti ir trūcīgas māmiņas, sievietes krīzes situācijās. Rīgas pilsētas dzemdību namā grūtnieces bez pūriņa nonāk vidēji ap 200 gadā.

Dzemdību nodaļām dažkārt nav nepieciešamo lietu, ko piedāvāt jaunajai mātei mazuļa aprūpes nodrošināšanai, tāpēc labdarības pūriņš, kas sastāv no zīdaiņu drēbītēm, aprūpes piederumiem, autiņbiksītēm un siltas sedziņas, ir liels atbalsts.

Labdarības pūriņa veidošana noritēja no citu ģimeņu un arī kompāniju ziedojumiem. Lietiņas tika sašķirotas, drēbītes izmazgātas un ar brīvprātīgo “Māmiņu Kluba” mammu atbalstu - sapakotas skaistās “Dalies un samīļo” kastēs.

“Spicei ir liels prieks par iespēju atbalstīt “Māmiņu klubu” šīs akcijas organizēšanā un gandarījums, ka akcijas laikā no februāra vidus jau saziedots daudz ļoti noderīgu lietu. Šobrīd ar ziedojumiem ir pilna mūsu lielā mārketinga noliktava! Mīļš paldies visiem par atsaucību! Tomēr vajadzību ir daudz, tādēļ aicinu visus vecākus atrast iespēju apmeklēt akcijas labdarības kasti un ielikt savu artavu kopējā vezumā, lai akcijas beigās visas Latvijas dzemdību nodaļas un krīzes centri varētu saņemt “labdarības pūriņu” kastes, kuras izsniegt krīzes situācijā nonākušajām māmiņām. Raiņa vārdiem sakot, „Gūt var dodot, gūt var ņemot, bet dodot gūtais neatņemams”, rosina t/c Spice direktore Iveta Lāce.

Sestdien, 13. maijā “Spice Home” notika īpašs Māmiņdienas labdarības pasākums, kura ietvaros tika izveidotas jaundzimušo pūriņu kastes trūcīgu māmiņu atbalstam Latvijas dzemdību nodaļās. Programmā ar īpašu koncertprogrammu uzstājās dziedātājas, māmiņas un akcijas atbalstītājas Māra Upmane-Holšteine un Elizabete Zagorska, bērnu popgrupa “Mazā sirds” un deju kolektīvs “Ozolēni”.

Akcijas brīvprātīgās mammas pakoja jaundzimušo pūriņu kastes, kā arī notika dažādas meistarklases - bija iespēja veidot arī personalizētus apsveikumus, kas tika ievietoti kopā ar drēbītēm pūriņa kastēs: “Ne tikai dalies, bet arī samīļo! Tāds ir mūsu akcijas mērķis. Jaunajai mātei, esot krīzes situācijā, svarīgi ne tikai sniegt atbalstu lietās. Būtiski ir arī dot sajūtu, ka viņa nav viena. Personalizētus apsveikumus saņems ikviena labdarības pūriņa saņēmēja. Mēs gribam, lai ikviena māmiņa un mazulis jūtas gaidīti šajā pasaulē”, tā par labdarības akcijas “Dalies un samīļo” mērķi stāsta “Māmiņu Kluba” vadītāja Baltijas valstīs, Sandija Salaka.

Tāpat sirsnīgajā labdarības Māmiņdienā tika meistaroti veselīgi dzērieni kopā ar Lido uztura speciālisti Alisi Kindzuli un JYSK radošajā darbnīcā darinātas skaistas māmiņu lampas. Pasākuma viesi baudīja gardās Pure Chocolate šokolādes trifeles un Rochester ingvera dzērienus.

Ziedojumu vākšana akcijai “Dalies un samīļo” turpināsies līdz maija beigām. Vecāki tiek aicināti dalīties ar savu mazuļu lietiņām - drēbītēm, sedziņām, zeķītēm u.c., kas bērna pirmajos dzīves mēnešos der tikai neilgu laiku, bet var būt ļoti noderīgas kā ziedojums trūcīgām māmiņām un atnest tās uz Spice Home 1.stāvu, ievietojot īpašā ziedojumu kastē.

Mazuļu lietiņas, kuras apmeklētāji tiek aicināti ziedot “Dalies un Samīļo!” labdarības kastē:

-       pirmais apģērbs jaundzimušajam (0-3 mēn.)

-       autiņbiksītes (1.un 2.izmērs), neatvērtā iepakojumā

-       siltās zeķītes

-       kokvilnas cepurītes, cimdiņi

-       dvielīši

-       higiēnas lietas jaundzimušajam (ķemmītes, šķērītes, bērnu kosmētika)

-       krūts ēdināšanas piederumi māmiņai

-       pirmā rotaļlieta

-       sedziņa.

Labdarības kaste atrodas t/c Spice Home 1. stāvā (pie eskalatora) un būs atvērta ziedojumiem līdz š.g. 28. maijam.

Labdarības akcija “Dalies un samīļo” ir “Māmiņu Kluba” Baltijas valstu iniciatīva, kas vienlaikus norisinās gan Latvijā, gan Lietuvā. Kopā plānots izveidot ap 1500 jaundzimušo pūriņu kastu. Līdzīgas akcijas Skandināvijas valstīs tiek atbalstītas no valsts puses. Piemēram, Somijā jaundzimušo pūriņu kastes ir populārs atbalsta veids, ko sniedz valsts jaunajiem vecākiem.

Akciju atbalsta ģimenēm draudzīgas kompānijas un zīmoli  - tirdzniecības centri “Spice” un “Spice Home”; SUBARU (“Adrem Auto”), HUGGIES autiņbiksītes, Canpol Babies zīdaiņu aprūpes piederumi, NUK krūts zīdīšanas atbalstam, GRITE (pūriņu kastu izveide), BÜBCHEN zīdaiņu kosmētika, LIDO, JYSK un citi.

Foto: Gints Ivuškāns