Trūcīgās māmiņas tiks apgādātas ar jaundzimušo pūriņu kastēm Latvijas dzemdību nodaļās

05. Mar 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

TV3 raidījums un vecāku apvienība “Māmiņu Klubs” februārī, tirdzniecības centrā “Spice Home” atklāja labdarības akciju “Dalies un Samīļo!”, kas veltīta trūcīgu māmiņu jaundzimušo pūriņu atbalstam  dzemdību nodaļās. 

Māmiņas tika aicinātas dalīties ar savu mazuļu lietiņām (drēbītēm, sedziņām, zeķītēm u.c.), kas bērna pirmajos dzīves mēnešos der tikai neilgu laiku, bet var būt ļoti noderīgas kā ziedojums trūcīgām māmiņām. Pūriņa kastes saņems tikai trūcīgās māmiņas, kas nonākušas dzemdību nodaļā bez atbalsta un palīdzības.

Ideja par jaundzimušo pūriņu kastēm radusies TV3 raidījuma “Māmiņu Klubs”  (“Mamyciu Klubas”) Lietuvā vadītājai Indrei Kavaliauskaitei, kas akcijā jau iesaistījusi simtiem Lietuvas māmiņu. Labdarības kampaņa “Dalies un samīļo!” aicina dalīties ne tikai lietās, bet arī sirsnībā: “Tieši mammas vislabāk saprot citas mammas. Mēs nekad nevaram zināt, kādā situācijā varam atrasties, tāpēc līdzcilvēku atbalstam ir milzīga nozīme.”

Arī mūziķe Māra Upmane-Holšteina, divu bērnu māmiņa, atbalstot TV3 raidījuma “Māmiņu Klubs” akciju, stāsta: Pat tādai mammai kā man, kam absolūti nav par ko sūdzēties , ar pirmo bērniņu bija grūti - pūriņā bija jāsagādā tik daudz lietu! Pirmajā brīdī ir šoks, kad sāc aptvert, cik daudz jaunu lietu bērnam nepieciešams! Tas, ka man iedeva daudz drēbīšu tieši draugi, bija milzīgs atspaids!

 20170301101818-34578.jpg

Blogere, radio balss un meitiņas Grētas mamma Marta Grigale, atbalstot akciju, stāsta: Tad, kad tev piedzimst bērniņš, tad tu saproto, ka tas ir pats svarīgākais, kas ar tevi jebkad ir noticis! Es esmu pārliecināta, ka katra mamma grib dot savam bērniņam to labāko, un, tā noteikti ir ļoti smaga sajūta, ja nevari atļauties nopirkt nepieciešamo. Kad pērkam savam mazulim drēbītes, saprotam, ka pa diviem mēnešiem to nav iespējams nonēsāt. Man prieks, ka mūsu lietiņas, no kurām Grēta izaugusi, noderēs labdarībai. 

Raidījumu vadītāja, divu bērnu mamma Liene Bērziņa, savukārt, stāsta, ka reiz pati ir bijusi smagā situācijā grūtniecības laikā, tāpēc spēj saprast un nenosodīt tās mammas, kas uz dzemdībām ierodas bez pūriņa. Viņas sarūpētajā ziedojumā ir ieliktas pašas bērnu pirmās drēbītes, kas atlasītas ar lielu mīlestību. Ne tikai pirmās drēbītes, bet arī pirmais grabulītis būs tas, kas iepriecinās kādu māmiņu un jaundzimušo bērniņu, kuram dzīves sākums ir bijis grūts.

Lai gan valstī darbojas grūtniešu un bērnu krīzes centri, šāda organizēta akcija, kuras laikā pūriņa lietas tiks speciāli atlasītas, izmazgātas, sakomplektētas īpašās kastēs un nogādātas dzemdību iestādēs, ievērojami atvieglos atbalstu krīzē nonākušajām māmiņām.

20170301101835-35928.jpg

Ziedojamās mazuļu lietiņas, ko “Māmiņu Klubs” aicina atnest uz “Spice Home” labdarības kasti “Dalies un Samīļo!” līdz 28.maijam:

- pirmais apģērbs jaundzimušajam (0-3 mēn.)

- autiņbiksītes (1.un 2.izmērs), neatvērtā iepakojumā

- siltās zeķītes

- kokvilnas cepurītes, cimdiņi

- dvielīši

-   higiēnas lietas jaundzimušajam (ķemmītes, šķērītes, bērnu kosmētika)

-   krūts ēdināšanas piederumi māmiņai

-   pirmā rotaļlieta.

 

Akcijā aicināti piedalīties arī uzņēmumi, kas ražo vai izplata zīdaiņu preces!

Kopumā Latvijā 2017.gadā plānots izplatīt ap 1000 jaundzimušā pūriņa kastu.

08. Mar 2017, 20:08

👍