Trīs lietas, ko paveikt decembrī

Trīs lietas, ko paveikt decembrī

13. Dec 2014, 15:46 lauvinja lauvinja

Visas labās lietas parasti pasasās ir trīs un es šogad decembra sākumā sev izvirzīju trīs darāmas lietas decembrī. Pareizāk sakot, radīt ieradumu, lai jaunā gadā viss notiek pats no sevis un par to vairs nav jāpiedomā.

Pirmā lieta – ik vakaru veltīt katram no bērniem atsevišķi vismaz 10 minūtes sava laika, lai pārrunātu dienas notikumus, samīļotos un pabūtu divatā, veltot nedalītu uzmanību. Pēdējā piezīme ir svarīga, jo var jau vest sarunu darot ikdienas darbus, bet manējiem bērniem tik ļoti patīk samīļoties un viņi tiešām šīs minūtes nedalītas uzmanības ļoti novērtē. Pašai man tas ir svarīgi, jo šobrīd reizēm vakaros gribas vien ierušināties dīvānā un nekustēt, jo ir ļoti, ļoti daudz darba, vakari vēli.

Otrā lieta – atrast labo un to uzteikt. Attiecas uz attiecībām ar man svarīgiem cilvēkiem – bērniem, mīļoto vīrieti, darba kolēlēģēm. Kāpēc man klusībā pruecāties par bērnu atzīmēm, ja es varu šajā priekā padalīties ar bērniem? Varbūt vēl kas labs padarīts? Vai kolēģēm kāds darbiņš īpaši labi izdevies? Labi vārdi liek justies novērtētiem un kalpo kā stimuls. Tikai nez kāpēc mēs reti kad tos uzteicam, biežāk baramies par to, kas nav sanācis gluži kā iecerēts.

Trešā lieta – pateikt paldies! Gribu iemācīties nekautrējoties pateikt paldies! Paldies par ikvienu labi paveiktu darbiņu, paldies par ikvienu foršu notikumu, ko piedzīvoju! Mazais vārdiņš paldies, liek mums visiem būt labākiem!

Zinu, zinu, ka diez vai man izdosies šo visu padarīt par iedarumu, bet es ļoti ceru, ka ar laiku tas man izdosies!

Lai Jums jauks šis brīnumu gaidīšanas laiks!