Tri-Bio veļas mazgāšanas līdzekļi - tīra veļa bez aromāta

Tri-Bio veļas mazgāšanas līdzekļi - tīra veļa bez aromāta

01. Mar 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Pateicoties Māmiņu Klubam, man bija lieliska iespēja iepazīties ar Tri-Bio produkciju.

Šīs firmas produktus esmu pamanijusi jau veikalu plauktos, bet visu laiku kaut kā baidījos ņemt - tomēr zīmols nebija sevišķi pazīstams. Gan jau piekritīsiet, ka ne vienmēr gribas riskēt un ņemt kaut ko jaunu, sevišķi, ja nevienam no pazīstamiem nav pieredzes ar konkrēto produkciju. 

20170227211103-49786.jpg

Protams, mani ļoti priecē ECO zīme, jo tās ir rūpes par ģimenes un apkārtējās vides veselību. Es mīlu mazgāšanas līdzekļus bez aromāta, domāju, ka īpaši jutīgi un alerģiski cilvēki mani sapratīs.

Man pašai nav alerģijas, vismaz nekādu diagnožu šajā sakarā man nav, bet laiku pa laikam man trūkst gaisa, ja apkārt ir smacīgs gaiss vai arī jūtami spēcīgi aromāti, un, ja tas tā ir, tas saasina situāciju. Es reti lietoju smaržas, tieši šī paša iemesla dēļ, un arī mazgāšanas līdzekļus cenšos izvēlēties bez īpaša aromāta. Galu galā, man vajag tīru, nevis smaržojošu veļu.

20170227211137-53606.jpg

Šķidrie Tri-Bio veļas mazgāšanas līdzekļi

Šķidro līdzekļu pamatā ir bio-enzīmi - mazgāšanas līdzekļu sfērā enzīmi ir jaunums. Manā izpratnē enzīmi veļai ir kā probiotiķi mūsu organismam. Abi šķidrie veļas mazgāšanas līdzekļi ir caurspīdīgi un vidēji šķidri līdzekļi. Apģērbu izmazgāja - nebija tā, ka kaut kas būtu palicis neizmazgāts.

Iepakojumam ir ērts rokturis. Klienta ērtībai veļas pulverim, kas paredzēts krāsainās veļas mazgāšanai, ir zaļš korķītis. Baltās veļas pulverim - balts korķītis.

Šis korķītis ir arī dozators. Līdzekļa lietošanas instrukcija - tabula ir uz pulvera iepakojuma. Tur ir apraksts arī par korķīša tilpumu, bet man ērtāk būtu bijis, ja kādas atzīmes būtu bijušas uz paša korķīša attiecībā uz dozēšanu.

Vēl viens šķidro veļas pulveru pluss ir tāds, ka tie nepaliek veļas mazgājamajā mašīnā. Laiku pa laikam ieslēdzu veļas mašīnu tukšā režīmā, lai mašīna attīrītos. Un lūk, pēc pulverveida līdzekļiem, ūdens ir putains, pēc šķidrajiem veļas pulveriem nekā tāda nav. Vēl viens pluss ir tāds, ka šķidrā veļas pulvera paliekas nenonāk uz apģērba, un uz apģērba pēc tāda pulvera lietošanas nepaliek arī balti pleķi.

Šķidrie veļas pulveri mani apmierina - savu funkciju tie pilda, tāpēc ieteiktu tādus arī citiem.

20170227211156-34425.jpg

Ūdens mīkstinātājs, atkaļķotājs.

Mums dzīvoklī veļas mašīna nav no jaunajiem modeļiem, tātad - ne mazums veļas mazgāšanas reižu izturējusi, pie tam, lietoti dažādi veļas mazgāšanas līdzekļi, un arī veļas netīrības pakāpe bijusi atšķirīga.

Nezinu, kāpēc, bet - kad veļas mazgājamā mašīna laiž ārā ūdeni, no izlietnes nāk nepatīkama smaka (veļas mašīna ir virtuvē). Dažreiz pat pēc veļas mazgāšanas beigām liekas, ka veļa nesmaržo pēc tīrības, bet tai ir viegla putekļu/pelējuma smaka. Mani šis fakts nemaz nepriecēja - jā, sausai veļai šādas smakas nebija, bet, kad veļu ņemu ārā no veļas mašīnas, gribas just tīrību, nevis netīrību.

Līdzeklis ir caurspīdīgs, nav pārāk biezs, ar vieglu aromātu. Tam arī ir ērts rokturītis un korķītis - dozators.

Līdzekli pievienoju katrā mazgāšnas reizē. Pēc ražotāja ieteikuma, vienu reizi izmazgāju tukšu veļas mašīnu, lai attīrītu veļas mašīnas "vēsturi".

Lietošanas instrukcijā norādīts, ka līdzeklis jāielej veļas mašīnas nodalījumā, kurā ber vai lej veļas pulveri, bet tā kā es zinu, ka veļas mašīnās trešo nodalījumu reti kurš izmanto, kas arī paredzēts veļas mašīnas atkaļķošanas līdzeklim, tad tieši tur es ielēju Tri Bio Calc-Off.

Nemelošu - pretīgais aromāts pēc pirmās reizes nepazuda, bet pakāpeniski sāka samazināties. Un tagad man ir jau tā, ka nu varu izņemt no veļas mašīnas drēbes bez pelējuma aromāta. Veļas mašīnas iekšpusi es pārbaudīt nevaru, bet domāju, ka arī tur ir tīrāks.

Tāpēc esmu apmierināta ar šo līdzekli.

 

20170227211228-35735.jpg

Tri-Bio Fabric Stain Remover – traipu tīrītājs

Traipu tīrītājam nav asa aromāta + patīkami to aiztikt arī ar rokām (nekož rokās un neizraisa niezi vai kairinājumu).

Ērta pudelīte ar izsmidzinātāju. Līdzeklis ir caurspīdīgs, vidēji šķidrs.

Eksperimenta tīrībai esmu izmēģinājusi traipu tīrītāju uz apģērba, kam ir dažādas netīrības pakāpes - gan svaigi traipi, gan pāris dienu seni traipi un pavisam veci traipi.

20170227211252-42973.jpg

Šīs zemes no dēla biksēm izdevās izmazgāt.

Personīgi man traipu tīrītājs tika galā ar svaigiem traipiem un ne vecākiem traipiem kā 1 nedēļa. Traipi no apģērba, kas stāvējis jau vairākus mēnešus vai pat gadu, protams, neizmazgājās. Varbūt, ka pats līdzeklis jāpatur uz apģērba ilgāk.

Kopumā līdzeklis ar savu mērķi galā tika.

20170227211324-10747.jpg

Tri-Bio Farbric Deo – veļas, audumu dezodorants

Līdzekļa mērķis ir likvidēt nepatīkamus aromātus.

Teikšu godīgi, ka pašlaik neesmu īpaši sapratusi šī līdzekļa lietošanas nepieciešamību. Esmu izmēģinājusi līdzekli virtuves dvieļiem, jo tās ir tās lietas, kas visvairāk uzsūc dažādas smakas. Esmu visu darījusi saskaņā ar instrukciju - izsmidzināju apģērbu, pagaidīju un izmazgāju. Visa dvieļu smaka tomēr nepazuda.

Man likās, ka labāk tad apsmidzināt jau sausu veļu. Tad tas tiešām strādā kā dezodorants. Esmu uzsmidzinājusi uz virtuves dvieļiem, kas ir sausi; nogaidīju un smarža bija patīkamāka.

Tā ka šis produkts varētu patikt kādam, kas ciena šādas lietas.

20170227211343-58957.jpg

Vēl pati nopirku izmēģināšanai veļas mīkstinātāju. Es neprotu tā lietot produkciju, ka veļas pulveris ir vienas firmas, bet mīkstinātājs  - citas. Īpaši, ja pulveris ir eko cērijas, bet mīkstinātājs ne. Man šķiet, ka tad nevar nemaz novērtēt pilnībā šo līdzekļu darbu.

Pāris vārdi par mīkstinātāju - baltas krāsas un ļoti šķidras konsistences. Tāpat kā citiem līdzekļiem, arī šim ir ērts rokturītis un korķītis kalpo par dozatoru. Viegls, patīkams aromāts. Veļa pēc mazgāšanas ir patīkama, tātad - līdzeklis ar savu darbu galā ir ticis.

Vēlreiz paldies Māmiņu Klubam par iespēju izmēģināt Tri-Bio veļas mazgāšanas līdzekļus.