Trešais uzdevums-kā es pērku bērniem lietas

Trešais uzdevums-kā es pērku bērniem lietas

19. Oct 2016, 17:25 IlvaV IlvaV

Godīgi sakot, šis ir visgrūtākais, jo visietilpīgākais uzdevums. Tā kā man ir 3 dažādu vecumu bērni (14,10 un tūlīt, tūlīt 3), tad, protams, tas, kas tiek iegādāts bērniem, ir daudz un ļoti atšķirīgas lietas. 

Man nav atmiņā, kas bija pirmais, ko iegādājos lielajam dēlam, bet domāju, ka tāpat kā abiem mazākajiem, tas bija apģērbs. Mazajai princesei lielāko daļu no pirmā laika apģērba iegādājos Spānijā Chicco veikalā. Super skaistas, izsmalcinātas lietas par labākām cenām kā Rīgā. Visādi lācīši ar bantītēm un sirsniņām, kleitiņas un smukumzābaciņi. Izklaidējos uz pilnu klapi, jo taču beidzot gaidīju meitiņu:)

20161019164530-53002.jpg

Apģērbu iegādājos viļņveidīgi, respektīvi, mainoties sezonai. Un tā kā bērni tiešām izaug burtiski pa sezonai, tad visu garderobi nākas mainīt gandrīz uzreiz. It sevišķi lielais dēls tik bieži maina savu izmēru, ka vairs nav iespējams izsekot:) Piemēram, pavasarī viņa apavu izmērs bija 46, tagad vajag jau 47,5. 

Lielajam dēlam lielāko tiesu apģērba tētis ved no ārzemēm, bet šeit Latvijā iepērkamies gan HM, gan Reserved, gan Zara,Next,  Cropp, Apranga. Apavus dēlam pērk sporta apģērbu veikalos kā Sportland, Sporta Bode u.c. Un daudz kur jau tos lielos izmērus neatradīsi, it sevišķi, jaunietim pa prātam.20161019165128-74074.jpg

Vidējais dēls tiek apģērbts HM, Reserved, Lindex, Next, Cropp, Maxima esmu atradusi foršus kokvilnas vienkrāsainus džemperus bez visādiem bļembukiem un spīduļiem. Arī Prisma. Apavi ir gan lielā brāļa atstātie, gan no Prisma sporta nodaļas, gan CCC, gan Geox. Dažādi. Izejamie apavi pēdējie iegādāti Eiropas apavos. Kur uz doto brīdi atrodu nepieciešamo modeli un izmēru, tur arī pērkam. Vispār Renātam ir problēma atrast ērtus apavus, jo kaut kas ar pēdu izkatās ne tā-ja viens apavs der, otrs kaut kur spiež vai berž. Tas pats ar biksēm-ja garumā der, tad apkārtmērs kā likums ir par platu:) Bez viņa apģērbu noteikti nevaru pirkt.

Siltās jakas un sniega bikses kalnam abiem pēdējos gadus sūtu no ārzemju ineta veikaliem. Izvēlos Columbia sēriju parasti. 20161019165243-66621.jpg

Ar māsu mums ir vismazāk problēmu, jo viņai apģērbu pērku gan HM, Lindex, Mothercare, Next, gan lielveikalos, gan lietotus no citām mammām, gan lietoto apģērbu veikalos. Tur var atrast lietas, kas nav citiem, jo, būsim godīgi, ar krekliņu, kas iegādāts Maxima, staigā vēl vismaz 1 meitene bd:) Daudz drēbju pērkam ārpus LV, kad esam tur. Tūlīt atkal dodamies, tad noteikti kaut kas iekritīs somā. Vienmēr nopērku apakšbikšu komplektus, zeķu komplektus ārpus LV. Šķiet izdevīgāk kā šeit tajā pašā HM. 20161019165330-72790.jpg

Meitai pēdējie sporta ratiņi tika pasūtīti no vācu internetveikala gan cenas, gan krāsu pieejamības dēļ. Tāpat istabas šūpoles, pirmā braucamā mašīna, ragavas, siltais ratu maiss u.c. ir iegādāts turpat (www.mytoys.de) Ārzemju interneta veikalos esmu pirkusi arī apģērbu gan sev, gan bērniem, tāpat apavus. Te var minēt sportdirect, adidas, ebay, outletbebe.es u.c.

Sporta inventāru pārsvarā iegādājamies specializētajos veikalos. Skrituļdēlis, slidas, skrituļslidas pirktas Taktika.lv, basketbola bumbas gan Sportland, gan citos sporta veikalos. Pirmo basketbola bumbu lielalajam dēlam pirku par baisu naudu toreiz (kaut kas ap 60 lati) kaut kādā noliktavā pie Matīsa kapiem. Kā tagad atceros:) Tāpat visādus sīkumus basketbolistam kā sviedru savācēja lentas, kompresoršorti, sporta pudeles (ko gan vairs nepērkam, jo pazūd:D) puika pats pērk Sportland, Ball veikalos. 

Vidējam dēlam pirmo akordeonu pirkām tepat lietotu, otru mums no Vācijas sūtīja ar pārvadātājiem, bet trešajam jau pagājušajā gadā paši lidojām pakaļ uz Hamburgu. Latvijā labu instrumentu praktiski nav iespējams nopirkt. Jo tie iet no rokas rokā, nospēlēti līdz ārprātam, vieni un tie paši.20161019171536-36633.jpg

Vēl būtiska lieta ir termoapģērbs, ko esmu sūtījusi Sportdirect visbiežāk-izdevīgi un ļoti labas kvalitātes. Latvijas SportDirect veikalā pat iegājusi neesmu, tāpēc spriest par cenas/kvalitātes attiecību nevaru, tāpat vai piedāvājums tāds pats kā kaut vai Anglijas internetveikalā, nezinu.

Mēbeles ir vai nu pārveidotas padomju mēbeles (piemēram, kolosāli gultas rāmji, ko paši pārkrāsojām, piepirkām jaunus matračus, un dēliem ir ērtas gultas) vai pārsvarā iegādātas IKEA. Sūtīju klātienē mazā bodītē uz Vienības gatves. Pati neesmu braukusi tām pakaļ. Sīkumus kā lampas, krāsainus pakaramos esmu iegādājusies gan Tiger, gan tajā pašā Ikea, gan Yusk. Meitai gulta kopā ar skapi sānos tika atdota, taču mazā gulta ir gulējusi ļoooti maz. Šobrīd gulta ir izjaukta, ir palikušas tikai lādes drēbēm. Sega māsai ir palikusi no vidējā brāļa. Ļoti laba dūnu sega no Yusk-silta, siltumu regulējoša, viegla.  Pārējiem segas ir pirktas no ražotājiem (es vairs neatminos firmu). Gultasveļa visbiežāk Mežrozes ražojuma vai pirkts audums un tad šūts. Ir vēl saglabājušies arī ļoti labā stāvoklī komplekti, kurus pirku caur Hobby Hall katalogu-izcila kvalitāte!

20161019165629-89961.jpg

20161019170654-32498.jpgBērniem iegādājos lietas, kad tās nepieciešamas. Jā, pērku lielveikalos, kad ir akcijas, bet tad ņemu to, kas ir ejošais-t-krekliņi, džemperīši, šorti, bikses. Bet izpārdošanās, kad, sākoties pavasarim, tirgo ziemas apģērbu, ne vienmēr ko meklēju. Vienīgais, ko bieži iegādājos tikai tāpēc, ka ir akcija,-zeķes un zeķubikses. It sevišķi Prismā ir ļoti skaistas zeķītes un zeķubikses meitenēm. Greznas, ar bantītēm, kruzuļiem utt. Ja ir 35% atlaide, ir ļoti izdevīgi.  Protams, ja Maximā parādās super izdevīgs piedāvājums gumijas zābakiem (meitai kā reiz pēdējie no turienes par nepilniem 3 eiro, un ūdeni nelaiž cauri), tad ņemu ciet. Bet uz priekšu gan speciāli neko nepērku-ne kombinezonus, ne lietus apģērbu, neko. Es zinu, ka pareizi ir taisīt ragavas vasarā, bet es to neizmnatoju. Vasarā pērku vasaras apģērbu, ziemā-ziemas. Nesen, piemēram, nopirku kolosālas lenne lietus bikses ar jau 30% atlaidi, jo nu jau tirgo ziemas apģērbu. Bet man tās bikses vēl tikai būs vēlāk noderīgas, tā kā neskrienu nekam pa priekšu. Atlaides tāpat dabūju. Jā, bieži vien liela daļa izmēru jau iztirgoti, bet vienmēr kaut ko atrodu.  

Es vispār esmu novērojusi, ka atlaides mani motivē iepirkties, taču  ne Latvijā. Tur tā nauda kaut kā vieglāk aizplūst, bet šeit es divreiz padomāju, vai tiešām man to vajag. Jo patiesībā jau apģērbs ir gana. Un ja kaut ko ļoti vajag, kādu konkrētu krāsu vai, piemēram,s teidzīgi nepieciešams jauns uzvalks, jo tas, kas vakar derēja, šodien, izrādās, ir par mazu, tad eju un pērku. Sāpīgi, bet jāpērk:) Par uzvalkiem vai izejamo apģērbu runājot, tos esmu atradusi gan Bērnu Pasaulē, gan Zara, gan Apranga. Apranga vispār ir labs veikals ar kvalitatīvu zīmolu apģērbiem bērniem.

Zīmolam manās acīs ir tik daudz nozīmes, cik tie man sevi ir pierādījuši. Ir apģērbs, kas pēc vairākiem bērniem izskatās labi, bet ir tāds, kas jau pēc vienas mazgāšanas reizes nu nepavisam nav ideāā stāvoklī. TomTailor apģērbi ir labi, UnitedColorsof Benetton, POP, Esprit sevi ir pierādījuši, ka no viena brāļa var mierīgi palikt otram, bet visi tie HM, Reserved vairāk vienam bērnam vienai sezonai. Tāpat apavi kā Ecco, Geox, Karrimor, timberland, HellyHansen, cLARKS utt.-tie var tikt pārmantoti, bet nezināmi ražotāji (kas gan nenozīmē, ka ja lv tie ir nezināmi, tādi tie ir arī citur) ar lētu piedāvājumu nebūs ilgdzīvotāji. Es, piemēram, ikdienas apavus cenšos bērniem izvēlēties no dārgā gala, bet tādas izejamās smukumkurpes meitai var mierīgi ņemt lielveikala plauktā, kur rakstīts made in china (kaut tur jau gandrīz viss tiek ražots:))20161019170800-65163.jpg

Dāvanas ir katros svētkos, bet tās var nebūt arī taustāmas. Tik pat labi kopīgs izbrauciens uz sen izvēlētu mērķi arī var būt dāvana lielākam bērnam. Un tad klāt kādu sīkumu, ko nu sirds kādreiz ir vēlējusies. Bet vairāk dodu priekšroku intelektuālām (dārgākas 3D puzles ar gaismām, konstruktori, zinātniskie komplekti) un praktiskām dāvanām, kā, velosipēds, skrituļslidas utt. Citiem gan dāvanas nepasūtu. Jo mums ciemos pārsvarā nāk draugi bērniem, un viņiem nu gan nepasūtīšu neko. Parasti arī uzdāvina DK vai puzles. Ir, protams, bijuši tādi, kas atnes kaut kādu tiešām prastu ķīniešu rotaļlietu no lielveikala plaukta, kam, protams, pēc pāris stundām aplūzt viss, kas var nolūzt:D Nepatīk man tādas mantas, un mēs arī neglabājam neko, kas nav kvalitatīvs. Paši rotaļlietas nepērkam ikdienā. Pilnīgi pietiekoši ir ar tām, kas ir sadāvinātas vai kādreiz sen nopirktas. Mazajai arī pati šo to esmu pagatavojusi, bet, kopš viņa iet bd, rotaļlietas principā nav aiztiktas. Šobrīd viņai topā ir tēta sasūtītās mīkstās mantas un grāmatas, ko lasām katru vakaru. Tās man un tētim mantojumā no mūsu bērnu dienām. Šad tad mēdzu nopirkt kādu uzlīmju grāmatu meitai. Ar puikām kopīgi paši sameklējām interneta veikalā rallija domino un pasūtījām, kādus viņi gribēja. Tādas lietas akceptēju. Jo ar tām var pavadīt laiku radoši, ilgi, dažādi būvējot utt. Latvijā neesmu nekur redzējusi tādu lietu.

20161019171007-29022.jpg20161019170914-79782.jpg

20161019172503-66090.jpgAr lietām, kas vairs neatbilst bērnu vecumam vai interesēm, daru visādi-gan pārdodu, gan atdodu savējiem, gan pavisam svešiem cilvēkiem (klāt gan nekad pati vairs nevedu, jo ir bijis, ka neiznāk pakaļ), tāpat iemainu pret kaut vai šokolādi vai kafijas paciņu. Apģērbu arī vai nu pārdodu (dārgāk pirkto un vislabāk saglabājušos (tie parasti ir zīdaiņu apģērbi), jo tad var atkal nopirkt jaunu savējam, pieliekot naudu klāt) vai visbiežak atdodu, ieliekot sludinājumu tajā pašā FB. Jo man starp draugiem un tuviniekiem nav mazas meitenītes, kam derētu Terēzes drēbes. Bet puiku mantas no savējiem neviens nepiesakās ņemt. Šajā vecumā bērni vairs lietotus negrib nēsāt. 

Vēl viena sadaļa-maskas. Kādreiz pirku salonā Māsiņas. Tad esmu sūtījusi, lai uzšuj dažādus tērpus, bet pēdējos gadus jau laicīgi pirku caur ebay dažādas maskas. Man ir vesels lērums masku un tērpu, kurus nu jau varēs nēstāt Terēze. Šeit bilde no vienas ballītes. Bērniem katru reizi, atnākot pie mums, patīk pa manu masku maisu ņemties un pārģērbties vairākas reizes:)20161019171753-18484.jpg

Ar higiēnas precēm ir tā, ka šampūnus, dušas želejas pērku no LV sērijas, kas ir bez smaržas, tā kā lietot var arī lielie puikas. Vēl abi lieto matu želeju, ko katrs pats sev atrod vai nu Drogās, vai lielveikalā iemet grozā man. Smaržas u.c. lielajam dēlam ir sadāvināts svētkos. Mazajai princesei neko, izņemot matu šampūnu, nelietoju. Vienīgais šad tad iepūūs matos līdzekli pret pinkām:) Viņai matiņi kā man, ka aizmugure dikti saveļas, un ar šo līdzekli ir padarāmi vieglāk ķemmējami. 20161019171206-36198.jpg

Citiem vecākiem ieteiktu būt apdomīgākiem, tērējot savu nopelnīto naudu-neķert kādu drēbes gabalu tikai tāpēc, ka tam ir atlaide. Jo bērni izaug mežonīgi ātri, it seviški, zīdaiņi. Man tā arī palika daudz mantu, kas bija vai nu neuzvilktas, vai uzvilktas pāris reižu. Un noteikti no sirds iesaku nepirkt lētas rotaļlietas-tām nav nekādas vērtības jau pašām par sevi, tās ātri salūzt, tās neko nemāca bērnam. Labāk iegādāties attīstošo koka puzli, veramās rotaļlietas, lielākiem jau konstruktorus, 3d būvējamās ēkas, kas attīsta loģiku, domāšanu, dažādas galda spēles utt. 

No konkrētajiem veikaliem izvēlētos:

Bebicentrs.lv Neko citu kā zābaciņus meitai gan neatrodu, Tur gan man būtu jāpiemaksā vairāk kā pati DK, bet zābaciņi izskatās labi.  Vēl ieinteresēja rotaļu virtuvīte, bet ļoti maziņa izmēros tomēr.

No bernusala.lv izvēlētos kaut ko no rotaļlietām. Tā kā meitai svetdien dzimšanas diena, pie rotaļlietas tiktu viņa. Piemēram, plastilīna komplekts, jo šobrīd vēl joprojām tas mums iet uz urrā-lipinām, micām, veidojam visu, ko var izdomāt. Vai kaut kas no kvalitatīvajām Quarcetti rotaļlietām. Esmu jau rakstījusi, ka viņai patīk spraust tās mazās detaļiņas kā nagliņas quarcetti dēlī, veidojot zīmējumu. Šis līdzīgs princips, bet ar magnētiem. 

No lacuks.lv acis pieasitīja šī virtuve, taču cena nepārliecina. Vai par tādu cenu tiešām var būt kvalitatīva liela rotatļlieta ar visiem piederumiem?? Tad lai iet puzle ar baloniem un vēl baloniemdzimšanas dienas svinībām:) Vai šī puzle. Nebiju tādas pat redzējusi, jo neklīstu pa veikaliem un neredzu visus jauninājumus. Vēl var šo telti, jo mazajai visur patīk ielīst un ļoti patīk pucēties:) Redz, grūti jau izvēlēties:)