TREŠAIS SOLIS: Kādi graudaugi tev mājās ir vienmēr?

TREŠAIS SOLIS: Kādi graudaugi tev mājās ir vienmēr?

09. Jan 2016, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā reizē ar www.centralmarket.lv atbalstu esam nolēmuši jūs apdāvināt ar dzīvei un enerģijai svarīgu produktu grozu visai ģimenei. Tas taču ir aktuāli ikvienam, vai ne? 

Kādiem produktiem jūs dodat priekšroku? Vai atbalstāt vietējos ražotājus, vai pērkat to, kas cenas ziņā ir izdevīgāks? Kādu maizi pērkat un kur? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem meklēsim rakstos: PIRMAIS SOLIS - 7.janvārī, OTRAIS SOLIS - 8.janvārī, TREŠAIS SOLIS - 9.janvārī, CETURTAIS SOLIS - 10.janvārī, PIEKTAIS SOLIS - 11.janvārī.

Visu svarīgāko gribam izrunāt mūsu jaunajā konkursā!

PIECI SOĻI:

uztura produkti

20160107133942-41627.jpg

Katru dienu publicēsim vienu diskusiju, sākot no šodienas, 7.janvāra, līdz pat svētdienai 11.janvārim. Katru dienu gaidām no jums atbildes, un tās vēlamies apkopot, padaloties rezultātos arī ar jums!

TREŠAIS SOLIS

Tam, kas putras ēd, puncis pilnāks kā ķeizaram!

20160107173835-49491.jpg

Ja mājās ir graudaugu pārsla vai makaroni, nepaēdis nepaliks neviens. Bieži vien māmiņas kā pirmo piebarojumu mazuļiem sāk dot tieši dažādas putras un graudaugu pārslas. No jebkurām graudaugu pārslām iespējams pagatavot gardu putru, var pagatavot arī saldo ēdienu un pat pamatēdienu. Šie uztura produkti ir barojoši, veselīgi  - sevišķi, ja nav attīrīgi, kā arī tie ir ārkārtīgi svarīgi dzīvotspējai.

Konkursa ietvaros atbildi uz jautājumiem:

  • Kādi graudaugu produkti ir tavā virtuvē? Kurus izmantojat visbiežāk putrai, kurus desertam?
  • Kādas firmas graudaugu produktus un makaronus pērkat? Parādiet piemērus ar foto!
  • Uzskaiti katra ģimenes locekļa mīļākos graudaugu produktus!
  • Pastāsti, cik bieži gatavo makaronus!
  • Uzraksti sakāmvārdu, kas saistīts ar makaroniem un graudaugu produktiem! Tam jāataino tavs viedoklis saistībā ar šiem uztura produktiem!

Starp visām dalībniecēm, kuru atbildes būs kvalitatīvas, ar nosacījumu, ka dalībnieces piedalās visās diskusijās, izlozēsim kādu, kas tiks pie brīnišķīgas balvas!

BALVU FONDS

PĀRTIKAS PRODUKTU GROZS

30 EIRO VĒRTĪBĀ  no 

CENTRALMARKET.LV

20160107171415-48910.jpg

Gaidām komentārus no 7.janvāra līdz pat 11.janvārim ieskaitot!

Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem meklēsim rakstos: PIRMAIS SOLIS - 7.janvārī, OTRAIS SOLIS - 8.janvārī, TREŠAIS SOLIS - 9.janvārī, CETURTAIS SOLIS - 10.janvārī, PIEKTAIS SOLIS - 11.janvārī.

Māmiņu Klubs

 

Konkursu atbalsta:

20160107133445-55250.jpg

"Mēs piegādājam pārtiku

no Centrāltirgus

līdz  jūsu mājas namdurvīm!"

mamma27 mamma27 11. Jan 2016, 20:46

Mūsu produktu plauktā ir auzu pārslas, kviešu un rudzu milti, manna, grūbas,rīsi un griķi. Dikti maz,bet pietiek. Mums cieņā ir divu veidu putras- dēlam garšo manna, meitai auzu pārslas. Es pati ēdu visas Kas paliek pāri.
Desertiem tiek izmatota manna- biezpiena sacepumam, biezpiena plāceņiem, debesmannā. Tie ir tie iecienītākie.
Man pēdējā laikā ir iepatikušies Dobeles dzirnavnieka produkti- ipaši makaroni un rīsi. Ļoti laba kvalitāte, nesalīp un labi gan suši, gan ikdienas lietošanai.
Mūsu ģimenes top 1 ir makaroni. Tos mēs varam saukt par otro maizi. Tie garšo visiem. Ja jautājums būs ko ēdīsim vakariņās-atbilde gandrīz vienmēr ir-MAKARONI.Tad nu makaroni mums vismaz 3 reiz nedēļā tiek gatavoti.
Ar pārējiem nav tik viegli. Dēls neēd rīsus un griķus jau kopš dzimšanas. Turpertī meita ēda visu,tik jādomā ko mēs gatavojam.
Mēs ar vīru arī ēdam visu pārējo. Neesam ļoti izvelīgi. Galvenais,ka gardi pagatavots.

Sakāmvārds- pēdēja laikā-Mums visiem putra galvā!

10. Jan 2016, 00:14

Mēs esam ļoti iecienījuši rīsus. Tos iegādājoties pievēršu uzmanību cenai. Iegādājamies Rimi tvaicētos rīsus vai Valdo. Rīsus izmantojam ne tikai, piemēram, pagatavojot plovu vai krabju salātus, bet arī saldajā ēdienā(rīsi ar putukrējumu un ķīseli). Putras diemžēl mūsmājās visi ēd "gariem zobiem", tapēc tās lielākoties netiek pirktas.
Mūsu ģimenē cieņā ir arī makaroni. Tos gan cenšos pirkt tikai "italpasta", jo citi, manuprāt, nav tik gardi (protams visu veidu nav nogaršoti, bet pieturos pie pārbaudītām vērtībām). Tad nu arī gan es, vīrs, meitiņa un punčbēbītis ēdam jau augstākminētos italpasta makaronus. Tādā ziņā mums gaumes ir vienādas vai arī otrs variants- ēd, ko saimniece dod!😃
Nevaru tā pateikt kuram kurš graudaugu produkts ir mīļākais, jo ēdam gan makaronus, gan rīsu. Uzreiz varu pateikt, ka auzu pārslas, dažādi putraimi utt paliks nebaltām dienām, jo nav tādas piekrišanas.
Makaronus es noteikti gatavoju reizi nedēļā.

-Karināt makaronus uz ausīm!

Ilvija82 Ilvija82 09. Jan 2016, 19:20

Labvakar!
Mūsu virtuvē vienmēr ir rīsi, auzu pārslas, rīsu pārslas, manna, milti, grūbas un pēdējā laikā arī griķi. Putru vāru no auzu pārslām, rīsu pārslām, pēdējā laikā gan vīram, gan dēlam ļoti garšo 7 graudu pārslu putra. Desertiem izmantoju mannu un miltus, kad gatavoju biezpiena plāceņus svētdienas rītos, mannu - vārot debessmannu.
Visbiežāk mājās ir Valdo, Herkules produkti, bet ir arī citas firmas.
Mūsu ģimenei vislabāk garšo rīsi, dēliņš un vīrs labprāt ēd griķus, bet man tie īpaši negaršo. Bet, kad mājās tiek cepti biezpiena plāceņi, tad visi ēd pilnām mutēm.
Jāatzīstas, ka man ļoti garšo makaroni, bet es tos nevaru ēst! Tos gatavoju samērā reti, visbiežāk tad, kad vajag ātri pagatavot maltīti.
Putriņa gana laba, bet bļodiņa maza.
Ar sviestu putru nesamaitāsi.
Vārās kā putras katls.

P.S. Nezināju, ka auzu pārslu putras dzimtenē Skotijā putra ir nacionālais ēdiens, bez kura jebkuru svētku mielasts nav iedomājams.

inleila inleila 09. Jan 2016, 18:47

Gandrīz vienmēr manā virtuvē var atrast graudaugu produktus: auzu pārslas, manna, milti, rīsi, grūbas, retāk: lēcas, kuskus, kvinoja. Vīru var pierunāt ēst tikai griķus, pārējās putras neēd. Ja tikai zirņu biezputru ar gaļu.😃 Man un bērniem rīts iesākas ar auzu pārslas putru. Kad apnīk tad uzvāru prosas vai mannas putru. Desertiem tik mannu izmantoju: biezpiena sacepumam, debessmannai.
Dažādu firmu graudaugus izvēlamies, bet biežāk gan: Dobeles dzirnavnieks, Hercogs, Valdo, Favorit.
Visai ģimenei kopā mīļākie graudaugu produkts ir griķi, rīsi. Dēlam garšo ļoti arī makaroni, tos kaut katru dienu varētu ēst. Meitai vairāk garšo rīsi. Vīram, kā jau pieminēju, griķi garšo. Man viss garšo, skatoties ar kādām piedevām ēst.😃
Makaronus sanāk diezgan bieži gatavot: 3-4 reizes nedēļā. Iecienīta ir lazanja, lielie makaroni, kurus sapildu ar maltās gaļas dārzeņu pildījumu, vai ātrais vakariņu variants: makaroni ar sieru.
Sakāmvārds: Kādu putru izvārīsi, tādu izstrebsi.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 09. Jan 2016, 15:42

1. Kādi graudaugu produkti ir tavā virtuvē? Kurus izmantojat visbiežāk putrai, kurus desertam?
Mūsmājās ir Griķi, rīsi,grūbas, auzu pārslas, miežu pārslas, rudzu pārslas,kukurūzas pārslas, ir arī kvinoja un amarants[ tos,gan gatavoju retāk ]
Ja tieši jāsaka par pārslam, tad auzu pārslas izmantoju visbiežāk,jo bērniem garšo brokastu putra. Bet arī labprāt ēd 4 vai 5 graudu pārslu putras.
Desertam – visvienkāršakais ir rīsi ar putukrējumu [ vīram ] 😃
Rīsu putra ar ķiseli – bērniem.
Auzu vai 4/5 graudu pārslas - cepumiņiem
2. Kādas firmas graudaugu produktus un makaronus pērkat? Parādiet piemērus ar foto!
Nav tā viena konkrēta firma. Ir gan no Dobeles dzirnavnieka, gan Hercogs, gan Favorit firmas.
3. Uzskaiti katra ģimenes locekļa mīļākos graudaugu produktus!
Bērniem ir auzu pārslas – tur ēd putrās un arī ,protams, cepumos
Man pašai garšo – griķi un rīsi, daudzējādi pagatavoti
Vīram ikdiena sākas arī ar brokastu putru, bet tā arī labprāt ēd rīsus
4. Pastāsti, cik bieži gatavo makaronus!
Makaroni ir vieni no tiem retakajiem,ko gatavoju, ja gatavoju,tad pilngraudu makaronus no Dobeles dzirnavnieka vai Doves farm Risu vai kukurūzas makaronus

5. Uzraksti sakāmvārdu, kas saistīts ar makaroniem un graudaugu produktiem! Tam jāataino tavs viedoklis saistībā ar šiem uztura produktiem!
Ēdīsi putru būsi stiprs un vesels !

cecii cecii 09. Jan 2016, 11:02

Ar graudaugu produktiem mūsu mājās nav tik vienkārši. Beidzamo gadu laikā to patēriņš ir ļoti sarucis. Patiesību sakot, tas ticis apzināti samazināts, jo....Viss sākās ar to, ka dzīvojot laukos ikdienā redzējām kā tiek smidzināti labības lauki. Tās dienas bija briesmīgas, mēs nevarējām iziet ārpus mājas. Indīgā smaka gaisā bija jūtama vēl ilgi. Un es vairs nespēju veikalā nopirkt ne miltus, ne graudus.
Bet ir arī pozitīvais aspekts - mēs pārgājām uz ļoti kvalitatīviem produktiem, eko, bio utt. Un labā ziņa, ka tādus var nopirkt Latvijā ražotus un diezgan lēti.
Mūsu virtuvē ir atrodami griķi, ar uzsvaru - zaļie griķi. Garšo citādi kā parasti lielveikalos nopērkamie apstrādātie griķi, daudz labāk. Vēl mājās ir rīsi, bet arī uz tiem esam izvēlīgi. Garšo tikai atsevišķas rīsu šķirnes - Basmati, melnie un sarkanie. Nesen radiņi no Indijas atveda viņu brūnos rīsus - tie bija tik ārkārtīgi gardi. Mēģinu atrast alternatīvu pie mums. Vēl mums ir prosa, ko bērni mīl ēst saldajā ēdienā ar ābolu biezeni un putukrējumu.
Tūlīt sekos reklāma, bet ražotāji to ir pelnījuši. Labākie graudaugi un milti ir Z/S "Kaņepītes" un Z/S "Bebri", tiešām super produkcija par labu cenu.
Bērniem mīļākās ir biezpiena pankūciņas, ko cepu ar griķu miltiem un ābolu keksiņi no prosas. Man un vīram garšo dārzeņi, papildināti ar melnajiem rīsiem.
Makaronus klasiskā izpratnē mājās negatavojam, bet šad tad (2x mēnesī) taisu lazanju. tie jau tie paši makaroni vien ir.
Senajiem latviešiem bija izskaidrojums dvīnīšu un trīnīšu piedzimšanai - tātad māmiņa bija apēdusi jumi, t.i. labības graudus no stiebra ar divām vārpām. Tas simbolizēja arī svētību un bagātību. Novēlu jums to jumīti apēst un lai katram tiek pēc vēlmēm un vajadzībām.