Trauslie pīrādzini ar kāpostu pildījumu

Trauslie pīrādzini ar kāpostu pildījumu

28. Oct 2014, 16:32 taschinka taschinka

Sastāvdaļas mīklai:

125ml ūdens

125ml eļļa

1/2 tēj.k sāls

šķipsniņa cukurs

nedaudz vairāk par 2 glāzēm milti (glāzes tilpums 250ml)


Sastāvdaļas pildījumam:

1 vidēja lieluma burkāns

1 sīpols

250g kāposts

paprikas pulveris paciņa

sāls,pipari

ķimenes

eļļa

ķiploki


Pīrādziņus var smērēt ar sviestu,eļļu,pienu,olas dzeltenumu,vai kā klasiski ar sakultu olu.Es smērēju ar dzeltenumu,kam piepilināju nedaudz pienu.



Gatavojam mīklu:


Bļodā lejam eļļu,ūdeni,pievienojam sāli,cukuru un tad beram miltus un mīcam mīklu. Kad mīkla ir mīcāma un nelīp pie rokām,tad gatava. Bet tomēr beram miltus pakāpeniski,lai nepārcenstos,jo mīklai nav jābūt stingrai,miltainai. Ieliekam maisiņā,lai atpūšās.

Gatavojam pildījumu: 


Kāpostu sagriežam,sīpolu sasmalcinam,burkānu sarīvējam uz rupjās rīves.Kāpostu liekam katliņā,pielejam 1 ēd.k eļļu.Pielejam nedaudz ūdeni,tā,lai aptuveni 1/3 kāposti ir nosegti.Pievienojam burkānus un sautējam zem vāka.Sīpolu apcepam eļļā kopā ar ķimenēm līdz sīpoli skaisti brūni.Gatavos sīpolus liekam katlā,turpinam sautēt.Pēc aptuveni 20 minūtēm pievienojam sāli,piparus,paprikas pulveri.Sautējam līdz kāposti labi mīksti.beigās piespiežam caur spiedi kiplokus kādas 2 lielas daiviņas.Ļaujam ievilkties un padzist.

Ņemam gatavo mīklu un sadalam aptuveni 50g bumbiņās,es dalīju uz aci 10 daļās.

20141028162905-17399.jpg


Uzveļam skaistu bumbiņu,lai tā ir gluda. Tālāk rullējam uz galda virsmas bez miltiem. Tā kā mīkla ir uz eļļas bāzes tā loti vienkārši rullējās plāna,plāna un it nemaz nelīp klāt. Izrullējam plānā taisnstūrī,forma protams aptuvena. Vienā galā liekam ap 1 ēd.k pildījumu uzlokam garāko sanu malas nedaudz virsū,tad rullējam ruletīti.

20141028162940-46228.jpg


Liekam visus pīrādziņus uz cepamās plāts ar šuvi uz leju. 

20141028163001-82752.jpg


Apsmērējam ar olas dzeltenumu,kam piejaucam pavisam nedaudz pienu,ja vēlamies uzberam sēkliņas.

20141028163015-99561.jpg


Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 30 minūtēm vai līdz pīrādziņi apbrūnē.

20141028163030-31573.jpg



Gatavie pīrādziņi ir kraukškīgu, trauslu garoziņu kā kārtainā mīkla. Ļoti aromātiski un gardi gan pie tējas, gan pie zupas vai buljona.

20141028163047-91603.jpg

taschinka taschinka 30. Oct 2014, 08:30 cecii

Esmu gatavojusi pelmeņu mīklu ar rīsu miltiem,tā kā var mēģināt arī šajā receptē,bet tomēr nedaudz citāda būs mīkla.Ar rīsu miltiem nedaudz trauslāka,līdz ar to nedaudz grūtāk rullējās,jo ātri plīst.

taschinka taschinka 29. Oct 2014, 08:02 cecii

Varbūt neleilu daļu miltus var pievienot citus, bet visus gan nē,jo miltiem cita struktūra.

cecii cecii 28. Oct 2014, 21:11

Paldies par recepti, jau rīt izmēģināšu. Kā ir ar miltiem, vai varu kviešu miltus aizvietot ar ko citu, piem. rudzu vai miežu miltiem?

DĪVA27 DĪVA27 28. Oct 2014, 17:53

Izkatas super....pieliku pie gramatzimem,jo noteikti izmeginasu!Paldies ka padalijies....luuk ideja ka viss ir apnicis,turklat veikala gatavi kaposti piradzini maksa biedejosi dargi,ja gimene ir 5 cilveki

28. Oct 2014, 16:54

MM ļoti gardi izskataas,paldies par receptiti😀👍