Tonizējoši vingrinājumi brīvā dabā

Tonizējoši vingrinājumi brīvā dabā

22. Jun 2018, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sportot var ne tikai mājās vai sporta klubā, bet arī ārā! Un kas gan var būt jaukāk kā vasaras laikā, uzturoties brīvā dabā, vienlaikus veikt ķermeni tonizējošus vingrojumus?! Kādi vingrinājumi ieteicami, lai karstumā pārāk nenogurtu un ko jāievēro, lai sportojot nekaitētu veselībai, jautājam fitnesa trenerei Ivetai Ēlertei. 

„Dodoties kaut kur pie ezera vai upes, var veikt kādus ūdens vingrošanas elementus - kaut vai ūdenī, sajūtot tā pretestību, izkustināt kājas, vai nesteidzīgi, neilgu brīdi mierīgi papeldēt.

Vēl atrodoties brīvā dabā, bez piepūles, neilgu laiku var vienkārši pakarāties stienī, šādi iztaisnojot mugurkaulu un stiprinot roku muskulatūru.

Arī intensīvāka šūpošanās šūpolēs mūsu ķermenim dod tonusu, tomēr šūpoties vajadzētu ar prātu, vērojot savu pašsajūtu, un ne pārāk ilgi.

Tāpat noteikti iesaku doties pastaigā pa kalniem un lejām vai arī izstaigāties augšup un lejup pa jūrmalas kāpām, bet pēc šāda gājiena – doties nopeldēties,” uzskaita Iveta Ēlerte.

Uzturoties ārā siltās un karstās vasaras dienās, fitnesa trenere fiziskus vingrinājumus iesaka veikt bez lielas piepūles, lai nekaitētu savam organismam!

Kas jāievēro, lai nenodarītu pāri veselībai?

„Vasarā, nododoties sportiskajām aktivitātēm brīvā dabā, ir jāuzņem daudz šķidruma. Vēl ieteicams nēsāt cepuri, lai pasargātu sevi no saules un karstuma dūriena, bet tad, ja ārā ir pārāk karsti, labāk tomēr nesportot,” saka Iveta Ēlerte.

Fitnesa trenere uzsver, ka ļoti uzmanīgiem ar sportošanu karstā laikā jābūt sirds un asinsvadu slimību pacientiem, kā arī vēnu slimību pacientiem, kuriem ir paplašinātas vēnas. Šiem cilvēkiem visieteicamākās ir relaksējošas procedūras ūdenī!  

„Ikvienam sportot gribētājam fizisko aktivitāšu laikā nemitīgi ir jāseko līdzi savai pašsajūtai. Tomēr kopumā domāju, ka karstā laikā sevi noslogot noteikti nevajag. Labāk atpūsties, veicot mierīgus stiepšanās vingrojumus, ieiet ūdenī vai vienkārši apslacīt sevi ar patīkamu, vēsu ūdeni,” tā Iveta Ēlerte.

Kādus vingrinājumus ķermeņa tonizēšanai vasarā, brīvā dabā veic Tu?