Sastāvdaļas maizes podiņiem:
100ml piens
50g Rasa krēmsiers,derēs jebkuršs,es izmantoju ar tomātiem un papriku
25g sviests
7g šķīstošais raugs
4 ēd.k milti Kama
kviešu milti tik līdz mīkla nelip pie rokām,ap 300g
1/2 tēj.k sāls
1 tēj.k cukurs
Sastāvdaļas tomātu krēmzupai:
1 neliela paprika
1 sīpols
1 neliels burkāns
300g tomāti svaigi vai viena mazā buņdžiņa konservēti
baziliks,ja ir svaigs ja nē tad kaltēts
nedaudz svaigs čilli pipars
2 ķiplokdaiviņas
1 neliels ābols
sāls pēc garšas
1 ēd.k paprikas pulveris
50ml sarkanvīns vai arī buljons
maltā gaļa ap 200g,sacepta kopā ar 1/2 burkānu un 1 mazu sīpolu
Pasniegšanai:
Rasa krēmsiers ar tomātiem un papriku
melnās olīvas
Pagatavošana:
Pienu,krēmsieru ,sviestu liekam vienā traukā,uzsildam siltu un izmaisam līdz sviests izkūst.
Pievienojam sāli,cukuru,miltus kama,izmaisam.(Ja izmantojam svaigo raugu tad to izšķīdinam siltā pienā un tad liekam klāt miltus.)
Ieberam raugu un miltus,bet miltus pa daļām.Sākumā vienu glāzi,bet pēc tam jau maisam,mīcam,liekam tik
miltus līdz mīkla ir mīcama un nelīp pie rokām.
Liekam ieeļļotā traukā,ko apsedzam ar pārtikas plēvi un raudzejam silta vietā stundu.
Mīklu sadalīju 4 daļās,katru kārtīgi savēlu skaistā kukulītī un ieliku formiņā,kas viegli iesmērēta ar sviestu.
Apsedzam un ļaujam vēl 30 minūtes rūgt.
Liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 220 grādiem ap 25 minūtēm,līdz maizītes viegli brūnas.
Izņemam no formiņām.
Aromātiskas,skaistas maizītes-podiņi jau gatavi.
Nogriežam cepurīti,izņemam viduci,lai sanāk tāds kā podiņš.
Maizes podiņu un maizes drupačas ko izņēmām no vidus liekam grauzdēties cepeškrāsnī kadas 10 minūtes,tas lai zupa iekšs podiņa turas un nemūk prom.
Gatavojam zupu:
Katliņā lejam eļļu,liekam sagrieztus sīpolus,apbrūninam,pievienojam rīvētu burkānu.Apcepam uz liellas uguns maisot.Pievienojam sasmalcinātu papriku,čilli piparu un ābolu-nomizotu,bez serdes.Sautējam.
Kad viss jau gandrīz gatavs,izšķīdis,pievienojam tomātus.Ja svaigus,tad noblanšējam un nomizojam.Pievienojam garšvielas un ķiplokus.Pielejam vīnu.Sautējam vēl 10 minūtes.
Sablenderējam.
Zupā iemaisam apcepto malto gaļu un apgrauzdētās drupačas,ko izņēmām no maizītes vidus.
Apcepam sasmalcinātus sīpolus ar rīvētiem burkāniem,pievienojam malto gaļu,garšvielas un cepam gatavu.
Lejam zupu maizes podiņā.
Zupas viducī liekam kārtīgu tējkaroti krēmsieru un iespraužam olīvu.
Burvīga tomātu zupa,ar fantastisku aromātu...
Protams,šī ir recepte ne ikdienai,bet brīvdienām,jo nedaudz laika prasa visa sagatavošana,maizes uzcepšana.Bet toties,kas par burvīgām pusdienām sanāk...
Un,protams,ka šī konkrētā receptes ideja nav manis atklātā "Amerika",sen redzēta ideja,bet šoeriz es to īstenoju pa savam,un viss tika gatavots pašas rokām,tai skaitā maizītes 😉
Ideja ir līdzīga,tas gan,bet recepte skatos mums katrai sava.
Tā jau līdzību var saskatīt katrā receptē ko citi ievieto.Un kāpēc jāsalīdzina ar citiem,kārtējo reizi tiek vēroti citi,lai izvērtētu.
Noteik padalies ar iznākumu.😀
cik skaisti!! brīvdienàs būs jàpamēgina!