Tomātu zupa maizes podiņā,rasas apskāvienā..

Tomātu zupa maizes podiņā,rasas apskāvienā..

04. Oct 2013, 17:11 taschinka taschinka

Sastāvdaļas maizes podiņiem:

100ml piens

50g Rasa krēmsiers,derēs jebkuršs,es izmantoju ar tomātiem un papriku

25g sviests

7g šķīstošais raugs

4 ēd.k milti Kama

kviešu milti tik līdz mīkla nelip pie rokām,ap 300g

1/2 tēj.k sāls

1 tēj.k cukurs

Sastāvdaļas tomātu krēmzupai:

1 neliela paprika

1 sīpols

1 neliels burkāns

300g tomāti svaigi vai viena mazā buņdžiņa konservēti

baziliks,ja ir svaigs ja nē tad kaltēts

nedaudz svaigs čilli pipars

2 ķiplokdaiviņas

1 neliels ābols

sāls pēc garšas

1 ēd.k paprikas pulveris

50ml sarkanvīns vai arī buljons

maltā gaļa ap 200g,sacepta kopā ar 1/2 burkānu un 1 mazu sīpolu

Pasniegšanai:

Rasa krēmsiers ar tomātiem un papriku

melnās olīvas

 

Pagatavošana:

Pienu,krēmsieru ,sviestu liekam vienā traukā,uzsildam siltu un izmaisam līdz sviests izkūst.

Pievienojam sāli,cukuru,miltus kama,izmaisam.(Ja izmantojam svaigo raugu tad to izšķīdinam siltā pienā un tad liekam  klāt miltus.)

Ieberam raugu un miltus,bet miltus pa daļām.Sākumā vienu glāzi,bet pēc tam jau maisam,mīcam,liekam tik

miltus līdz mīkla ir mīcama un nelīp pie rokām.

Liekam ieeļļotā traukā,ko apsedzam ar pārtikas plēvi un raudzejam silta vietā stundu.

20131004165220-90605.jpg

20131004165230-38512.jpg

Mīklu sadalīju 4 daļās,katru kārtīgi savēlu skaistā kukulītī un ieliku formiņā,kas viegli iesmērēta ar sviestu.

20131004165339-51920.jpg

Apsedzam un ļaujam vēl 30 minūtes rūgt.

20131004165357-31304.jpg

Liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 220 grādiem ap 25 minūtēm,līdz maizītes viegli brūnas.

Izņemam no formiņām.

 

20131004165445-76085.jpg

 

Aromātiskas,skaistas maizītes-podiņi jau gatavi.

20131004165542-79150.jpg

 

Nogriežam cepurīti,izņemam viduci,lai sanāk tāds kā podiņš.

20131004165523-53356.jpg

Maizes podiņu un maizes drupačas ko izņēmām no vidus liekam grauzdēties cepeškrāsnī kadas 10 minūtes,tas lai zupa iekšs podiņa turas un nemūk prom.

Gatavojam zupu:

Katliņā lejam eļļu,liekam sagrieztus sīpolus,apbrūninam,pievienojam rīvētu burkānu.Apcepam uz liellas uguns maisot.Pievienojam sasmalcinātu papriku,čilli piparu un ābolu-nomizotu,bez serdes.Sautējam.

20131004165835-15950.jpg

 

Kad viss jau gandrīz gatavs,izšķīdis,pievienojam tomātus.Ja svaigus,tad noblanšējam un nomizojam.Pievienojam garšvielas un ķiplokus.Pielejam vīnu.Sautējam vēl 10 minūtes.

20131004170219-83481.jpg

 

Sablenderējam.

20131004170240-17910.jpg

 

Zupā iemaisam apcepto malto gaļu un apgrauzdētās drupačas,ko izņēmām no maizītes vidus.

20131004170527-46321.jpg

Apcepam sasmalcinātus sīpolus ar rīvētiem burkāniem,pievienojam malto gaļu,garšvielas un cepam gatavu.

 

Lejam zupu maizes podiņā.

20131004170346-87075.jpg

 

Zupas viducī liekam kārtīgu tējkaroti krēmsieru un iespraužam olīvu.

20131004170447-89499.jpg

 

Burvīga tomātu zupa,ar fantastisku aromātu...

20131004170510-32763.jpg

 

20131004170610-30527.jpg

Protams,šī ir recepte ne ikdienai,bet brīvdienām,jo nedaudz laika prasa visa sagatavošana,maizes uzcepšana.Bet toties,kas par burvīgām pusdienām sanāk...

20131004170622-85395.jpg

 

 

Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": otrais uzdevums

20130920141638-49845.jpg

taschinka taschinka 06. Oct 2013, 07:54 BaiBaii

Un,protams,ka šī konkrētā receptes ideja nav manis atklātā "Amerika",sen redzēta ideja,bet šoeriz es to īstenoju pa savam,un viss tika gatavots pašas rokām,tai skaitā maizītes 😉

taschinka taschinka 06. Oct 2013, 07:49 BaiBaii

Ideja ir līdzīga,tas gan,bet recepte skatos mums katrai sava.

Tā jau līdzību var saskatīt katrā receptē ko citi ievieto.Un kāpēc jāsalīdzina ar citiem,kārtējo reizi tiek vēroti citi,lai izvērtētu.

taschinka taschinka 04. Oct 2013, 18:31 Mazā Sirsniņa..

Noteik padalies ar iznākumu.😀

04. Oct 2013, 17:37

cik skaisti!! brīvdienàs būs jàpamēgina!