Toma Soijera piedzīvojumi Dailes teātrī

Toma Soijera piedzīvojumi Dailes teātrī

22. May 2017, 23:11 lauvinja lauvinja

Dailes teātris ir sarūpējis lielisku izrādi bērniem un vecākiem pēc Marka Tvena romāna Toma Soijera piedzīvojumi.   Man tā bija gremdēšanās bērnības atmiņās un bērnībā lasītajā grāmatā,  bet puikam  tas viss bija, kas jauns. Šo grāmatu vēl nav lasījis.

Par izrādi ir teikts „ Toms Soijers ir asprātīgs, viltīgs, paslinks, bet arī labestīgs un atsaucīgs puišelis. Viņš vienmēr grib, kā labāk, bet sanāk, kā nu kuro reizi sanāk. Kopā ar saviem labākajiem draugiem bezpajumtnieku Haklberiju Finu un Džao Hārperu Toms piedzīvo dažādas dēkas, kuru laikā viņš paspēj atrast savu īsto mīlu, kļūt par liecinieku šaušalīgam noziegumam, atmaskot slepkavnieku, aizbēgt no mājām, kļūt par pirātu, apmaldīties bezgalīgā alā un atrast neticamus dārgumus”.

Laikam jau pieaugušā skats uz dzīvi liek paskatīties citādi uz šiem tēliem un notikumiem. Mazliet jocīgi, ka visi bērni šajā izrādē aug nepilnās ģimenēs, un bērni savā veidā cīnās par vietu „zem saules” jeb vietu sava vecāka vai tuvākā dzīvē, alkst pēc mīlestības. Un kā visās ģimenēs arī šajās bērni ne vienmēr saprot pieaugušos un pieaugušie bērnus.

Iesaku izrādi noskatīties – mazajam skolniekam un arī man izrāde patika!

PS bilde no Dailes teātra mājas lapas