Tītars, sautēts bumbieros

Tītars, sautēts bumbieros

13. Feb 2016, 20:31 IlvaV IlvaV

Nepieciešams:

1 tītara šķiņķis

4 sīpoli

2 bumbieri

1 citrona sula

1 citrona miziņa

2 ēdamkarotes skābā krējuma

majorāns, oregano

50 g sviesta20160213201955-56161.jpg

Vispirms ņem šķiņķi un izgriež vidus kaulu (noderēs buljonam). Tad gaļu maliet sasāla un pārber ar majorānu un oregano. Pārlej apmēram pustasīti karsta ūdens un liek krāsnī 200 grādos uz 40-60 minūtēm. 20160213202138-65255.jpg

Pa to laiku sagriež sīpolu 6 daļās, bumbieram izgriež serdes vietu un sadala pašu augli 4 daļās. Pār bumbieri pārspiež citrona sulu. Uz pannas izkausē sviestu, liek apcepties sīpolus. Sietā notecina bumbierus. Atkal izkausē sviestu un tajā uz pāris minūtēm apcep bumbierus. Starp citu, ja nav bumbieris, der arī ananass. Man daļa bija no pāri palikuša ananasa. 

Kad gaļa aptuveni stundu cepinājusies, tai pievieno augļus, sīpolus, kas sajaukti ar cittona mizu un skābo krējumu. Maisījumu liek trauka malās, visu pārber vēl ar garšvielām. Liek krāsnī turpināt cepināties visu kopā uz pusstundu.

20160213202646-81454.jpg

Gaļu griež šķēlītēs un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un skābeni saldo mērcīti. Gaļa ir izsautējusies tik gatava, ka pati kūst mutē.