TĪRĪBAS MARATONS: 8.diena. Sieviešu apģērbi

TĪRĪBAS MARATONS: 8.diena. Sieviešu apģērbi

18. Apr 2017, 14:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, mīļās saimnieces!

Ceram, ka lieliski aizvadījāt brīvdienas, uzkrājāt spēkus un tagad esat gatavas darboties. Šodien ķersimies klāt savam apģērbam.

20170418142516-16205.jpg

 

Tieši ar savu apģērbu ir visvieglāk apgūt kārtību, atstājot skapī tikai to, kas ir patiešām nepieciešams. Iemācoties sakārtot un sašķirot savu apģērbu, problēmu nebūs arī ar pārējām lietām mājās.

Ja Tev nav pārlieku daudz apģērba, tas ir ļoti ērti:

  • tas skapī aizņem mazāk vietas (pēdējo divu gadu laikā esmu panākusi, ka viss mans apģērbs tagad satilpst kumodes divos plauktos, lai gan iepriekš tam bija nepieciešama puse skapja un visa kumode);

 

20170418142553-57338.jpg

  • ja apģērba ir maz, tad ir daudz vieglāk atcerēties visas savas drēbes un ģērbties daudzveidīgāk. Proti, mēs atkāpjamies no ierastā „man nav, ko vilkt mugurā”, lai gan ir pilns skapis drēbju;
  • gadījumā, ja ir mazāk drēbju, ir vieglāk skapī uzturēt kārtību;
  • vari atļauties sev kvalitatīvāku apģērbu. Piemēram, iegādāties nevis 5 lētākas džinsu bikses, bet gan vienas kvalitatīvākas;
  • un, protams, tā ir ievērojama naudas ekonomija.

Iepriekš jau pieminēts interesantais minimālisma projekts, kas iekarojis lielu popularitāti starp miljoniem cilvēku. Projekta nosaukums – Project333.

 20170418142621-75919.jpg

Projekta būtība ir trīs mēnešu laikā samazināt savu garderobi līdz 33 lietām. Šajās 33 lietās ietilpst viss ikdienas, svētku apģērbs un virsdrēbes, kā arī aksesuāri, apavi un somas. Izņēmums ir tikai apakšveļa, mājas apģērbs un lietas, kuras nēsājam nepārtraukti, piemēram, laulības gredzenu. Ir interesanti vērot, kā projekta dalībnieki, kombinējot tikai 33 lietas, katru dienu piedāvā jaunu tēlu.

20170418142721-81749.jpg

Šie cilvēki uzskatāmi pierāda, ka ir iespējams dzīvot ar nelielu skaitu apģērbu un aksesuāru. Aizvadītajā gadā arī man bija iespēja ierobežot savu garderobi līdz 33 lietām, un tas man nav sagādājis nekādas grūtības.

Vai Tu spētu iztikt ar 33 lietām? Tavuprāt, aptuveni cik apģērbu, aksesuāru un apavu patlaban ietilpst Tavā garderobē?

20170418142752-12731.jpg

Un tātad – kā ierasts, savācam VISAS savas drēbes (ieskaitot apakšveļu, mājas un sporta apģērbu), ieskaitot arī tās, kas patlaban noliktas mazgāšanai, gludināšanai vai tikai žāvējas – , lai izlemtu, kas no tā visa Tev ir patiešām vajadzīgs.

20170418142826-85703.jpg

No kā atbrīvoties jau uzreiz:

  • no apģērba, kas ir par mazu, par lielu vai ietilpst kategorijā „gan kādreiz noderēs”;
  • no sabojāta un novalkāta apģērba;
  • no drēbēm, kas neatbilst Tavam stilam;
  • no apģērba, kura krāsas Tev liek izskatīties neveselīgi;
  • no drēbēm, kurās nejūties ērti;
  • no apģērba, kuru nav iespējams komplektēt ar citām drēbēm. Piemēram, blūzes, kuru nevar pievilkt ne pie vieniem Taviem svārkiem vai biksēm;
  • no apģērba, kurš dominē Tavā skapī. Tā vietā, lai Tev būtu 10 džinsu bikses, atstāj tikai 2 – vismīļākās, skaistākās un ērtākās.

Un ievēro, kārtojot savu apģērbu, esi pret sevi godīga!

20170418142904-90141.jpg

Atlikušo apģērbu uzmēri, piemeklē atbilstošās drēbes, ar kurām varēsi to komplektēt, un atkal atliec to apģērbu, kuram nevari atrast atbilstošu komplekti vai kas Tev nav piemērots.

Atlikušo apģērbu iesaku sakārtot, izmantojot japāņu KonMari metodi. Šo metodi esmu pārbaudījusi un ieteikusi daudziem saviem draugiem. Tā paredz katram apģērba veidam savu locīšanas metodi. Lūk, dažas no tām:

Sev esmu izvirzījusi trīs pamatprincipus:

  1. iesākumā jānoloca „viss liekais”, lai apģērbs veidotu taisnstūra formu;
  2. pēc tam apģērbs jāsadala 3 daļās, nolokot 1/3 no labās un kreisās puses uz vidu;
  3. ja apgriežot apģērbu tas neatlokās un saglabā locījuma formu, tas liecina, ka esam to salocījuši pareizi.

20170418143237-26344.jpg

Mazākus apģērba gabalus vieglāk uzglabāt kastēs. Tādas vari iegādāties veikalos.

20170418143316-91183.jpg

Izlīdzēties vari arī ar mājās atrodamām apavu kastēm. Lielākiem apģērba gabaliem kastes neizmanto.

Šāda apģērba uzglabāšanas metode ir ļoti ērta:

  • Tu uzreiz spēj ieraudzīt visa lietas;
  • lietas skapī aizņem daudz mazāk vietas nekā parasti;
  • viegli vari paņemt vajadzīgo lietu, neradot kastē nekārtību;
  • izmantojot šo locīšanas veidu, lietas skapī stāv patstāvīgi, tās nebalstās viena uz otru;
  • šādā veidā sakārtotas drēbes skapī rada organizētu un akurātu iespaidu.

Veiksmi!

20170418143352-20743.jpg

inleila inleila 19. Apr 2017, 22:10

pievienoju bildes šodien, vakar bija apraksts. Bildes pirms nav, jo nesen viss izrevidēts vēl citā dzīvesvietā

mincenee mincenee 19. Apr 2017, 18:58 mincenee

Šodien bija ciemiņi, tad nu tikai tagad sanāca laiks ielikt pēc bildītes. Otrā skapī drēbes pirms tam bija visos trīs plauktos, tagad tikai vienā. Kopumā man kārtošana aizņēma vairāk kā trīs stundas. Izmesti tika vairāki apģērba gabali. No maisiņiem viens ceļos uz laukiem, bet otrs - labdarībai.

mincenee mincenee 18. Apr 2017, 22:39

Vot no šī uzdevuma baidījos visvairāk. Cerēju, ka nebūs tik aši. Tā nu ar divām stundām nebija gana, lai pabeigtu šķirot. Pamazām to darīju jau kādu laiku, bet nu šodien pieķēros kārtīgi. Drēbes man stāvēja divos skapjos. Kopš bērna piedzimšanas esmu ļoti nokritusies svarā, līdz ar to drēbes nācās daudz arī pielaikot, lai saprastu, ko ar tām darīt. Šodien ielikšu kā izskatījās pirms viens skapis, un drēbes no otra kaudzē, kas jārevidē. Daļa aizceļos uz laukiem, daļa labdarībai un šis tas tika izmests. Tā kā meitiņa gribēja agrāk ēst un aizmiga, tad pabeigšu rīt un tad arī būs pēc foto.

mamma27 mamma27 18. Apr 2017, 22:36

Ak!Šis uzdevums daļēji tika izpildīts pirms pāris nedēļām,tomēr šodien pabeidzu un pieliku tam punktu!Tas bija ļoti grūti-kleita,kura man ļoti patīk,bet neder un zinu ,ka nederēs!Bikses,kuras neesmu vilkusi 2 gadus,un vienmēr kārtojot nodomāju,bet varbūt noderēs....un tā es saņēmos un vesels maiss drēbju tika nolikts nost!Tās visas tiks atdotas prom.Sāpīgi!!!Tomēr skapī atbrīvojās vieta.Un es sapratu,kā man trūkst,kuru apğērbu ar kuru varu vilkt kopā.Ķēros klāt arī apakšveļas atviknei-un no turienes izlidoja gandrīz puse-barošanas ,izstaipiti un visādi citādi nederīgi krūšturi un zeķes un.....
Beidzot man ir divi plaukti ,kārtīgi sakārtoti,kleitas un pāris krekli un pakaramajiem.Arī apakšveļa un zeķubikses sakārtotas.Ziemas drēbes dziļāk,pavasara un vasaras tuvāk,par spīti tam,ka pavasaris spītējas.Šis darbs aizņēma stundu!Lai arī kārtojot skapi pa vidu paspēju arī zupu uzvārīt,beidzot liels darbs ir padarīts.

inleila inleila 18. Apr 2017, 22:35

Šonedēļ būs brīvāks laiks, varēšu arī piedalīties Tīrības maratonā😀
Šodien gan plauktus ne kārtoju skapī, jo viss tik nesen salikts jaunajā skapī, pārceļoties uz citu dzīvesvietu. Beidzot man ir liels skapis, kurā var pat ieiet😀 Plauktu ir daudz, drēbju it kā arī, bet saliekot drēbes plauktos sanāca puse plaukta vasaras sezonas drēbju, puse plaukta džemperu, citā plauktā blūzītes un kleitas (jo vēl nav viens statīvs sataisīts pakaramajiem) un vienā plauktā kastes ar kurpēm un zābakiem. Pārceļoties bija lielā drēbju revīzija visai ģimenei un sanāca atbrīvoties no 5 lieliem maisiem! 😀 un vēl no pāris drēbēm, kad izliku drēbes skapī.
Paldies par drēbju locīšanas pamācībām, noderēs!
Skapja plauktu bildes gan rīt pievienošu, jo jādodas gulēt..

Martuu Martuu 18. Apr 2017, 15:54

Sveiki. Skapī viens plaukts man,drēbes salocītas un jau izšķirotas tika divas nedēļas atpakaļ,smukumdrēbes,blūzes,siltie džemperi,kleitas ir pārvalkos,lai putekļi nekrājas. (pagāšgad sasūtījos pārvalkus,lai visu kas karājas pārvalki būtu,lai neput,vīra drēbes,jakas u cē) ,drēbes sašķirotas pa stabiņiem,"izejamās" ārā,pa vidu mājas,guļamās,tad krekliņi,aiz istabas bikses,siltie džemperi.