Īpašais viesis jogas un mūzikas festivālā: Tija Kazāka!Pievienojies 20.-22.jūnijā!

Īpašais viesis jogas un mūzikas festivālā: Tija Kazāka!Pievienojies 20.-22.jūnijā!

10. Jun 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šis būs otrais Starptautiskais Saulgriežu Jogas un Mūzikas festivāls (zināms arī kā Kundalini jogas festivāls) Latvijā – saulgriežu svinēšana, jogas nodarbības, lekcijas, meditācijas un brīnišķīgi mūzikas koncerti katru vakaru. Festivāls norisināsies 20.-22.jūnijā, ar ieskaņas koncertu 19. Jūnijā; tas domāts gan iesācējiem, gan pieredzējušiem jogas praktizētājiem.  Festivālā būs sastopami pasniedzēji un mūziķi no dažādām pasaules vietām.


Viena no festivāla viesiem būs Tija Kazāka: „Mans pirmais īstais jogas skolotājs - brīnišķīgais, humora pilnais Markuss, kurš Vācijā veicis milzīgu darbu - integrējis jogu un meditatīvo deju psiholoģijas zinātnē. Mans ceļš jogā sākās tieši caur psiholoģiju, kad Leipcigas universitātē studēju apmaiņas programmā un Markuss mani tajā ļoti iedvesmoja. Savulaik pie viņa apguvu jogas/stresa treniņa vadību, kas plaši tiek praktizēts Vācijā.”

Tija Kazāka ir jogas skolotāja, kuras prakse ir gadu gaitā izveidota autorsistēma. Tās saknes un avoti rodami Hatha, Vinyasa, Flow un Chi jogas atzaros. Pasniedzēja festivālā vadīs Tijas plūsmas jogas nodarbību, kura ir veidota atbilstoši cilvēka meridiānu sistēmai. Nodarbībā plūstošas jogas kustības papildina dažādas elpošanas tehnikas, palīdzot atraisīt un harmonizēt gaismas plūsmu mūsu smalkajos ķermeņos, nostiprinot un attīrot cilvēka fizisko ķermeni. Otra no Tijas vadītajām nodarbībām būs pasīvā jeb YIN jogas prakse, kas arī ir balstīta senajās zināšanās par cilvēka meridiānu sistēmu. Atšķirībā no plūsmas prakses, kura notiek, aktīvi kustoties, šajā nodarbībā ikvienam būs iespēja doties ceļojumā pašam pie sevis, ejot cauri dziļi stiepjošām, ilgi izturētām (pasīvām) jogas pozām. Pasīvā stiepšanās prakse tiks kombinēta ar meditatīvu statisko jogas pozu izturēšanu. Abās nodarbībās Tijai palīdzēs un prakses noskaņu papildinās dziedātāja Anta Eņģele.

Ieskats meridiānu jogas izcelsmē un sīkāka informācija lasāma Tijas mājas lapā šeit->>

Vairāk par Jogas un Mūzikas festivālu:

www.solsticeyogafestival.com

20140519153817-28759.jpg