Tievē viegli ar Nutriless!

Tievē viegli ar Nutriless!

16. Jan 2017, 15:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rolands PIRMS 

Daudziem cilvēkiem visā pasaulē aktuāls ir jautājums – kā notievēt, kā nomest svaru, kā atbrīvoties no kaitinošajiem liekajiem kilogramiem, kas liedz mums izskatīties un justies labi. Faktu, ka aptaukošanās ir akūta problēma, apliecina daudzās diētas, kuras cilvēki ievēro ikdienu visā pasaulē. Diēta, diēta, diēta... kuru no daudzajām izvēlēties? Ko ēst un ko neēst? Kura svara samazināšanas metode ir visefektīvākā? Tie ir jautājumi, kas nodarbina to cilvēku prātus, kuri vēlas iegūt jaunu skaistu figūru, zaudējot svaru.

20170113092204-33977.jpg

Rolands PĒC, lietojot Nutriless

Neatkarīgi no tā, kā jūs vēlaties zaudēt svaru, jābūt uzmanīgiem. Diētai jābūt veselīgai un sabalansētai, ēdienkartē vajadzētu iekļaut visas organismam nepieciešamās uzturvielas. Tikai tad diēta būs efektīva un dos vēlamos rezultātus – drošu un efektīvu svara samazināšanos.

Visu diētu veiksmes pamatprincips ir viens un tas pats – organismam jāsadedzina vairāk enerģijas, nekā tas uzņem no pārtikas. Tāpēc atbilstoši diētai, jāierobežo ikdienā patērētās pārtikas daudzums un kalorijas. Jāsaprot, ka būs jāatsakās no treknas un neveselīgas pārtikas, saldumiem un būs jāseko uzņemto kaloriju skaitam. Tikai tad svars pamazām sāks samazināties. Ņemiet vērā, ka pat tad, ja ievērosiet diētu, organisms nelabprāt atdos tauku rezerves. Tāpēc, zaudējot svaru nepieciešams apbruņoties ar pacietību.

Visizteiktākā izsalkuma sajūta var būt jūtama pirmajās diētas dienās. Pēc 3-4 dienām tā mazinās. Ja izjūtat spēcīgu izsalkumu, remdējiet to izdzerot glāzi ūdens vai apēdot kādu mazkaloriju produktu; labāk izvēlēties dārzeņus, piemēram, gurķus, ziedkāpostus vai burkānus.

20170113092138-35832.jpg

Gunita PIRMS

20170113092146-18547.jpg

Gunita PĒC, lietojot Nutriless

Cīņa ar lieko svaru bieži tiek zaudēta laika trūkuma un stingra rakstura dēļ. Iecere samazināt ķermeņa masu tā arī paliek nepiepildīta. Skandināvijas valstīs, ļoti populāri ir Nutriless produkti (pazīstami arī kā Nutrilett), kurus svara samazināšanai un kontrolei ar panākumiem lieto jau 25 gadus. Tagad šie produkti ienākuši arī Latvijas tirgū. Par to nepieciešamību varētu liecināt nesen publiskotais Imperial College London un Pasaules Veselības organizācijas  pētījums par aptaukošanās statistiku 15 postpadomju valstīs: Latvijas vīrieši, kuru vidū ir 22,2% ar lieko svaru, ieņem otro vietu  un viņus apsteidz vienīgi lietuvieši, bet Latvijas sievietes, kuru vidū ir 23,9% ar lieko svaru - ceturto vietu aiz Lietuvas, Krievijas un Azerbaidžānas.

Nutriless ir uztura sistēma svara samazināšanai, svara uzturēšanai un kontrolei, izmantojot diētiskus mazkaloriju produktus, kas organismu nodrošina ar visām nepieciešamām uzturvielām. Diētu izstrādāja norvēģu ārsts - kardiologs Lars Hoije, kurš vēlējās saviem pacientiem piedāvāt iespēju palīdzēt atbrīvoties no liekā svara. Nutriless produkti satur daudz šķiedrvielu un olbaltumvielu, kā arī neaizstājamās taukskābes un bagātīgu vitamīnu un minerālvielu klāstu. To efektivitāte pierādīta 22 dažādos pētījumos, no kuriem daudzi notikuši Ziemeļvalstu vadošajās universitāšu klīnikās. Vairums pētījumu dalībnieku sekmīgi zaudējuši svaru un, apsekojot viņus pēc diviem gadiem, redzams, ka liekā ķermeņa masa nav atgriezusies ar uzviju, kā tas mēdz notikt pēc vienveidīgām un ļoti ierobežojošām diētām. Pētījumos iesaistīti gan cilvēki, kuri vienkārši grib notievēt, gan arī tie, kuriem liekais svars kombinējas ar citām veselības problēmām – sirds un asinsvadu slimībām, diabētu, reimatoīdo artrītu, svara pieaugumu, kas radies, atmetot smēķēšanu u.c. Pētījumu ietvaros veikto analīžu rezultāti liecina, ka ar šīs uztura sistēmas palīdzību cilvēkiem izdevies ne vien samazināt svaru, bet arī uzlabot kopējā holesterīna un zema blīvuma lipoproteīna rādītājus, kā arī stabilizēt cukura līmeni asinīs. Atsevišķos gadījumos pacientiem ar tikko diagnosticētu otrā tipa cukura diabētu pat  izdevies panākt, ka nav jāuzsāk medikamentu iekšķīga lietošana. Protams, cilvēkiem ar veselības problēmām pirms diētas uzsākšanas noteikti jākonsultējas ar ārstu. Diēta netiek ieteikta grūtniecēm un ar krūti barojošām māmiņām.

Uztura speciālisti brīdina, ka ēdienam jābūt pilnvērtīgam un jānodrošina visas vajadzīgas uzturvielas. Nutriless produkti to spēj. Svara samazināšanai ieteicami ļoti zemas kalorāžas produkti – vaniļas (viena ēdienreize satur 118 kilokalorijas (kcal)) un šokolādes (112 kcal) kokteiļi un vistas garšas (122 kcal) un dārzeņu garšas (120 kcal) krēmzupas, bet svara stabilizēšanai un uzturēšanai – zemas kalorāžas produkti - smūtijs ar meža ogām (210 kcal)  un 2 veida batoniņi- piena šokolādes un kukurūzas pārslu (236 kcal) un ar sojas kraukšķiem, auzu pārslām un šokolādes gabaliņiem (227 kcal). Ar šiem produktiem var aizstāt visas vai tikai dažas maltītes dienā, kombinējot tās ar tradicionāliem mazkaloriju ēdieniem, kā iesaka uztura speciālisti.

Sievietēm dienā ieteicamas piecas, bet vīriešiem – sešas ēdienreizes pa vienam Nutriless produktam ik pēc 3 stundām. Šie produkti ir ērti lietošanā un katrā ēdienreizē cilvēks uzņem precīzi aprēķinātu sabalansētu uzturvielu daudzumu ar precīzi noteiktām kalorijām. Lietojot ļoti zemas kalorāžas produktus katrā maltītē organisms saņem aptuveni 600 -800kcal dienā.  Piemēram, lai pagatavotu porciju kokteiļa, šeikerī ielej 200 ml auksta ūdens, pievieno produkta paciņas saturu un sakrata. Izsalkums būs remdēts vismaz uz 3 stundām. Ja vēlas, kokteilim var pievienot arī svaigas (vai saldētas) ogas. Bet radoši lietotāji no tā gatavo arī dažādus desertus, un pat saldējumu. Savukārt, lai pagatavotu krēmzupu,  paciņas saturu rūpīgi samaisīt ar 200 ml karsta ūdens, un ja vēlas var pievienot zaļumus, vārītus dārzeņus vai pat vistas fileju. Savukārt smūtiju un batoniņus (zemas kalorāžas produkti), kuri gatavi lietošanai uzreiz, iecienījuši aktīvi cilvēki, kuri grib būt droši, ka svars paliks esošajās robežās. Tie glābj arī situācijās, kad citādi nav iespējams ieturēt veselīgu maltīti.

To, cik ēdienreizes aizstāt ar Nutriless produktiem, katrs izvēlas atbilstoši situācijai. Ja priekšroku dod nesteidzīgam svara zudumam, tad var aizstāt vienu vai divas ēdienreizes dienā. Ir cilvēki, kuri, ēdot šos produktus 3- 4 reizes nedēļā, pusgada laikā zaudējuši 12 kg.  Šī uztura sistēma arī rosina vairāk interesēties par veselīgas ēšanas principiem kopumā, izzināt produktu sastāvu, ievērot regulāras ēdienreizes, pamazām pierast pie kaloriju skaitīšanas un veidot jaunus veselīgus uztura paradumus ilgtermiņā. Pētījumi apstiprina, ka lietojot ļoti zemas kalorāžas produktus (kokteiļi un zupas), līdz 6 nedēļām, ķermeņa svars samazinās vidēji līdz 10 kg; un svarīgi, ka  tievēšanas laikā nesamazinājās muskuļu masa. Fiziska slodze, lietojot tikai Nutriless produktus, ir vēlama, bet nevajag pārspīlēt. Par labu nāks mērena aktivitāte, piemēram, pastaigas vai nūjošana, bet nav obligāti intensīvi treniņi sporta zālē vai maratons.

Nutriless ļoti zemas kalorāžas produkti ir reģistrēti Pārtikas un Veterinārajā Dienestā (PVD) kā diētiskā pārtika. Kvalitātes prasības šādiem produktiem ir ļoti stingras, un šajā kategorijā ietilpst, piemēram arī mākslīgie piena maisījumi zīdaiņiem. Skandināvijas valstīs Nutriless produkti popularitātes ziņā ieņem pirmo vietu starp līdzīgiem un vairāk nekā 25 gadu laikā tūkstošiem pateicīgu klientu ir ieguvuši savu sapņu figūru ar Nutriless un nav saņemta neviena sūdzība par produkta izraisītām blaknēm.

Latvijas iedzīvotāji Nutriless var iegādāties www.internetaptieka.lv, Stockmann lielveikalā, Sirds aptiekās, Saules aptiekās un lielākajās Apotheka aptiekās. Aktuālāko informāciju par Nutriless produktiem- kur nopērkami, kādas jaunas cenu akcijas un piedāvājumi, ik dienu var atrast www.facebook.com/Nutriless Latvija lapā vai arī www.nutriless.lv, kā arī rakstot uz e-pastu info@nutriless.lv.