Testēju: Perfekt Color kapsulas veļas mazgāšanai

Testēju: Perfekt Color kapsulas veļas mazgāšanai

10. Jun 2017, 12:30 zane_zanīte zane_zanīte

Māmiņu klubs piedāvāja notestēt Perfekt Color veļas mazgājamās kapsulas, pieteicos testam ar savu stāstu un tiku pie šīs jaukās iespējas izmēģināt Perfekt Color.

Mans stāsts un lielā sāpe ir pamatā par to, ka sadzīvē un uzkopšanā jāievieš tehnoloģijas, kas maksimāli maz patērē laiku, jo šajā dzīvē ir interesantākas lietas ko darīt, kā piemēram trauku mazgāšana vai veļas pulvera dozēšana. To laiku labāk pavadīt ar savu mazulīti, vīru vai vecākiem.

Parasti veļas mazgāšanai izvēlos škidros veļas mazgāšanas līdzekļus divu iemeslu dēļ - tie iepakojumos nesmaržo pa visu vannas istabu un no tiem nekad nepaliek neizskalojušies līdzekļa traipi. Pēdējā laikā gan cenšos izvēlēties zīmolus, kas piedāvā eko sadzīves ķīmiju (marķētu ar eko marķējumi) vai vismaz maksimāli neitrālu (izvēloties attiecīgus zīmolus vai pulverus ar marķējumu Ziemļu gulbis). Nu, lūk, aizrāvos par savu izvēli, bet atygriežoties pie tēmas - līdz šim nebiju ieviesusi veļas mazgāšanas kapsulas savā ikdienā viena iemesla dēļ - tās ir bezjēgā dārgas, vai vismaz man vienmēr tā ir šķitis.Tādēļ jo īpaši priecājos notestēt Perfekt Color kapsulas veļas mazgāšanai un saprast vai ir to vērts.

20170610120431-33190.jpg

Ražotājs par veļas kapsulām saka tā:

Augsti koncentrētas kapsulas krāsainas veļas mazgāšanai automātiskajās veļas mašīnās. Efektīvi iztīra traipus 

●  Augstas mazgājošās īpašības 

●  Nesatur nešķīstošas vielas

● Palīdz ilgi saglabāt spilgtas krāsas

● Mīkstina ūdeni

Lietošana: Ievietojiet kapsulu tukšā veļas mašīnas tvertnē. Ievietojiet tvertnē mazgājamās drēbes un sāciet mazgāšanas ciklu kā parasti.

 

Skaisti jau ražotājs aprakstījis, bet kāda ir realitāte?

Tās esmu izmantojusi kādas 7 reizes. Veļu sanāk mazgāt bieži, bet tā kā liela daļa ir zīdaiņu drēbītes, izvēlos atbilstošu veļas mazgājamo līdzekli un šo lietoju tikai pieaugušo drēbēm. Šobrīd tas man arī ir viens no mīnusiem veļas kapsulām - tās nav paredzētas bērnu drēbīšu mazgāšanai.

Otra lieta, kas mani nepārleicināja - veļas kapsula ir salīdzinoši maziņa - ~27g, rakstīts jau gan, ka līdzeklis ir koncentrēts, lai gan to raksta gandrīz visi ražotāji. Bet ir ok un kapsulas strādā, jo drēbes tiek izmazgātas labi - viss ir tīrs un smaržīgs. Lai gan pagaidām nav bijusi iespēja izmēģināt uz super netīriem traipiem.

Par krāsu noturību nevarēšu īsti komentēt, jo lietotas ir salīdzinoši maz, bet šobrīd visa mazgātā veļa joprojām izskatās labi, tā kā nevaru arī teikt, ka Perfekt Color balinātu krāsu košumu. Tā kā šobrīd ceru, ka līdzeklis saglabās manas mīļākās drēbītes skaistas un košas ilgi.

Viennozīmīgi, lielākais pluss, ir lietošanas ērtums - hop viena kapsula veļas mašīnā, pa virsu visas drēbes un aiziet. Nekādu jautājumu cik daudz šoreiz likt veļas magājamo līdzekli, vai līdzeklis viss būs izskalojies un vai tā milzīgā veļas mazgājamā līdzekļa burka ielīdīs atpakaļ plauktā, no kura to tik tikko izvilku.

Par cenu - 15 kapsulu iepakojums maksā virs 5 EUR. Kas nav ne īsti lēti, nedz arī ļoti dārgi.

Teikšu tā, kopumā nav slikts variants veļas mazgāšanai. Cena ir ok, un lietošnā nu ļoti ērti. Bet - tikai pieaugušajiem.