Testējam RITO virtuves palīgus. I daļa

Testējam RITO virtuves palīgus. I daļa

13. Aug 2015, 22:12 zane_zanīte zane_zanīte

Manā rīcībā ir nonākušas brīnišķīgās, krāsainās un ērtās RITO dāvinātās formiņas sulas saldējumu veidošanai, saldējumu cepumiņu gatavošanai un multifunkcionālis pīļuks, kas pamatā paredzēts olu cepšanai.

Visas krāsainās formiņas ir patiesi piemīlīgas, bet laikam lielākais prieks ir par pīļuku olu cepšanai.

Tomēr pirmkārt es esmu ķērusies klāt karstā laika „must have” (jebšu vajag, vajag) virtuves rīkam – saldējuma cepumiņu formām. Jārīkojas, kamēr vēl kaut cik silts!

Mana recepte pavisam vienkārša: Selgas šokolādes cepumi, slgas cepumi ar zemesriekstiem, TIO vaniļas saldējums.

Kas no tā sanāk:

20150813220903-99305.jpg

Kārtām: selga ar zemesriektiem – saldējums - šokolādes selga – saldējums - šokolādes selga - saldējums - selga ar zemesriektiem.

Rezultāts garšīgs, izskatīgs, neliels cepumiņš.

Mīnusi – selgas cepumi ir pa cietu un saldējums pa vidu pārāk maz. Viss kūst un pil. Fiksi metu iekšā saldētavā, lai kaut ko saglābtu.

No kļūdām mācos un otrs eksperiments jau veiksmīgāks:

20150813220932-21638.jpg

Lieku:  Katrā pusē divi selgas šokolādes cepumi un pa vidu saldējums krietni biezākā slānīti. YES! Viss sanāk lieliski.

Garšo izcili. Bet selga joprojām pa cietu.

Ieteikumi:

1)      Meklējam mīkstākus cepumiņus (biskvīts būtu izcils) vai izmantojam kādu keksiņa šķēli.

2)      Paturam selgas cepumiņus mitrākā vidē (vannas istabā uz nakti?), kamēr tie kļūst mīkstāki.

Domāju, ka šie absolūti izcili būtu bērnu ballītei. Tomēr jāņem vērā, ka kamēr tie tiek gatavoti – jāuzglabā saldētavā – saldējums kūst ļoti, ļoti ātri (respektīvi – uztaisa vienu un to marš saldētavā un tā ar katru, lai nav lielas pļeckas).

Ķeram cit formiņmas RITO veikalos, kamēr vēl vasara, lai mazajiem sagādātu kārtīgus priekus.

Mūsu vērtējums – sēdies, 5 (teicami).

lauvinja lauvinja 14. Aug 2015, 08:53

Neesmu gatavojusi, bet iespējams selgas cepumu var iemērkt kādā sulā ātri iekšā-ātri laukā, piem. zemeņu, ābolu, tādā dabīgā vai sīrupā.