Testējam CANPOL BABIES pirmajiem zobiņiem

Testējam CANPOL BABIES pirmajiem zobiņiem

15. Oct 2015, 11:04 Superpuiku Mamma Superpuiku Mamma

veikas māmiņas un mazie ķipariņi :)

Mēs ar Gustavu pieteicāmies Canpol Babies zobu produktu testēšanai. Lai arī Gustavs jau ir man liels puika (1.gads 3.mēn) un mutītē jau dzīvo 12 zobi...zobu tīrīšana mums šobrīd sagādā problēmas...iespējams pie vainas ir jūtīgās smaganiņas, un ja agrāk Gustavs ļāva viņam patīrīt zobiņus, šobrīd dabūt mutē zobubirsti un iztīrīt zobiņus ir problēma. 

Lai arī dodu Gustavam zobirstīti ar zobupastu, viņš vairāk koncentrējas uz zobupastas apēšanu un zobu birstes saru graušanu...varbūt ka kāda no kustībām arī patīra zobus. :D 

20151015102648-98090.jpg

Galvenais uzsvars bija izmēģināt Canpol Babies silikona uzgali...ar kura patiešām maigajiem sariņiem pacensties kaut cik notīrīt zobiņus. Uzgalis labi turās uz pirksta, nost neslīd, un ar viņu ērti tomēr tikt pie tālakajiem lielajiem zobiņiem, kur zobubirstei iekļūt neļauj. :D Šis uzgalis liek man justies labāk, zinot, ka kaut cik esmu patīrījusi tālākos zobiņus, pasargājot no "zobgrauža". Uz doto momentu silikona uzgalis attaisno manis liktās cerības, kamēr saskaramies ar nevēlēšanos tīrīt zobiņus.

20151015103019-34581.jpg

Uzmanību: uzgalis nepasargā no bērna aso zobu kodieniem...likās ka palikšu bez pirksta! :D

20151015103345-25682.jpg

Runājot par zobu riņķi...tas ir patiešām ērts turēšanai mazā bērna rociņā, mīksts, kas netraumē jūtīgās smaganiņas. Manuprāt, šis faktors ir ļoti svarīgs, jo mums ir tāds cietāks variants, kuru gan Gustavam patika grauzt, kad tas bija topā - grauzt visu, kas pa rokai, bet ne tad, kad smaganiņas bija īpaši jūtīgas. Nodosim lietošanā mazajam brālēnam (3.mēn), kuram šis riņķis būtu aktuālāks, jo pa šo laiku (nedēļu), ko testējam, vien 2 reizes manīts rokās.

20151015103958-23259.jpg

Runājot par trīs īpašajām zobubirstītēm...manuprāt, lielisks veigs, kā bērnu sagatavot zobiņu tīrīšanai, sākot ar smaganiņu masēšanu, pirmo zobiņu un smaganu tīrīšanu (birstītes ar silikona uzgaļiem) un nobeidzot ar saru zobirstīti. 

Visas ir izmēģinātas, uz aizmugurējiem zobiņiem patīk pabrauzt rozā krāsas birstīti, kas skaitās Nr.1., šī patīk vislabāk. Birstīti ar sariem izmanto vismazāk....un ja izmanto - tad patīk grauzt tieši pašus sarus un, protams, ākstīties. Ik pa laikam iebakstīt kaķim. 

20151015104903-55604.jpg

Bildē: Tā mēs mazgājām zobiņus 9.mēnešu vecumā, kad šis process sagādāja vairāk prieka un interesi par notiekošo.

 

Tā, kā mēs zobiņu tīrīšanu sākam ar īsto zobubirsti, tad šīs tā īsti jau vairs neinteresē, jo ja mazgājam zobiņus, tad atrodamies vannasistabā ar zobibirsti rokās un cenšamies panākt rezultātu. Secināju, ka, ja dēliņam uz brīdi ir pārgājusi vēlme mazgāt zobiņus, tad nevajag spiest to darīt, jo gan jau vēlme atgriezīsies, arī izpratne par lietām kļūs skaidrāka un saprotamāka, un zobu tīrīšanas iemesls būs skaidrāks. Kad ieviesīsim īpašu rituālu zobiņu tīrīšanai, ko atzīmēsim ar īpašām uzlīmēm no rīta un vakarā, lai prieks par padarīto būtu lielāks. 

 

Jauniegūtos testa produktiņus ar prieku nodosim lietošanā bralēnam..un gaidīsim atsauksmes no viņiem!!! 

 

Vēlot visiem tīrus zobiņus un skaistu smaidu!

Jolanta & Gustavs