Sviesta pupiņas ir gardas un veselīgas- īpaši vasaras sezonā,kad viņas nāk gatavas.
Tad nu šoreiz izdomājām pamēģināt pagatavot pupiņas ar tomātiem.
Nepieciešams : sviesta pupas, sviests, tomāti, ķiploks, skābais krējums.
VIspirms sviesta pupas vāra sālsūdenī 10 minūtes.
Tad nogriež galiņus un sagriež mazākos gabalos.
Tad liekam pannā un pāris minūtes sviestā apcepam. Pievienojam ķiploku- saspiestu spiedē vai sīki sakapātu.
Kamēr pupiņas apcepas, sagriežam tomātus.
Man bija aptuveni 300g pupas, tad jāņem 2 vidēja lieluma tomātus.Kubiņos sagriežam un liekam klāt cepties.
Cepam tik ilgi,kamēr tomāti paliek mīksti un sāk jukt jaukā. Ja ir vēlēšanās var tomātus pirms griešanas applaucēt un noņemt mizu,bet es to nedarīju,jo miza nevienam netraucē:)
Tad ,kad viss sacepies, liekam klāt 2-3 ēd.k. skābā krējuma.
Krējumu iemaisam un ēdiens gatavs.
Var ēst tā pat vai pasniegt ar jaunajiem kartupeļiem!
Kā jūs mēdzat gatavot sviesta pupiņas? Padalieties ar receptēm?Šobrīd dārzā ir padaudz saaugušas,bet zinu tikai pāris receptes.