Sastāvdaļas:
140g mīksta sviesta
100g pūdercukurs
120g ķirbja biezenis
220g milti
100g kukurūzas ciete
1 tēj.k cepamais pulveris
vaniļa vai kanēlis pēc izvēles
šķipsniņa sāls
1 olas dzeltenums
Pagatavošana:
Mīkstu sviestu putojam kopā ar pūdercukuru,sāli,vaniļu vai kanēli.Kad sviests kļuvis gaišs,tad ieputojam olas dzeltenumu. Tālāk ieputojam ķirbja biezeni un kukurūzas cieti. Iemaisam iekšā miltus ar cepamo pulveri. Liekam mīklu konditorejas maisiņā, spiežam cepumus.Ja nav konditorejas maisiņš var likt ar karoti.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 10-15 minūtēm vai līdz cepumu apakšiņas viegli apbrūnē.
Tikko izņemti no cepeškrāsns cepumi vēl ir mīksti, bet atdziestot kļūst kraukšķīgi.
Pēc vēlēšanās apsmērējam ar šokolādi. Šiem cepumiem lieliski iet klāt melnā šokolāde.
Mans dēls labprāt tos ēst gan brokastīs,gan pusdienās,gan vakariņās 😃