Svētku sajūta sākas no mājas dekorēšanas

Svētku sajūta sākas no mājas dekorēšanas

08. Mar 2016, 09:58 nosiguldas nosiguldas

Lieldienas ir pavasara svētki. Kad veikalos vēl nebija pieejami dažādi lieldienu dekori, es uz šiem svētkiem koridorā lielā vāzē liku zarus, protams visskaistāk izskatās bērzu zari, kas jau paplaukuši, bet var izmantot gan pūpolus, vai lazdu, kā es šajā reizē.

Zarus var rotāt ar ķiploku galviņām, kanēļa standziņām, es liku arī olu čaumaliņu pusītes. Tas ir atkarīgs no Jūsu izdomas un garastāvokļa.

Man ļoti patīk kā meitenes darbojās ar bērniem un gatavo dekorus, bet es esmu tā mamma, kas cenšās šādus darbiņu saglabāt un tieši tapēc es izvairos no logu dekorēšanas, jo pēc tam tas vis ir jāmet laukā.

Bet šādu darbiņu vietā gribu Jums piedāvāt dažas idejas, kas nemaksās daudz bet patiks gan mazulim, gan labi iederēsies interjerā.

Pirmais variants ir zaru pušķošana.

20160308094610-47118.jpg

izvēlaties kopā dekoriņus par nelielām naudiņām un kopā pastaigā salaužiet skaistu zaru pušķi. Rezultāts priecēs gan bērnus, gan Jūs. P.S. Izņemot vīru, kam zari var traucēt skatīties televīzoru. 

 

2. Depo var nopirkt kaķu zāli, mājās noteikti atradīsies groziņš, vai māla bļoda, kurā ielikt zālīti un izveidot skaistu galda dekoru, piemēram cālīša mājiņu ( cālīši arī ir nopērkami dažādi un par dažādām naudiņām. 

Te Jums noderēs arī parasto olu pusītes, kuras varēšiet skaisti izvietot zālītē.

Jums būs jauks dekoriņš, bet mazulim jauna rotaļlieta.

3. Neaizmirsīsim, vainagus, kurus gatavo kā rotu ieejas durvīm.

Izmantojam adventes vainaga pamatiņu, ja ir no salmiem. Salmu aplis jau gatavs, tagad būs nepieciešams tikai pats dekors. Parasti to gatavo apakšējā daļā, te var izmantot pūpolu pušķīšus, diegu bumbiņas, kuras var gatavot kopā ar mazuli, olu čaumaliņas.

Otrs variants ir bērzu zaru vainags, ņemam tikai zarus, izvairamies no vecajiem cietajiem zariem. Ar tumšu diegu notinam un veidojam apli, dekorējam kā jau minēju iepriekš.

4. Pucējam mājas iemītniekus. Gatavojam svētkiem lelles un lāčus, zaķus un kaķus. Tas būs vesels pasākums un galvenais divi labumu, sakoptas rotaļlietas. jauka rotaļa un svētku noskaņa.

Lai Jums jauki un mīļi šie svētki.