VASARAS GIDS: Sventes muižas restorāns

VASARAS GIDS: Sventes muižas restorāns

23. Aug 2020, 20:13 Klintasmamma Klintasmamma

Esot Daugavpilī, īsti neatradām piemērotu vietu ar brīviem galdiņiem ārā (jo tik skaistā laikā nav itin nekādas vēlmes ēst iekštelpās), tāpēc devāmies uz netālu esošās Sventes muižas restorānu. Šī vairāk nekā 100 gadus vecā muiža ir atjaunota un gaida apmeklētājus klusā vietā, līdzās Jaunsventes parkam. Galdiņus iespējams iepriekš rezervēt, zvanot uz +371 65427822. 

Interneta vietne: http://www.sventehotel.lv/lat/home/

Adrese: Alejas iela 7, Svente, Sventes pagasts, Daugavpils novads

Papildus iespējas: blakus ir militārās kara tehnikas muzejs, kura apmeklējums noteikti būs saistošs gan lieliem, gan maziem. Daži objekti ir apskatāmi (un izložņājami)  arī restorāna teritorijā. Muzeja ekspozīcija ir unikāla ar to, tās kolekcijā esošie objekti tika atrasti bijušo kauju laukos un restaurēti - atsevišķus eksponātus ir iespējams arī iedarbināt un izmantot demonstrējumiem. 

Mēs rezervējām  galdiņu ārā, jaukā lapenē, līdzās baseinam. Tā kā teritorija ir iežogota, restorāna teritorijā pie galdiņiem var nokļūt, ejot caur pašu muižas ēku. Diemžēl tur ir tikai pakāpieni, tāpēc tad, ja līdzi ir bērns ratiņos, ir jāpalūdz, lai darbinieki atver vārtiņus, un Jums nav jānes ratiņi augšā/lejā pa kāpnēm. Ārā ir izvietotas vairākas lapenes, attālums starp kurām ir pietiekoši liels, lai apmeklētāji viens otru netraucētu un nedzirdētu.  Ir skaista strūklaka, kā arī bērnu laukumiņš, kur pavisam mazie var šūpoties šūpolēs vai šļūkt lejā no slidkalniņa, bet nedaudz lielāki pakāpelēt, gaidot savu ēdienu. Bērniem, kas vecāki par 4 gadiem, varētu būt arī garlaicīgi, bet varbūt kļūdos. Daži pakāpieni laukumiņā ir salūzuši vai pazuduši, tāpēc ceru, ka drīzumā viss tiks "uzfrišināts". Ir arī sekls baseins, kur daži apmeklētāji labprāt siltajā vasaras vakarā veldzē pēdas. Uz vietas ir pieejams arī bērnu krēsliņš.

Ēdienkarte ir plaša. Ir piedāvājums gan bērniem, gan pieaugušajiem. Apkalpošana ātra, patīkama. Ēdiena kvalitāte ļoti mainīga.

Baraviku zupai bija burvīga sēņu garša, paldies! Tekstūra kādam varētu nepatikt, taču tas nu ir katra gaumes un ieraduma jautājums.

Tiramisu bija garšīgs, svaigs un pat gaisīgs, ābolkūka nepārsaldināta un ļoti maiga (par šo īpašs paldies no mūsu 1gadnieces!), bet saldējums ļoti ūdeņains un lika vilties.

Zivs garšīga, bet varbūt to varētu kā glītāk pasniegt, un neesmu pārliecināta, ka taukaina pasta tai ir labākā piedeva. 

Gan vistas, gan cūkgaļas ēdieni bija garšas piesātināti, taču nedaudz par cietu.

4 gadniecei tika arī nageti un frī, patika:)

Kopumā par ēdienu vērtējums ir 7/10, taču vietu kā tādu iesaku, ja gadās būt Daugavpils pusē un ir vēlme izbaudīt nesteidzīgu, nedaudz svinīgu maltīti ārā. 

Par cenām:

Visu neuzskaitīšu, bet dažus ēdienus ieskatam:

Bērnu ēdienkarte
Maltas cūkgaļas kotlete ar frī kartupeļiem 4.00
Plānās pankūkas ar zemeņu un šokolādes mērci 2.50
Vistas šašliks, kartupeļu biezenis un svaigi dārzeņi 4.50
Saldējums ar šokolādes mērci 2.50
Vistas nageti, gurķis, ķiršu tomāti, mērce 4.00

Pieaugušo ēdienkarte
Cūkgaļas šašliks ar grilētiem dārzeņiem un svaigiem salātiem ar BBQ mērci 9.00
Vistas krūtiņas šašliks ar grilētiem dārzeņiem un svaigiem salātiem 8.50
Minestrone zupa ar parmezānu 5.00
Laša zupa ar jūras veltēm 7.00
Grieķu salāti ar fetas sieru un olīvām 6.00
Saldējums ar augļiem 4.00
Karstais ābolu pīrāgs ar saldējumu 5.00
Tiramisu 4.50