Svaigā siera kanapē: recepte no Māmiņu Kluba vasaras festivāla

Svaigā siera kanapē: recepte no Māmiņu Kluba vasaras festivāla

05. Jun 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Madara Butlere, Uztura speciāliste

RSU, Profesionālais bakalaura grāds, specializācija- uztura speciālists

RSU, Maģistrantūras programmas "Uzturzinātne" studente 

Lai nodrošinātu bērna pilnvērtīgu augšanu un attīstību atbilstošā vecuma posmā, bērnam ar uzturu ir jāsaņem nepieciešamās uzturvielas, kā arī vitamīni un minerālvielas. Vecākiem jāseko, lai bērna ikdienas uzturā ir iekļauti svaigi dārzeņi, augļi, pilngraudu produkti, piena produkti, kā arī gaļa un zivis.

Cilvēka veselība pieaugušā vecumā lielā mērā ir atkarīga no uztura paradumiem, kuri izveidojas jau agrā bērnībā. Vecākiem ar savu piemēru ir īpaši svarīgi bērnam iemācīt pareizus ēšanas paradumus, ko bērns izmantos savā turpmākajā dzīvē. Kopīga veselīgu produktu izvēle veikalā, bērna piedalīšanās ēst gatavošanā, kopīga galda klāšana un maltīšu baudīšana ģimenes lokā palīdz veidot bērna veselīgus ēšanas paradumus.

 20170605083414-11926.jpg

"Svaigā siera kanapē" 

Siers ir lielisks kalcija avots, kas ir ļoti būtiska minerālviela augošiem bērniem, un kuru var viegli kombinēt ar svaigiem dārzeņiem, pasniedzot kā uzkodu bērnam starp ēdienreizēm.

Sastāvdaļas:

  • "Kārums" Griežamais svaigais siers
  • Tomāts
  • Pesto mērce vai svaigi zaļumi

Pagatavošana:

1.     Sagrieziet svaigo sieru centimetru biezās ripiņās;

2.     Sagrieziet tomātu centimetru biezās šķēlēs;

3.     Kārtojiet sagrieztās tomātu šķēles uz siera ripiņām, pa virsu liekot nepilnu tējkaroti Pesto mērces vai svaigus zaļumus.

20170605083407-49805.jpg