Svaiga maizīte katru dienu

Svaiga maizīte katru dienu

17. May 2017, 12:16 Mamm.mamm Mamm.mamm

Kādu laiku atpakaļ kādā kulinārijas žurnālā bija raksts, kur tika minēts par funkcionālu kūkas formu. Bet šoreiz ne par to. Tieši "caur" kūkas formas meklējumiem "nokļuvu" pie ražotāja Lèkue funkcionālajiem virtuves palīgiem. :) Šoreiz gribu pastāstīt par mūsu atklājumu.

Maizīti mājās cept biju mēģinājusi. Iepriekš sanāca tādi cieti ķieģeļi. Bija sajūta, ka pārāk sausa, ka cepot "izdeg" maizītē esošais ūdens. Nu šai problēmai ir risinājums. :) Lèkue maizes cepējs (tiešs tulkojums). Pēc būtības saliecama silikona bļoda. Tajā var sajaukt mīklu, raudzēt, cept un, cik es saprotu, arī uzglabāt. 

20170517121511-58461.jpg

Tad nu elementāri samīcu miltus, raugu, ūdeni, cukuru un sāli. Uzraudzēju (kopā ap 2 stundām) un cepu. :) Pēc 30 minūtēm cepeškrāsnī maizīte gatava. Un..., ne mazāk būtiski, tikai viens netīrs trauks, no kura (kā jau no silikona) ēdiena atlikumus ir ļoti viegli notīrīt. (Var arī mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.) :)
20170517121536-43671.jpg
Nu vairs nav ilgi jāmeklē puslīdz laba maizīte, par kuras sastāvu būtu prieks. Nav arī jāpārlasa un jāuztraucas, vai maizītē tiešām nav piena produkti, kurus kādu laiku man jāizslēdz no uztura. Paši cepam - zinam, kas tur iekšā. :) Zinam kādi milti, kāds raugs, varam pielikt sēkliņas vai, kā šoreiz, maltas linsēklas. Un, ja paskatās, cik maksā raugs (ap 0,30€) un milti (ap 1€), viens kukulītis nemaz tik dārgi nesanāk. No 1kg miltu un rauga paciņas sanāk 4 kukulīši. :) 
Šai "cepambļodai" ir tikai viens trūkums - augstā cena (ap 30€).