Sports un tievēšana uzreiz pēc dzemdībām-vai tiešām vajag?

29. Jan 2015, 14:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šorīt, apskatot pāris ierastās interneta lapas, uzdūros rakstam par 3 bērnu māmiņu ar super labu figūru. Kas mani pārsteidza visvairāk-2 nedēļas pēc ķeizara viņa jau aktīvi sporto. Un te nu sākās manas pārdomas...

Kapēc tas viss notiek tādā tempā? Un kur ir ikdienas darbi, vai tie nemaz enerģiju neaizņem? Kā ir tik daudz laika sev pēc bērna piedzimšanas? Pietam tas jau nav 1., bet gan 3. bēbis. 

Palasot rakstu, sapratu, ka šai sievietei ir bagāts vīrs. Tātad viņai noteikti nevajag savu villu pašai tīrīt, pārējos bērnus pieskata gan jau aukles un privātie šoferi vedā uz skolu, pulciņiem, un sievietei ir gribot vai ne maksimāli ātri jāatgust forma, jo kā nekā ļoti turīgs vīrietis daudzām šķiet simpātisks.

Šeit ir viena puse, kad viss tiek izdarīts tavā vietā, un tev nav ne par ko jāuztraucas kā tikai par savu nokarājušos vēderu, kas ir maksimāli ātri jāsavāc, lai, stāvot uz sarkanā paklāja, kleitā labi izskatītos vailai vienkārši ieliktu pati internetā savas bildes, tādejādi vairojot atbalstītāju, slavētāju un komplimentu skaitu.

Un šeit ir otra puse, lielā realitāte ar kuru saskaras gandrīz ikviena sieviete, kurai vīrs nav miljonārs. Te ir mājas darbi, te ir bērns vai vairāki, kurus tev pašai ir jāaudzina, jābaro, jāmainai pamperi, jo aukle labākajā gadījumā ir ekstra situācijās nevis ikdiena. Te vēl kādai ir darbs, te mācības vai abi divi. Un godīgi sakot man riebjas lasīt tos komentārus pie kārtējā raksta, kur modele vai slavenība atguvusi formu jau izejot no slimnīcas, kas diemžēl atspoguļo daļas sabiedrības uzskatus par to kādai ir jābūt sievietei pēc dzemdībām. Daudzi uzskata, ka redz nevajag norīties un būt kā nīlzirgiem grūtniecības laikā, tad arī problēmu nebūs, bet redz ne viss atrisinās ar mutes aizvēršanu vai ledusskapja aizslēgšanu. Tiešām šķiet, ka vairums sabiedrības vēlas māmiņu redzēt ideālajā formā uzreiz, nevis kaut kad vēlāk pēc dzemdībām...tikai aizmirst, ka tā ir parasta sieviete bez personīgajiem treneriem un dietalogiem un sastādītām ēdienkartēm, bez pavāriem, auklēm. Sieviete, kas pati ceļas n reizes pie sava tikko dzimušā bērniņa, pati viņu baro, maina pamperus, ir ilgstoši neizgulējusies, plus visā tam ir vēl kaut kāda mājas dzīve, vecākie bērni arsavām vajadzībām, darbs, mācības un mīļotais vīrietis, kuru arī nevajag aizmirst, un tad vēl jāatrod laiciņš sev...Es protams nemeklēju 100 attaisnojumus, lai paslinkotu vai izkārtu atbalsta plakātu riepai pēc dzemdībām, es vienkārši to visu atbalstu samērīgā laikā, ne brīdī, kad ar vienu kāju esi tikko nokāpis no dzemdību galda. Un diemžēl man ir žēl,ka mediji kropļo jauno sieviešu izpratni par figūru pēc dzemdībām, aizvien biežāk publicējot rakstus par tās un tās figūru pēc dzemdībām. Ok, es zinu, ka daudzas dabiski izskatās tāpat ļoti labi, puncis bijis mazs, labie gēni, bet ir arī daļa, kam tas laiciņš ir ilgāks, un godīgi-tā esmu es, kam viss nenotiek uzreiz. Un ja vīrs mani tajos miega bada laikos būtu vēl dzinis uz sporta zāli, es laikam tur būtu aizgājusi ar sirdi. Jau tā atsāku vingrot salīdzinoši ātri-4 mēnešus pēc dzemdībām. Tas bija vairāk, lai pamainītu ierasto rutīnu, jo meita ap to laiku bija sapratusi, ka pa nakti ir jāguļ, bet diena nav nakts. Vai tapēc es būtu sliņķe vai nīlzirgs, kas norijās un tagad sev attaisnojumus izdomā? Nē! Es vienkārši vēlos motivēt nelasīt jaunās māmiņas tos rakstus par visām modelēm, nestresot, ka viss nenotiek uzreiz.

Tādas nu bija manas pārdomas par šo tēmu. Aicinu nesadalīties divās frontēs(par un pret) un nekašķēties savā starpā. Izteiksim savu viedokli, atceroties, ka citiem cilvēkiem ir tiesības domāt savādāk.

 

Tātad vai tu esi par super ātro tievēšanu pēc dzemdībām, super ātro sportošanu?

http://rus.tvnet.lv/wo_men/pikantno/281531-modjel_pokazala_sjebja_goloy_pjerjed_rodami_i_chjerjez_2_mjesjaca_poslje?utm_source=www.tvnet.lv&utm_medium=self_ads&utm_campaign=Selfads_in_www.tvnet

cecii cecii 29. Jan 2015, 20:07

Nu nu, nevajag jau galējībās, vienkārši katrai sievietei ir savas prioritātes. Man 3 bērni, vienmēr esmu atsākusi intensīvi sportot, kad bēbim palikušas 2 nedēļas. Un esmu šad tad atstājusi zīdaini auklei, lai pavingrotu vai paskrietu garākas distances.
Autorei laikam nav izpratnes, sports nevis atņem enerğiju, bet tieši pretēji - uzlādē. Šorīt stundu paslēpoju - varu būt moža un aktīva līdz pašam vakaram. Vakar ar ratiem paskrēju krosiņu, super, sajūta, ka varu kalnus gāzt. Un arī pèc negulētām naktīm sports atgriež dzīvību.
Un tā ir TIKAI viena vai pusotra stunda dienā. Kā var neatrast laiku? Maksimāli arī iesaistu bērnus, piem. skrienu ar ratiem, slēpoju velkot ragavas. Arī 4gadnieks jau nedaudz slēpo, bet vēl netur līdzi. Galvenais jau ir vēlme. Un riepa vai resnums...vnk ir cilvēki, kas izvēlas mazkustīgu dzīvesveidu un jūtas ērti tāpat. Katram savs.

zacc zacc 29. Jan 2015, 15:07

Kā grib, tā dara. problēmas sākas tad, ja savu iztaisa par to, kā visām būtu JĀdara. Abējādi; jo vispār es spēju arī saprast tās, kam gribas to tievo vidukli un kas ir gatavas tam veltīt laiku un pūles.

mani uz sporta klubu un kkādām vēl skaistumprocedūrām i tāpat neaizdzīt, kur nu vēl apstākļos, kad jāmenedžē, kas pieskatīs un kā baros bērnu. Var to saukt par slinkumu, bet mani tas tiešām neuztrauc 😀

Man arī ļoti ilgi īpaši negribējās nekur bez bērna doties ilgāk nekā uz 1 h - ne tāpēc, ka nebūtu, kas pieskata, vai es neuzticētos pieskatītājiem, bet vienkārši negribējās, jutos tā, it kā daļa no manis būtu kaut kur pazudusi. Tas beidzās drusku pāri gada vecumam, tad arī sajutos gatava atgriezties darbā un tā.

29. Jan 2015, 14:49

Man izlasot MansMazais janvāra nummuru, kur bija aprakstītas vairākas māmiņas un VISAS super ātri atguvušas iepriekšējo svaru arī radās līdzīgas domas, visas skaistas, tievas, veiksmīgas darba jomā, ar vairākiem bērniem, laikam, lai mums parastajām ir kur tiekties😀 😀 😀

Ilvija82 Ilvija82 29. Jan 2015, 14:45

Es arī sāku agri sportot, no dažiem kg atbrīvojos, bet puncis palicis, gaidīšu pavasari! Mazo pieskata vecvecāki!