Spēlējam disku golfu! Uz Lūšu dravu!

Spēlējam disku golfu! Uz Lūšu dravu!

28. Jun 2020, 11:00 lauvinja lauvinja

Mūsu ģimenei ir iepatikusies spēle, kas saucas disku golfs. Disku golfs ir ārpustelpu sporta spēle, kurā spēlētājam īpašs lidojošais disks jāiemet īpašā grozā. Kāpēc golfs? - tāpēc, ka uzdevums, līdzīgi kā tradicionālajā golfā, ir nonākt pie mērķa, šajā gadījumā groza, ar pēc iespējas mazāku metienu skaitu.

Disku golfu spēlē īpašos disku golfa laukumos, kuros parasti ir speciāli grozi. Ceļu uz katru grozu sāk no starta laukuma, bet laukumā esošie šķēršļi - koki, reljefs, ūdenstilpnes - spēli padara interesantāku. Nozīme ir ne tikai metiena spēkam un tehnikai, bet arī stratēģijai, pareizi pieņemtam lēmumam šķēršļa apiešanā vai metiena trajektorijas izvēlē.

Disku golfu var spēlēt jebkurā vecumā (vienā reizē satikām ģimeni, kur mazākais spēlētājs bija vien 4 gadiņus vecs) un disku golfa laukumos inventāru var arī iznomāt. Šī spēle ir burvīgs laika pabadīšanas veids ģimenei ar bērniem. Īpaši, ja bērni ir izauguši no mantu kastes un mazā slidkalniņa.

Šogad esam sev atklājuši Lūšu dravu,  kas atrodas Lielvārdes novadā, blakus A6 autoceļam. Šeit ir ierīkota disku golfa laukums mežā ar 9 groziem. Vieta ir fantastiska, ģimenēm draudzīga un ar ļoti foršu saimnieci, kura mūs cienāja ar tēju, pašu saimniecībā vāktu medu un pašu ceptu maizīti.

Cenas ļoti demokrātiskas: disku noma 1 personai un laukuma lietošanas maksa – 3,00 EUR (t.sk. PVN); laukuma lietošanas maksa personai ar saviem diskiem – 1,00 EUR (t.sk. PVN).

Disku golfa spēlēšanu lieliski var apvienot ar Kokneses iepazīšanu.

Ja šī vieta šķiet par tālu, tad disku golfu var uzspēlēt arī mežaparkā. Karte ar visiem Latvijā pieejamajiem disku golfa laukumiem ir atrodama šeit.

Šī spēle aizrauj! Izmēģini arī tu!