Sastāvdaļas 6 pocijām:
3 olas
250ml piens
4 ēd.k kukurūzas ciete
4-6 ēd.k cukurs
vaniļas cukurs vai kanēlis vai kāda cita veida aromāts
rīvmaize,milti apviļāšanai
ievārījums vai ķīsēlis pasniegšanai
Pagatavošana:
1 olu sadalam baltumu un dzeltenumu atsevišķi.Baltums iet malā,tas būs panēšanai.
Dzeltenumu un divas olas iesitam traukā,katliņā,iemaisam cukuru un kukurūzas cieti.Maisam ar putojamo slotiņu līdz viendabīga massa bez kunkuļiem.
Viegli uzsildam pienu,iemaisam olu massā,lai viendabīgs šķidrums.Pievienojam garsvielu,es liku vaniļas cukuru.
Liekam katliņu uz mazas uguns un nepārtraukti maisot karsējam ap 10 minūtēm līdz massa sabiezē un savelkas vienā kamolā.
Liekam šo massu traucinā,kur ieklāta pārtikas plēve,izlīdzinam un ļaujam atdzist.
Kad pilnībā atdzisa varam viegli izņemt no formas.
Liekam desertu uz miltaianas virsmas,sagriežam porcijās.
Katru gabaliņu apviļājam miltos.
Ņemam atlikto olas baltumu un viegli sakuļam ar dakšiņu.Iemērcam tajā desertu un tad apviļājam rīvmaizē.
Sagatavojam visus deserta gabaliņus.
Vāram labi sakarsētā eļļā vienu minūti.
Liekam uz papīra,lai liekā eļļa notek.
Lūk.deserts gandrīz gatavs.
Pasniedzam vēl siltu ar ķīsēli vai ievārījumu,bet tik pat labi var pasniegt ar ko sirds kāro.
Ļoti vienkārši pagatavojams,ļoti neparasts un gards deserts.
Maigs,krēmīgs.....