Spānijas pilsētā suņu īpašniekiem nesavāktos izkārnījumus nosūta pa pastu

06. Jun 2013, 14:31 lauvinja lauvinja

Manuprāt jauks risinājums - Spānijas pilsētā suņu īpašniekiem nesavāktos izkārnījumus nosūta pa pastu

Neliela Spānijas pilsētiņa nākusi klajā ar oriģinālu veidu, kā nokaunināt suņu saimniekus, kas nesavāc savu mīluļu izkārnījumus - vēlāk nosūta viņiem tos pa pastu, ziņo laikraksts "Daily Mail".

Brunete, neliela pilsēta uz rietumiem no Madrides, nolīgusi 20 brīvprātīgos, kas patrulē pa ielām un lūkojas, vai kāds saimnieks nesavāc pēc suņa. Ja tā noticis, brīvprātīgais uzsāk ikdienišķu sarunu, kurā noskaidro dzīvnieka vārdu.

"Zinot suņa vārdu un šķirni, tā īpašnieku var atrast pilsētas domes mājdzīvnieku datubāzē," raksta britu laikraksts "The Daily Telegraph".

Brīvprātīgie paši savāc suņa ekskrementus un iepako tos kastē ar domes zīmogu. Kā "nozaudēts īpašums" marķētā paciņa ar kurjeru tiek nogādāta uz suņa īpašnieka dzīvesvietu.

Kampaņa izrādījusies ārkārtīgi veiksmīga, jo par 70% samazinājies suņu mēslu daudzums uz pilsētas ielām.

Februārī tika izsūtītas 147 tādas paciņas. Pavisam Brunetē mitinās ap 10 000 cilvēku.

Neparasto kampaņu izgudrojusi godalgotā reklāmas aģentūra "McCann".

Tas nav pirmais gadījums, kad Spānija ķērusies pie radikālām metodēm suņu saimnieku audzināšanā. Pagājušogad suņu īpašniekiem, kuri nesavāca pēc saviem mīluļiem, pakaļ dzinās ar pulti vadāma spēļu mašīna ar izkārnījumu čupiņu un zīmīti "neatstāj mani šeit - savāc".

Pirms diviem gadiem citā Spānijas pilsētā tikai ieviests likums, kas lika visiem saimniekiem reģistrēt savu suņu DNS, lai tos varētu atrast gadījumā, ja uz ielas tiktu atrasti izkārnījumi.

Avots: Leta