Soli pa solim pretī veselām kājām!

Soli pa solim pretī veselām kājām!

07. Mar 2016, 22:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasaris tuvojas lieliem soļiem. Ko tas nozīmē? Drīz daiļā dzimuma pārstāves saīsinās svārku garumu, bet stiprais dzimums- lūkosies pēc īsākām biksēm. Bet, vai Tu pārliecinoši vari atkailināt savas kājas un ar tām justies veseli, stipri un droši? Aicinām ieklausīties Veselības centra 4 (VC4) Baltijas Vēnu klīnikas (BVK) asinsvadu ķirurga, flebologa, ultrasonogrāfijas speciālista, BVK vadošā speciālista, VenaSeal biolīmes metodes Austrumeiropas apmācību centra vadītāja Inta Ūdra padomos. 

Ar ko sākt?

Ja esi sajutusi/ is kādu no traucējošiem simptomiem, palīdzi savām kājām, atrodi laiku ne tikai ikdienas pastaigai, bet arī konsultācijai pie ārsta flebologa, kurš sniegs tev kvalitatīvu izmeklēšanu, kā arī, iespējams, būs tava sirdsmiera nodrošinātājs.

Latvijā ir vairākas medicīnas iestādes, kas nodarbojas ar kāju vēnu ārstniecību. Kā neapjukt starp daudzajiem piedāvājumiem un izvēlēties sev vispiemērotāko? Pirms ārstam tu uztici pašu dārgāko- savu veselību iegūsti atbildes uz šādiem jautājumiem:

  • Vai tevis izvēlētās klīnikas rīcībā patiešām ir visas modernākās ārstēšanas metodes un atbilstoši kvalificēti speciālisti, kas ar godīgu attieksmi piemeklēs vislabākos risinājumus atbilstoši pacienta vajadzībām un finansiālajām iespējām, nodrošinot gan precīzu diagnostiku, gan maksimāli saudzējošu ārstēšanu un rehabilitāciju.
  • Vai klīnikas nosauktajā cenā ir iekļauti visi izdevumi - operācijas cena, anestēzija, materiālu cena, uzturēšanās klīnikā, pirms un pēc konsultācijas cena, kompresijas zeķes (vēnas slēdzot ar bioloģisko līmi, anestēzija un kompresijas zeķes nav nepieciešamas)?
  • Vai nepieciešamības gadījumā vienuviet ir iespējams saņemt citu nozaru ārstu operatīvas konsultācijas un veikt papildus izmeklējumus, lai neskaidras diagnozes gadījumā izslēgtu citas saslimšanas (mugurkaula problēmas, sirds nepietiekamību, nieru, hroniskas plaušu slimības utt.)? Tas ļaus sasniegt vēlamo rezultātu, kā arī ievērojami ietaupīt laiku un finanses.

Kam uzticēt savas kājas?

Droši par savu kāju veselību varēsi būt VC4 BVK, kas šobrīd vienīgā visā Baltijas reģionā saviem pacientiem piedāvā visas iespējamās un jaunākās vēnu slimību diagnostikas un ārstēšanas tehnoloģijas. Augsti profesionālu un pieredzes bagātu speciālistu vadībā klīnikā veic gan klasiskās vēnu operācijas, gan lāzerķirurģiskās, kā arī vēnu operācijas ar jaunākās paaudzes radiofrekvences un tvaika mikroimpulsu metodēm. Būdama līderis medicīnas inovāciju jomā, BVK ieviesusi progresīvāko tehniku vēnu ārstēšanā- vēnu slēgšanu ar cianoakrilātu (biolīmi), kas ir pilnīgi nesāpīga un īpaši saudzīga pacientam. Turklāt, lai ārstēšanas rezultāts būtu maksimāli efektīvs, pacientiem kompleksi tiek risinātas arī vēnu slimību izraisītās kosmētiskās problēmas, pielietojot putu skleroterapiju un lāzeriekārtas.

Klīnikas rīcībā ir moderni aprīkoti diagnostikas kabineti, 5 operāciju zāles un komfortabli dienas stacionāri. Ik dienu par pacientu labsajūtu ārstēšanās laikā gādā iejūtīgs un profesionāls personāls, ļaujot ikvienam šeit sajust individuālu, godīgu attieksmi un patiesas rūpes. Gada laikā klīnikā tiek veiktas vairāk nekā 1500 vēnu operācijas, kā arī tūkstošiem citas medicīniskas manipulācijas, kas neapšaubāmi apliecina noturīgus profesionālās autoritātes un pacientu uzticības rādītājus.

Vai tu to zināji?

  • VC4 BVK ir viena no nedaudzajām privātajām ārstniecības iestādēm Latvijā, kas ieguvusi ISO 9001:2008 sertifikātu, kas apliecina klīnikas sniegto pakalpojumu augsto līmeni sertificētajā darbības sfērā, aptverot primāro un sekundāro veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu ambulatori un dienas stacionāros ar operāciju zāli.
  • VC4 BVK ieguva Latvijas ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvu.
  • VC4 BVK izveidots pirmais VenaSil biolīmes metodes Austrumeiropas apmācību centrs. Speciālisti regulāri veic apmācības ārvalstu kolēģiem darbā ar visām pasaulē pieejamām vēnu ārstēšanas metodēm.
  • VC4 BVK ir sadarbība ar Nacionālo veselības dienestu, kas ļauj veikt diagnostiku un ārstēšanu valsts apmaksātās programmas ietvaros.
  • VC4 BVK izsniedz beztermiņa operācijas kvalitātes un garantijas sertifikātu.
  • VC4 BVK ir iespēja piedalīties klīniskos pētījumos. Dalība klīniskajos pētījumos ir BEZ MAKSAS*.
  • VC4 BVK ir augstākie medicīniskās higiēnas standarti (lieljaudas autoklāvu sterilizācijas sistēma, vienreiz lietojamie materiāli). Arī jaunākās tehnoloģijas garantē, ka vēnā ievadāmo katetru nevarēs izmantot atkārtoti.

Dr. I. Ūdris atzīst, ka nav pasaulē labākais ārsts, labākā metode vai kompresijas zeķes. „Dažu gadu laikā tehnoloģijas noveco, tāpēc nepārtraukti jāseko līdzi tehnoloģiju un metožu attīstībai pasaulē. Mani kā ārstu, kurš Latvijā pirmais sāka veikt mazinvazīvās endovenozās operācijas un līdzās lāzeram ir ieviesis radiofrekvences, tvaika mikroimpulsu un biolīmes metodi vēnu ārstēšanā, patiešām uztrauc tas, ka ir medicīnas iestādes, kas piedāvā nevis konkrētajam pacientam labāko, bet sev izdevīgāko metodi. Mēs esam pilnīgi godīgi pret klientiem,  vienmēr piemeklējam labāko atbilstoši pacienta klīniskajām vajadzībām un pacienta izvēlētajam budžetam. Būdami nozares celmlauži, ne mirkli nepaliekam uz vietas,” norāda I. Ūdris.

2016. gada martā un aprīlī VC4 iesaka pārbaudīt vēnu veselību ar 40 % atlaidi un neatlikt flebologa konsultāciju, pēc kuras apmeklējuma būs iespēja izmantot 50 īpašos piedāvājumus. Detalizētāk par akciju skatieties šeit->>

Tāpat īpaši izdevīga bonusu pakete vēnu operācijas veikšanai, tiks piedāvāta pacientiem, kas flebologa konsultāciju apmeklēs VC4 izbraukuma vizītes ietvaros, kādā no Latvijas pilsētām.

*Ja kāda klīnika piedāvā veikt operāciju, kas notiek klīnisko pētījumu ietvaros, jāzina, ka Eiropas Savienībā, tai skaitā Latvijā, to parasti veic bez maksas vai atsevišķos gadījumos pētījuma veicējs maksā pacientam par dalību.

 

Ilze Apine, Veselības centra 4 sabiedrisko attiecību speciāliste