Šokolādes mafini

Šokolādes mafini

08. Nov 2013, 16:45 Banija Banija

Piektdienas ir īpašas dienas, jo aiz tām seko divas brīvdienas. Dienas, kad tētim nav jādodas uz darbu, un mēs, visi trīs, varam pavadīt laiku kopā - dodoties laukā, skatoties multenes, rotaļājoties un kopīgi mielojoties. Par godu piektdienai lai top šokolādes mafini.

Pagatavošanai vajadzēs: 250g miltu, 25g kakao, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 1/2 tējkaroti dzeramās sodas, 100g tumšās šokolādes, 150g piena šokolādes, 2 olas, 280g skābā krējuma, 85g brūnā cukura, 85g sviesta.

Pagatavošana: bļodā sajauc miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sodu, iejauc miltu masā gabaliņos sasmalcinātu šokolādi (gan tumšo, gan piena). Ņem vēl vienu bļodu, kurā sakuļ olas, tām pievieno cukuru, nedaudz pakuļ, iemaisa skābo krējumu un izkausētu sviestu. Visu samaisa. Iegūto krējuma masu pievieno miltiem. Visu ļoti uzmanīgi samaisa, nepārcenšoties ar maisīšanu, labāk atstāt mīklā pa kādam kunkulītim :) . Mīklu liek mafinu trauciņos un cep aptuveni 20 minūtes 180 grādu karstumā.