Šodien Eiropas kāpņu diena: Tu dod priekšroku kāpnēm vai liftam?

Šodien Eiropas kāpņu diena: Tu dod priekšroku kāpnēm vai liftam?

05. Jun 2015, 00:05 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Mazkustīgs dzīvesveids turpina būt par vienu no mūsdienu sabiedrības bīstamākajiem ieradumiem. Kā vēsta Eirobarometra pētījums, 59% Eiropas iedzīvotāju reti vai nekad nenodarbojas ar sportu. Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas sniegto informāciju fizisku aktivitāšu trūkums ir lielāks drauds veselībai kā smēķēšanai. Ik gadu aptuveni 600 000 iedzīvotāju Eiropā mirst no nepietiekama fizisko aktivitāšu daudzuma. 

Šie dati liek saausīties. Protams, šķiet, "sliņķi" tā arī turpinās vizināties ar liftu, jo iemesli taču ir dažādi- kādam bēbīšu rati jāvadā uz augstāko stāvu, vēl kādam cits iemesls, es tomēr gribētu mudināt staigāt. Staigāt daudz. Kāpt pa kāpnēm. Augšā un lejā.

Man vienmēr ir paticis staigāt un gan darbā, kur ir lifts, 90% gadījumu izvēlos kāpnes, lai tiktu līdz 5. stāvam, un arī mājās, kur gan lifta nav, katru dienu kāpju uz trešo stāvu.

Vismaz šodien es jūs visas aicinu- staigāsim vairāk ar kājām un veltīsim vairāk uzmanības savai veselībai!

Pastāsiet,kam jūs dodat priekšroku ikdienā- kāpnēm vai liftam?

pandulaacis pandulaacis 05. Jun 2015, 14:04

Nākammēnes sāksim dzīvot 5. stāvā - būs mums neslikta fizkultūra katru dienu! Šobrīd esam otrajā un kāpšana nav nekāda apgrūtinošā, bet 5. gan būs ko turēt - jau redzu vīziju, kā es 2 sagurušus bērnus, kas kopā sver ap 35 kg, stiepju mājās 😃

Man tikko prātā ienāca tieši šis kadrs un skatos,ka bildi esi ielikusi!

Man bērniem arī ja ikdienā pierod pie auto,tad grūti pierast pie pārvietošanos garākus gabalus ar kājām,bet mums ir risinājums- skūteris un skrejritenis 😀 Ar tiem var veikt ļoti garus gabalus!

Protams, lifts nav lielākais ļaunums, bet pierod jau pie ērtībām tāpat 😀

lauvinja lauvinja 05. Jun 2015, 10:24

Es gan neredzu liftu kā lielāko ļaunumu.....

lauvinja lauvinja 05. Jun 2015, 10:23

Pēc noskaņojuma rīkojos - mājās uz/no piekto stāvukāpju pa kāpnēm, darbā pēc noskaņojuma - pārsvarā no rīta slinkoju un braucu ar liftu un 4 vai 6 stāvu, bet pa dienu pārsvarā eju kājām.

Nuuu, svešajiem neņemos neko skaidrot, var uz nepatikšanām vēl uzprasīties😃 Savus dēlus gan mācu, rādot piemēru. Bet tāpat arī viņiem patīk braukāties. Slinkum, slinkum, laid mani vaļā, -tā dziedāt nākas itin bieži😀

Lūk, pamēģiniet ieskaidrot tiem jaunajiem, kas ar viņiem notiks pēc gadiem 10, 20, ja viņi turpinās vizināties ar liftu!

IlvaV IlvaV 05. Jun 2015, 09:22

Es izmantoju tikai kāpnes. Ar nosacījumu, protams, ja neesmu ar ratiņiem. Un mani tiešām spēj izbrīnīt un pat sadusmot ļaudis, kas izmanto liftu, lai uzbrauktu uz 2., 3. stāvu. Ir nācies tajā pašā prāmī uz Stokholmu ar ratiņiem stāvēt ilgāku laiku, lai tiktu liftā, kamēr tur vizinās jauni, spēcīgi cilvēki. Viennozīmīgi jāizmanto kāpnes-tas taču bezmaksas trenažieris un kaloriju dedzinātājs!