Smilšu mīklas pīrādziņi ar gaļu un ķirbi

Smilšu mīklas pīrādziņi ar gaļu un ķirbi

13. Oct 2015, 12:59 taschinka taschinka

Sastāvdaļas mīklai:

 450g milti, ņēmu 100g miltus kama un 350 kviešu

1/2 glāze auksts ūdens (125ml)

1 tējk. etiķis vai 1 ēdamkarote svaigi spiesta citrona sula

 šķipsniņa sāls

 1 ola

200g sviests 

garšvielas un ķimenes pēc vēlēšanās


Mīklas pagatavošana:

Izsijājam miltus sajauktus ar sāli. Sviestu (cietu) sarīvējam un pievienojam miltiem. Beržam abus kopā,līdz veidojas drupačas. Pieberam garšvielas un ķimenes.

Olu saputojam ar dakšiņu, pievienojam aukstu ūdeni un etiķi vai citrona sulu. Šo šķidro masu pievienojam drupačām. Samīcīt mīklu ne pārāk cietu. Jāsanāk tādai elastīgai, bet nav jālīp pie rokām.
Liekam maisiņā un iekšā ledusskapī,kamēr gatavojam pildījumu.(1-2 stundas var turēt mīklu ledusskapī).

Sastāvdaļas pildījumam:

 kūpināta gaļa

 sīpols

svaigs ķirbis

paprika

Gatavojam pildījumu:

Sasmalcinam sīpolu,liekam uz pannas nelielā eļļas daudzumā,apbrūninam.Pievienojam uz rupjās rīves sarīvētu ķirbi un mazos gabaliņos sagrieztu papriku.Visu apcepam kādas 5 minūtes. Liekam klāt gaļu,kas sagriezta mazos kubiņos. Apcepam maisot,lai garšas apvienojas. Vēlams atdzesēt,lai vieglāk pildīt.

 

Ņemam mīklu izrullējam diezgan plānu. Lai mīkla  nelip,viegli apberam ar miltiem.

Ar glāzi spiežam aplīšus.

20151013124730-10169.jpg

 

Liekam uz pusi pildījumu.

20151013124752-83273.jpg

 

Salokam uz pusēm un ar dakšiņu viegli piespiežam maliņas,lai salīp.Ja gadījumā milti traucē lipt ciet maliņai,ar otiņu un ūdeni viegli samitrinam mīklas maliņu.

20151013124920-35816.jpg

 

Liekam uz cepamās plāts,kur ieklāts cepamais papīrs. Cepam iepriekšs uzsildītā ap 200 grādiem cepeškrāsnī un cepam ap 20 minūtēm,vai līdz pīrādziņi pēc skata palikuši sausi un virtuvi pārņem pīrādziņu smarža.

Vienu rindu smērēju ar olu,gribēju redzēt kuri pīrādzini izskatīgāki būs.Man labāk patīk neapsmērētie, matēti, sausi pīrādziņi. Bildē redzams viens spīd,bet otrs nē,viens ar olu smērēts otrs nē.

20151013125144-26364.jpg

 

Gatavos pīrādziņus glabāt labāk kartona kastītē vai ietītus avīzē. Protams,ja paliek kas pāri glabāšanai, jo tā garša ir fantastiska. Kraukšķīgi, drupeni, nav cieti. Ķirbis vienmēr un visur izcili garšo ar kūpinājumiem. Arī milti kama šeit spēlē savu lomu,jo bez tiem mīkla nebūtu tik aromātiska.

Ja vēlamies varam pīrādziņus sagatavot, neceptus ielikt saldētavā un tad kad nepieciešams nedaudz atsaldē un cep.

20151013125443-91357.jpg

 

taschinka taschinka 13. Oct 2015, 15:56 IlvaV

Gadās pa kādam ciemiņam 😉 tad vienam pīrādziņš otram pīrādziņš un te jau šķīvis tukšs.

IlvaV IlvaV 13. Oct 2015, 15:09 taschinka

Tev laikam daudz to ēdāju😃

taschinka taschinka 13. Oct 2015, 14:39 IlvaV

Es šodien gatavoju papildporciju😃

IlvaV IlvaV 13. Oct 2015, 14:31

Šitos arī noteikti izmēğināšu. Paldies par recepti!

13. Oct 2015, 14:14

👍👍👍

princesemince princesemince 13. Oct 2015, 13:33

Mīkla izskatās tik superīga!