Smalkmaizītes ar biezpienu.

Smalkmaizītes ar biezpienu.

19. Oct 2013, 18:31 taschinka taschinka

Sastāvdaļas mīklai:

125ml piens

1 tēj.k šķīstošais raugs

2 ēd.k cukurs

šķipsniņa sāls

2 ēd.k sviests

vaniļas cukurs

ap 2 glāzēm milti iesākumā,pēc tam mīcot manīsim

 

Sastāvdaļas pildījumam:

200g ķirbis

3 olu dzeltenumi

1 paciņa "Rasa" biezpiens

cukurs pēc garšas

vaniļas cukurs

 

Gatavojam mīklu:

Traukā beram sāli,cukuru,vaniļas cukuru,raugu,pielejam viegli siltu pienu,izmaisam.Pievienojam vienu glāzi miltus,izmaisam,tad pievienojam izkausētu sviestu.Beram pakapeniski miltus un mīcam mīklu līdz tā atlec no rokām un galda virsmas.

Mīklu liekam iesmērētā ar eļļu bļodā,apsedzam un raudzējam 2 stundas vai līdz mīkla dubultojas apjomā.

20131019180904-25739.jpg

Kad mīkla vienu reizi uzrūga,maigi nospiežam un liekam velreiz raudzēties ap 40 minūtēm.

20131019180946-99936.jpg

Kamēr rūgst mīkla gatavojam pildījumu.

Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos,izvāram mīkstu,sablenderējam.

Katliņā samaisam 2 olas dzeltenumus un 2 ēd.k cukuru,pievienojam ķirbja biezeni.Liekam karsēties maisot līdz krēms sabiezē.

Atdzesējam.

20131019182821-84183.jpg

Iemaisam biezpienu un tad pēc garšas cukuru,vaniļas cukuru,beigās atlikuso olas dzeltenumu.

 

Gatavo mīklu sadalam 8 daļās.izveidojam skaistas bumbiņas.

20131019182206-20913.jpg

Liekam uz cepamās plāts,apsedzam un raudzējam 30 minūtes.

20131019182220-92534.jpg

 

Ar glāzi iespiežam dobumu,kur liksim pildījumu.

20131019182303-61575.jpg

 

Apsmērējam ar sakultu olas baltumu.

Liekam pildījumu.

20131019182338-69738.jpg

 

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 18 minūtēm vai līdz smalkmaizītes skaisti apbrūnē.

20131019182420-87477.jpg

 

Atdzesējam zem dvieļa.

20131019182445-24884.jpg

20131019182455-14545.jpg

 

Izdevās skaistas,aromātiskas smalkmaizītes ar burvīgu,maigu pildījumu.

20131019182529-85770.jpg

 

20131019182538-89323.jpg

 

Man ļoti garšo biezpiena smalkmaizītes.....

20131019182604-47659.jpg

 

taschinka taschinka 27. Oct 2013, 14:01 boom

Tik cik bildē redzanas 8.

26. Oct 2013, 11:42 taschinka

Izskatas loti gardas 😀 sagribejas ari tadas uzcept. Tik jautajums- cik daudz sanak smalkmaizites?

taschinka taschinka 20. Oct 2013, 11:02 mamma27

Jā,tieši to pašu teicu arī es.Tiešām ļoti gardas,maigas,aromātiskas un papildus vēl noslējam pildījumā veselīgo ne visiem iemīļoti ķirbi.Ķirbi nevar just,bet tai pat laikā piedod interesantu aromātu un maigu konsistenci.

mamma27 mamma27 20. Oct 2013, 08:57

Nu kā no veikala plaukta😀 tikai noteikti gardākas!👍