Slinkie pīrāgi

Slinkie pīrāgi

09. May 2016, 21:45 lauvinja lauvinja

Varu padalīties ar slinķu pīrāgiem. Sliņķu tāpēc, ka mažak laika nepieciešams to gatavošanai, bet gardi tāpat!

Ņem gatavu rauga mīklu vai gatavo to pati.

Es rauga mīklu gatavoju šādi:

Atdzīvina raugu 40 g presētā rauga, ēdamkarote cukura sīrupa, ēdamkarote miltu, ēdamkarote silta ūdens, samaisa. Atstāj kamēr jauc pārējo mīklu.

Ņem 75 gramu sviesta, saputo ar 50 gramu cukura sirupa, pievieno 1 olu, saputo. Pievieno 5 gramus sāls un 230 g silta piena. Saputo, piesijā 500 g miltu un pieliek atdzīvonāto raugu.

Mīklu samīca - apmēram 5 minūtes ar mikseri  un mīklas ķepām. Uzraudzē siltā vietā (piem cepeškrāsnī uz 50 grādiem) 20 minūtes, izmūca vēlreiz 2-3 minūtes un uzraudzē atkārtoti.

Kamēr mīkla rūgst - ņemam pīrāgiem žāvēto gaļu un sīpolus, apcepam un pieberam piparus. Atdzesējam.

Izrullē mīklu un liek pildījumu, sarullē un sagriež kā magiņmaizes. Neizskatās gluži pēc pīrāgiem, bet garšo tik pat labi. Apsmērē ar sakultu olu un cep 220 grādos 10-15 mīnūtes, atkarībā no cepeškrāsns, līdz zeltaini brūniem.

Kad pīrāgrauši gatavi, pārsmērē vēlreiz ar olu un pārklāj ar virtuves dvieli, lai atdziest lēnām - sanāk mīkstāki.

Labu apetīti!