Slēptā reklāma Tukumniekiem un visiem pārējiem meža mīļiem

Slēptā reklāma Tukumniekiem un visiem pārējiem meža mīļiem

12. May 2016, 11:01 Cielavinna Cielavinna

Visiem visiem kam sirdī ir mežs un aktīvs dzīves veids iesaku oriontēties. Orientēšanās apvieno divas svarīgas lietas cilvēkam: sports un svaigs gaiša. Orientēšanās ir viens no visspopulārākajiem sporta veidiem Latvijā, ar to nodarbojas vairāk kā 10 tūkstoši cilvēki, kuri piedalās gan sacencībās, čempionātos un vienkārši orientēšanās kluba taku seriālā.

Ja arī Jūs vēlaties sākt, tad sīkāku informāciju var atrast http://lof.lv/ . Mājas lapā atradīsiet sev tuvāko orientēšanās klubu.

Mēs orientēšanās pasaulē esam zem kluba "Silva", kas atrodas Tukumā (https://coksilva.lv/ ).  Katru gadu pašā aprīļa sākumā sākas seriāls vairākās kārtās, katra kārta savā mežā. Mums sanāk Tukuma rajona apkaimes meži. Katru otradienu mēs iepazīstam jaunu mežu, jaunas vietas. Piedevām, nepiekrītu apgalvojumam, ka visi meži ir vienādi, tā nav, jo katrs mežš ir savādāks. Orientējoties var pateikt ir smagie meži, kur grūti skriet un ir vieglie meži, kur tīrā bauda skriet.

Trases tiek sadalītas četrās distancēs un cilvēks var izvēlēties, kuru skriet. Mēs ar mazo ņemam pirmo trasi, kas svārstās no 1 kilometra līdz diviem kilometriem un parasti sešiem kontrolpunktiem. Vīrs skrien otro trasi, kas pēc cilvēku skaita ir vispopulārākā un tur savukārt jāatrod parasti ap 11 kontrolpunktiem.

Mūsu orientēšanās sākumi meklējumi vien šī gada aprīlī, kad pirmo reizi dzīvē turējo karti un pirmo reizi dzīvē gāju iekšā mežā ar mazo vieni paši pēc kartes. Gāja grūti un tikai pēc kādām divām stundām iznācām no meža ārā, atrodot visus kontrolpunktus. Nākošajā reizē jau gāja raitāk un maldīšanās ar katru reizi iet mazumā.

IlvaV IlvaV 13. May 2016, 00:06

Orientēșanās ir forša, aizraujoša un patiesi der ikvienam! Prieks par aktīvām ğimenėm❤