Slēp pelēko sejas ādu! Pagatavo paštaisītu masku

Slēp pelēko sejas ādu! Pagatavo paštaisītu masku

16. Jan 2018, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavisam praktiski, ekonomiski, bet galvenais – ar redzamu rezultātu! Sejas maskas, kas gatavotas no kartupeļiem, dzērvenēm un kanēļa! Īstas ziemas smaržas, vai ne? 

Šīs sejas maskas man savulaik ieteikuši dažādi kosmētiķi, kad gāju pati uz skaistuma procedūrām. Roku uz sirds liekot, varu teikt – efekts tiešām ir manāms! Esmu visas sejas maskas izmēģinājusi. Man patīk! Pēdējā laikā gan mana seja paštaisītās maskas aizmirsusi. Būs atkal jāpievēršas sevis lutināšanai.

Maska no vārītiem kartupeļiem

Tev vajadzēs vārītu kartupeli. To samīci, pievieno putriņai no pus citrona izspiestu sulu (ja gribi papildus iegūt ādu attīrošu efektu!) vai arī ēdamkaroti kokosrieksta piena (tas baros un nomierinās ziemā sakairināto ādu). Klāj masku uz attīrītas sejas ādas un tur 15 minūtes. Āda pēc tam kļūst daudz mirdzošāka un izskatās atpūtusies!

Ideāla maska pirms svētku grima

Jā, iepriekšējā pirmssvētku dienā noteikti sejai veic pīlingu (tas noņems atmirušo raga slāni un ļaus grimam labāk uz ādas noturēties!). Bet ātram ādas mirdzumam un spriganumam ņem māla masku. Tā pus stundas laikā sašaurinās poras un dziļi baros un vitaminizēs ādu.

Taukainai ādai dzērvenes

Lieliski, ja tavā ledusskapī vēl sasaldētas rudenī lasītās dzērvenes. Ņem nelielu saujiņu ogu, atkausē, saspaidi līdz putriņas konsistencei un pievieno to skābajam krējumam. Dzērveņu skābā sula darbosies kā maigas augļskābes, mīkstinās un attīrīs ādas virskārtu, bet krējums – nomierinās un mitrinās.

Kanēlis?

Tiešām arī šo garšvielu var izmantot sejas kopšanas rituālos. No tā pagatavo ziemas skurbi visam ķermenim! Ņem ēdamkaroti parasto (bet smalko) virtuves sāli, ēdamkaroti medu, sauju sarīvētu muskatriekstu, no pus citrona izspiestu sulu un tējkaroti kanēļa. Visu rūpīgi sajauc un apļveida kustībām ierīvē mitru ķermeņa ādu. Sāls, citrons un muskatrieksts attīra, medus – baro, bet kanēlis – uzlabo šūnās vielmaiņu. Šo pīlingu aktīvāk vari lietot ķermeņa problēmzonās. Piemēram, tur, kur skāris celulīts.

Kura šobrīd ir tava iecienītākā sejas maska?