Skopais maksā divreiz jeb pērku labāko, ne vienmēr lētāko

Skopais maksā divreiz jeb pērku labāko, ne vienmēr lētāko

22. Feb 2017, 14:11 Mamm.mamm Mamm.mamm

Ja jau šonedēļ rakstam par taupīšanu un finansēm, pastāstīšu savu pieredzi. Protams, arī es skatos uz atlaidēm un akcijām. Tas ļauj ietaupīt. Es gan nepirktu pašas lētākas preces tikai tādēļ, ka tās ir lētākās. Piemēram, par tiem pašiem pieniem. Mēs gan pienu mājās nelietojam. Nopērkam tikai cieminīem, ja zinam, ka brauks kāds, kam vajadzēs pienu. Tad man ir vienalga vai piens, ko nopērku varbūt 2 vai 3 reizes gadā maksā 50, 60 vai 70 centus. Man svarīgāk, lai tas būtu 0,5l, lai nebūtu daudz jālej ārā. Ikdienā lietojam sojas pienu. Ir pieejams arī sojas piena pulveris. Un te nu salīdzinājums. Rimi ir nopērkams sojas piena pulveris pa nepilniem 4 EUR. Vienu reizi nopirkām. Izlasīju sastāvu. Nu ziniet, pāriet vēlme to dzert. EKO veikalos ir sojas piena pulveris pa apmēram 11 EUR. Tur sastāvs ir ļoti pieņemams. Tad nu jāsaka, lai arī varu nopirkt sojas piena pulveri uz pusi lētāku, to drīzāk nepirktu. Tad jau labāk sojas pienu dzeru retāk, bet labu.

Dažādas bērnu lietiņas ļoti daudz uzdāvina radinieki, draugi. Vai tas jums neviens neko bērniņam nedāvina? Tā nu mums sanāk dzīvoties lielākoties jaunās drēbēs. Protams, ja der, ņemam arī citu lietotās. To vidū var atrast īstas pērles - kvalitatīvus un ērtus apģērbus. 

Mantas, rotaļlietas neatbalstu. Esmu divas rotaļlietas nopirkusi. Viena, ko pirku ir Wooly Organyc mantiņa. Jāsaka, ka graužamais riņķis patīkami smaržo pēc vaska. Būtisks pluss, mīksto auduma daļu varu mazgāt veļas mašīnā. Labāk nopērku divas kvalitatīvas rotaļlietas, kuras varu mierīgu sirdi dot bērnam, nevis kaudzi daudz un dažādu plastmasas mantu. Arī tās rotaļlietas, kuras pērku, vērtēju, vai ir iespējams nopirkt lētāk. Arī labām lietām ir atlaides.

Ar teicienu „skopais maksā divreiz” iepazinos īsi pēc dzmedībām. Stāsts ir par piena pumpi, kuru laicīgi biju sagatavojusi. Protams, labi, ka man tas bija jau nopirkts. Lai nu kāds, bet man to vajadzēja. Pumpi pirku vēl kamēr biju grūtniece un, pērkot to, nevarēju izlemt – pirkt dārgāku zināma zīmola pumpi vai pa 10 EUR lētāku. Domāju, ka pilnīgi pietiks arī ar to lētāko. Viss jau būtu labi, ja vien pumpim nebūtu n-tās detaļas. Katru reizi tās visas pārmazgāt no manis prasīja pārāk daudz. Piens grūti slaucās. Tad nu nolēmu, ka pietiks mocīties un nopirku to pašu pumpi, kuru biju gribējusi pirkt iepriekš, bet nolēmu, ka varētu ietaupīt. Tam tikai 7 regulāri mazgājamas daļas. Un ziniet, tagad drusku žēl, jo biju sapirkusi visu lētākā pumpja ražotājam – pārejas, trauciņus, utml. Šī pieredze man ir mācījusi, ka labāk pirkt drusku dārgāku lietu (vēlams gan atlaižu laikā), nekā taupot pirkt ko līdzīgu, lētāku. Rezultātā var sanākt krietni pārmaksāt.

Varat domāt, ko gribat, bet mūsu ģimenē kvalitāte ir kritērijs Nr. 1. Pēc tam var atrast atlaides precei, kas izvēlēta. Kāpēc man pirkt,piemēram, lētāko maizi, kuras sastāvs mūs neapmierina? Neuzskatu, ka mums sevi un bērnu ir jāpiebāž ar pārtikas piedevām, bez kurām ļoti labi varam iztikt. Neuzskatu, ka būtu jāšķiežās ar naudu, bet mēs izvērtējam, kur un kā taupīt. Kvalitāte tomēr ir svarīgāka. Varam pirkt (vai pieņemt) arī lietotas lietas, tad ja tās ir atbilstošas mūsu vajadzībām un kvalitatīvas.

Attēls: intraworlds.com

mamma88 mamma88 22. Feb 2017, 22:57

Pameginaju nopirkt loving biksites...nezinu vai razosanas brakis,bet arejas malinas bija asas.lidz ar to pirma un pedeja reize,kad perku sis biksites,kaut klipsejamie pamperi bija labi.

zacc zacc 22. Feb 2017, 16:45

Mērīšanās ir neobjektīva. Gaume un vajadzības atšķiras. Kas vienam liekas taupīšana, citam - iepirkšanās īpaši nerēķinot.
konkrētu produktu, ienākumu līmeņu un ietaupīto summu precīzi cipari - tā jau būtu salīdzināma informācija. bet šitie "es izvēlos lētāko" "bet es - kvalitatīvāko" neko neizsaka 😉

22. Feb 2017, 14:57

Nē. Ne vienmēr dārgākais ir labākais. Bet jāsaka, ka parasti par kvalitāti ir jāmaksā.
Arī starp pašām lētākajām ir ļoti labas un kvalitatīvas lietas. Tāpēc jau rakstu : "..ne vienmēr lētāko".

Ilvija82 Ilvija82 22. Feb 2017, 14:42

Jautājums ir vai dārgākais vienmēr ir tas labākais?!