SKAISTUMA ĀBECE: Sapropelis,  - kas tas par zvēru?!

SKAISTUMA ĀBECE: Sapropelis, - kas tas par zvēru?!

06. Apr 2016, 13:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, manas dārgās meitenes! Pagājušo otrdienu es izlaidu.. Nu no sērijas "jums jāsaprot un.."

20160405120308-58224.jpg

Apsolīju jums pastāstīt par sapropeli. Par to, kas tas par zvēru, un ko tas ēd! Un, pazudu.. Šo blogu sadalīsim divās daļās! Šodien pirmā, un nākošajā otrdienā - otrā! Kaut ar tomātiem apmētājiet, bet tā laikam ir, augstāk par galvu neuzleksi, un laiku garāku neizstiepsi, lai kā censtos.. bet, lai uzrakstītu blogu, un tādu, kas būtu vēl saturīgs.. vajadzīgs laiks, kura jau kuro gadu pietrūkst. Galvā ziepju putas, visādā šī izteiciena ziņā..

20160405124141-45155.jpg

Un pateikšu jums kā noslēpjumu - esmu priecīga par to, ka esmu atradusi sev tādu lietu kā sapropelis! Tas ir labākais antidepresants manai sejai, kas maz guļ, maz pavada laiku pie dabas, ķer putekļus telpās, sabiedriskajos transportos un nebrauc kūrortos.. utt., jo - saraksts visai garš!

Sapropelis ir ezeru bagātība, tas ir labākais, ko mūsu daba mums var sniegt! Šos netīrumus sauc par ezeru zeltu! Es neesmu pārdošanas menedžeris, netaisos "iesmērēt" kādam šo produktu!

Ar sapropeli iepazinos pirms 3-4 gadiem! Tad es iepazinos ar brīnišķīgu Sievieti, kas tajā brīdī uzsāka radīt savu mazo biznesu! Un kā viņa mīlēja sapropeli! :)

Tā bija unikāla masku un šampūnu produkcija, kuras pamatā ir tieši šie brīnumu dubļi! Bija ļoti interesanti vērot, kā sajaucas ēteriskās eļļas ar sapropeļa dubļiem, un rezultātā iegūts tiek fantastisks aromāts un patīkama bio-jogurta konsistence..

20160405122053-70786.jpg

Tā man bija brīnišķīga pieredze.. pēc tam pārcēlos uz citu pilsētu, kontaktus ar sapropeli zaudēju.. un atkal atradu šo produktu jau vēlāk, bet - tīrā veidā :)

Vesels dubļu spainis.. Salēju burciņās, sadāvināju draudzenēm, lai uzturētu viņu dabīgo skaistumu formā :)

.. sev arī atstāju, saslimdināju visas savas mācekles ar šiem dubļu brīnumiem.

20160405122512-79765.jpg

Es nezinu vēl tādu cilvēku, kas teiktu, ka ir kaut kas labāks, pēc šī izmēģināšanas! Patiešām!

Sapropeli lieto kosmetoloģijā/medicīnā, saimniecībās pat.. un arī dzīvnieku audzētavās, bet.. tas jau pavisam cits stāsts!

Arī iegūst to interesantā veidā, bet, domāju, ja interesē vairāk, to var izlasīt jau googlē!

Sapropelis satur visas cilvēka organismam nepieciešamās bioloģiski aktīvās skābes, sterīnus, taukskābes, apmēram 16 dažādas aminoskābes, ogļhidrātus, fermentus, vitamīnus, antioksidantus (B1, B6, B12, C, D, E u.c.), karotinoīdus un citas bioloģiski aktīvās vielas.

  • pastiprina metabolisma procesus
  • paātrina vielmaiņu
  • uzlabo asinsriti
  • aktivizē imūnsistēmu
  • reģenerē nervu šķiedras
  • attīra un dziedē rētas
  • darbojas kā pretiekaisuma līdzeklis!

20160405123004-83020.jpg

Var pasūtīt arī internetā, protams, veselas - gatavas maskas un krēmus, kuru pamatā ir tieši sapropelis, tur būs arī anotācijas, rekomendācijas.. Protams, ir arī cilvēki, kas šo produktu nedrīkst lietot! Ņemiet to vērā!

Labāku kosmētiku par ELIER es nezinu. Daudzi runā arī par BDK (Baldones dūņu kosmētika).

Bet BDK pamatā tiek izmantoti tieši Elier organiskie, unikālie dubļi :)

Sapropeļa dubļi veidojas vairāk kā 10 miljonu gadu laikā. Tie ir organogēni nogulumi saldūdens krātuvēs, kur ir stāvošs ūdens, un purvos zem kūdras slāņa. Nogulumi veidojas no ūdensaugu un dzīvnieku organismu atliekām, kurām klāt ir piejaukušās minerāldaļiņas. Nogulumu slāņa biezums var variēt no desmit centimetriem līdz desmit metriem.[2] Kopumā organiskās vielas sastāda līdz 95%. Par minerāldaļiņām kalpo smiltis, māls, aleirīti, kā arī kalcija karbonāts. Krāsa parasti ir tumša, olīvbrūna, pelēka vai zaļgana, bet pats sapropelis ir želejveidīgs pēc savas konsistences.

Cilvēka organismam nepieciešamās aminoksābes, vitamīni, fermenti, mikro un makroelementi, dabiskās antibiotikas un antioksidanti ietiplst organisko dubļu kosmētikā - BDK!

Tādu produktu katrs var apskatīt zemāk, un tur to var arī pasūtīt -

http://ru.elierworld.com 

20160405131636-27388.jpg

BAUDIET SEVI, PAVASARI, SAPROPELI..

Bet es no jums atvados, vēlot lielisku noskaņojumu visai atlikušajai nedēļai!

Nākošajā blogā uzrakstīšu par savu ilglaicīgo draudzību ar sapropeli. Parādīšu foto no personīgā arhīva, un pastāstīšu par savām pārmaiņām!

Atā-atā!