Skaidrojam terminu dermokosmētika

Skaidrojam terminu dermokosmētika

08. May 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dermokosmētika ir salīdzinoši jauns vārds, kas kosmētikas pasaulē ienācis tikai pēdējos gados. Ko tas nozīmē?To skaidro kopā ar dermatoloģi Lindu Kapteini no Estētiskās dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikas

Ko nozīmē šis termins?

Medicīnas terminu „dermokosmētika”, kas pasaulē radies un izplatījies pēdējo gadu laikā, pārtulkojot burtiski, tas nozīmē „kosmētika ādai”.  

„Tomēr tā kā ādai ir paredzēti visi krēmi, iespējams, šis termins radīts kā salīdzinājums vai atvasinājums dematoloģiskajai kosmētikai, kam piemīt ārstnieciskas īpašības.

Tātad dermokosmētika varētu būt apzīmējums ārstnieciskajai kosmētikai, kas speciāli paredzēta, lai risinātu kādas ādas problēmas,” pieļauj Linda Kapteine.

Kāda starpība – dermokosmētika vai "parastā"?

Pēc dermatoloģes domām, būtiskākā atšķirība starp dermokosmētiku un jebkuru veikalos iegādājamo kosmētiku ir tirdzniecības vieta, tātad aptieka un veikals, tomēr viņa min arī vairākas atšķirības starp pašiem kosmētikas līdzekļiem!

„Dermokosmētika noteikti nebūs smaržīgs, mitrinošs dienas krēms, kādu esam pieradušas iegādāties veikalos. Visticamāk, tas būs aptiekā nopērkams ārstniecisks krēms bez smaržas un ar ārstnieciskām, papildus mitrinošām un ādu aizsargājošām īpašībām.

Dermokosmētika gan nekalpo kā ārstniecības līdzeklis, piemēram, problemātiskas ādas gadījumā (ārstēšanai jālieto speciālus medikamentus), bet tā ādas problēmas noteikti palīdz risināt, kā arī vienlaikus to pasargā no papildus kairinājuma un sausuma,” skaidro Linda Kapteine.

20150429144351-27786.jpg

Ar ko var lepoties Pharmaceris dermokosmētika?

-       jaunas, īpaši izstrādātas formulas visiem produktiem;

-       inovatīvas sastāvdaļas (īpaši maigi emulgatori, alergēnus nesaturošas;

-       aromātvielas, inovatīvs aļģu komplekss);

-       ražošanā tiek izmantotas premium kvalitātes izejvielas;

-       produkti ir ļoti kvalitatīvi un efektīvi;

-       tiem ir higiēnisks iepakojums.

Katrs produkts tiek pārbaudīts kā ražotāja laboratorijā, tā neatkarīgās laboratorijās dermatologu vai citu speciālistu (ginekologu, onkologu) uzraudzībā.

Dermatoloģiskais novērtējums garantē produktu

-       hipoalerģiskās īpašības,

-       piemērotību lietošanai uz ādas ar attiecīgo problēmu.

Kādu kosmētiku izvēlies tu - ārstniecisko vai "parasto"?