Situācija sarežģīta, nepieciešama gudrāku galvu palīdzība!!!!

29. Mar 2016, 11:41 DaceT DaceT

Sveiki!

 

Sākšu ar situācijas aprakstu, lai pēc iespējas radītu skaidrāku skatu uz notiekošo. 

 

Tātad, meitene palika stāvoklī 16 gados. Mazais piedzima, kad bija 17. Tēvam ir 21, bet viņš nav ierakstīts dzimšanas apliecībā. Un mazajam ir aizbildnis, meitenes mamma, bet viņa ir aizbraukusi no LV. Līdz šim bērna tēvs pārskaitīja naudu, lai meitene var sagādāt mazajam nepieciešamo un samaksāt par dzīvokli.

 

Un te nu sākas jautrība...Papucis vairs negrib sūtīt naudu un sāk draudēt ar bērna atņemšanu. Pats audzināt netaisās, grib lai audzina viņa māte (tas gan nozīmē, ka bērnam būs jādzīvo antisanitāros apstākļos, suņu un kaķu "fermā" ar cilvēku, kurš nav bijis spējīgs izaudzināt pats savus bērnus)! Turklāt bērna tēvs pats ir alko mīlētājs. Meitene baidās, ka viņš var atņemt mazo un arī no tā, ka pārstās maksāt naudu. Viņš liek iet viņai strādāt ( mazajam ir 4 mēn). 

Varbūt ir kāda/s, kurš/a pārzin šos jautājumus un var palīdzēt ar padomu? Kā meitenei rīkoties pareizāk? Vai viņš var viņai atņemt mazo un tā vienkārši "atdot" audzinašanā savai mātei? Kā ir ar kļūšanu par aizbildni, ja viens bērnam jau ir? Un cik sarežģīts ir process?

 

Būšu pateicīga par jebkuru padomu un info!!!!

 

lauvinja lauvinja 30. Mar 2016, 11:18

Kamēr bērna tēvs nav dzimšanas apliecībā, bērnam ir tikai māte un bērna tēvam NAV PIENĀKUMS maksāt uzturlīdzekļus! Tāpat viņam nav nekādas varas pār bērnu, jo vi'ņš bērnam nav nekas no juridiskā viedokļa.

Ja meitene grib saņemt uzturlīdzekļus no bērna tēva, tad caur tiesu jāpieprasa bērna tēvu atzīt par bērna tēvu un tad var pieprasīt uzturlīdzekļus.

Savukārt, lai bērna tēvs tiktu pie sava bērna, arī viņam tas jādara caur tiesu. Tiklīdz bērnam būs tēvs, tā tēvam pienākumi maksāt uzturlīdzekļus un piedalīties bērna audzināšanā.

30. Mar 2016, 00:41

Man bērns piedzima 15gados, bērna tēvam bija 20. Nekādus aizbildņus bērnam nevajadzēja visus papīrus,pabalstus kārtoju pati. Nekad nebija jāsaskaras ar to ka man nebūtu kkādas tiesības vai ar to ka mans paraksts kkur nederētu.

Šajā gadījumā būtu jāieraksta tēvs dz. apl. un jāpieprasa uzturlīdzekļi. Nav jābaidās ka bērnu atņems,jo tādi vīrieši daudz runā bet maz dara.