Siguldā notiks starptautiskais "Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls"

Siguldā notiks starptautiskais "Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls"

13. Mar 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No 20.jūnija līdz 22.jūnijam Siguldā notiks starptautiskais "Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls", informēja festivāla sabiedrisko attiecību koordinatore Sanita Rībena.

26.aprīlī Spīķeru koncertzālē festivāla ieskaņas koncertā dziedās Aleksija Čelluna no Spānijas, savukārt dienu pirms festivāla - 19.jūnijā festivāla norises vietā uzstāsies duets "Mirabai Ceiba" no ASV. 

Aleksija Čelluna ir mūziķe, komponiste, kā arī jogas skolotāja. Čellunas mūzikā apvienots akustiskās ģitāras un balss skanējums. Viņa komponē arī mūziku mantrām, kas atvasinātas no sikhu, hindu un budistu tradīcijām. Ikdienā viņa uzstājas dažādos festivālos, jogas pasniedzēju apmācībās un koncertos visā Eiropā un citur pasaulē. Koncertā Rīgā Čelluna uzstāsies kopā ar etno-džeza grupas "Baraka" vadītāju un indiešu tabla meistaru Dmitriju Evsikovu. 

20140312142443-36931.jpg

Duetu "Mirabai Ceiba" veido Markuss Sībers un Anželika Baumbaha. Arī viņi ir reizē mūziķi un jogas pasniedzēji, kuri rada jauna stila garīgo mūziku. "Mirabai Ceiba" ir vieni no zināmākajiem "Spirit Voyage" mūziķiem, kuri uzstājas visā pasaulē. 

Festivāla laikā notiks jogas un meditācijas nodarbības, kuras vadīs pieredzējuši pasniedzēji no dažādām pasaules valstīm - ASV, Vācijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Spānijas, Itālijas, Krievijas un Indijas. Festivāla apmeklētāji varēs svinēt vasaras saulgriežus latviskajās tradīcijās kopā ar folkloras ansambļiem. Katras festivāla dienas noslēgumā notiks koncerts, kurā uzstāsies gan pašmāju, gan ārzemju mūziķi. 

20140312142502-40828.jpg

Festivāla rīkotājs Sandis Dūšelis stāstīja, ka programma plānota tā, lai būtu vienlīdz interesanta gan iesācējiem, gan pieredzējušiem praktizētājiem. 
Paralēli jogas un meditācijas nodarbībām festivāla apmeklētāji varēs iepazīties ar Gatku - senu austrumu cīņas mākslas tehniku -, dejot Šakti dejas, relaksēties gongu skaņās, uzzināt ko vairāk par ajurvēdu un iepazīties ar Latvijas jogas pasniedzējiem. 

Festivāls būs arī draudzīgs ģimenēm ar bērniem. "Bērnu nometnē" par mazajiem rūpēsies pieredzējuši pedagogi. 
Festivāls notiks Gaujas senlejas krastos, viesu namā "Brūveri". Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties veģetāru ēdienu trīs reizes dienā, kā arī izvēlēties nakšņošanas iespējas atbilstoši savām vēlmēm - nakšņot viesnīcā, viesu namā vai uzsliet telti telšu pilsētiņā. 

Biļetes uz koncertiem un festivālu pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un "www.bilesuparadize.lv" 

LETA/ Publicitātes foto

20140505191004-26497.jpg

www.solsticeyogafestival.com