5 jautājumi par sievietes intīmo veselību

5 jautājumi par sievietes intīmo veselību

27. Dec 2012, 09:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Cik bieži jāapmazgājas, un kā pareizi to darīt?

Apmazgāties ar siltu ūdeni vēlams 2 reizes dienā - no rīta un vakarā, un, protams, pirms un pēc dzimumakta. Katru reizi nav jāizmanto gēls vai ziepes, kas paredzētas tieši intīmajai higiēnai, pietiks, ja to darīsiet 1 reizi dienā. Apmazgājoties ūdens jālej no priekšas uz aizmuguri, lai baktērijas no taisnās zarnas nepārnestu uz sievietes dzimumoargāniem, jo mikroorganismi, kas dzīvojot kuņģī, nes labumu, nokļūstot uz sieviets dzimumorgāniem var izraisīt iekaisumu.

Pēc mazgāšanās intīmās vietas nevis jānoberž ar dvieli, bet gan jānosusina. Dvielim, protams, jābūt individuālam, turklāt, dvieli, ar kuru slaukāt savus dzimumorgānus, nedrīkst izmantot citu ķermeņa daļu slaucīšanai. Kā arī - dvielim jābūt īpaši mīkstam, maigam.

Dažkārt var izmantot arī mitrās salvetes intīmajai higiēnai, bet ar tām, nekādā gadījumā, nedrīkst aizstāt mazgāšanos, jo tās pastāvīgas lietošanas gadījumā, tomēr var izraisīt kairinājumu. Lai gan dažās dzīves situācijās - ceļojumos, izbraukumos tās var noderēt.

Kā izvēlēties intīmās higiēnas gēlu?

Parastas ziepes vai dušas želeja var radīt sausuma sajūtu uz dzimumorgānu gļotādas, tāpēc jālieto speciāli intīmajai higiēnai piemērots līdzeklis, jo tas atšķiras ar to, ka tā sastāvs pielīdzināts dabīgajam maksts skābuma līmenim, un tas satur mitrinošus komponentus.

Labs intīmās higiēnas līdzeklis ir:

  • bez krāsvlielām, smaržvielām, jo tie var izraisīt alerģisku reakciju
  • līdzeklis, kurš satur laktobaktērijas, kas palīdz uzturēt normālu maksts mikrofloru
  • līdzeklis, kurš satur pēc iespējas dabīgākas vielas. Ja gadījumā ir neliels ādas kairinājums intīmajā zonā, palīdzēt var gēli, kas satur kumelītes.

Nepatīkams aromāts intīmajā zonā. KO darīt?

Normālā gadījumā vai nu aromāta nav, vai arī tas ir mazliet skābens.

Nepatīkams aromāts, kas radies pēkšņi, praktiski vienmēr liecina par kādu pataloģisku procesu, piemēram, tā var būt maksts disbakterioze, vai varbūt infekcija, tāpēc, ja ir šāds simptoms, noteikti jāvēršas pie ārsta, pat, ja nekādu citu simptomu nav.

Un tomēr, retos gadījumos ir cita situācija - kad tāds aromāts ir visu laiku. Dažkārt, sieviete pati to var pat nejust, jo cilvēks pierod pie savas individuālās smaržas, bet, diemžēl, tā var nepatikt sievietes partnerim.

Tautas medicīnā ir padoms: ja ir nepatīkams ķermeņa un dzimumorgānu aromāts, jāuzvāra un jādzer piparmētras. Bez tam, jāpārskata ēdienkarte. Nepatīkamā aromāta iemesls var būt asi produkti, loki, sīpoli, ķiploki. Dažas sievietes atzīst, ka nepatīkamais aromāts kļūst spēcīgāks, ja uzturā lietots alus.

Veļu vislabāk nēsāt no dabīgiem, elpojošiem materiāliem. Sintētiska veļa karsē orgānus, tie svīst, un te nu arī var parādīties nepatīkamais aromāts.

Nepatīkama aromāta gadījumā jāapmazgājas ir biežāk kā 2 reizes dienā, un tas noteikti jādara pirms un pēc dzimumakta.

Intīmais dezoderants. Kas tas tāds?

Nepatīkama aromāta gadījumā, nevajadzētu problēmu maskēt ar kādu smaržu.

Intīmais dezoderants var noderēt, ja nepanesat sava partnera aromātu, un, ja esat pārliecināta, ka jums pašai tiešām nekādas infekcijas nav. Pirms dezoderanta lietošanas obligāti ir jānomazgājas, jo to jālieto tikai uz tīras dzimumorgānu ādas.

Centieties lietot šādus dezodorantus tikai atsevišķos gadījumos, un ne biežāk kā 1-2 reizes nedēļā. Bieža dezodorantu lietošana var izraisīt maksts PH līmeņa traucējumus. Bez tam, āda dzimumorgānu rajonā ir ļoti jūtīga, kas nozīmē, ka to ir viegli sakairināt.

Intīmo dezoderantu var iegādāties aptiekā.

Vai ikdienas ieliktnīši jālieto katru dienu?

Ikdienas ieliktnīši, nešaubīgi, ir ērts izgudrojums. Jebkurai sievietei ir vismaz neliels daudzums izdalījumu, kas var atstāt pēdas uz veļas, bet ieliktnīši no tā var pasargāt.

Un tomēr, nevajadzētu pārāk aizrauties ar to lietošanu, jo dzimumorgānu āda sūt. Jebkuri ikdienas ieliktnīši, pat paši plānākie, tomēr traucē gaisa apmaiņu, tādēļ, pastāvīga ikdienas ieliktnīšu lietošana var izraisīt ādas kairinājumu.

Ikdienas ieliktnīši jāmaina vismaz reizi 4 stundās, jo tajos var sākt vairoties baktērijas, kas nelielā daudzumā ir gan makstī, gan uz dzimumorgāniem, un tas ir normāli, bet intensīva to vairošanās var izraisīt maksts disbakteriozi.

Kā redzams, pareizas rūpes par intīmo higiēnu nav nemaz tik sarežģīts jautājums. Higiēnas ievērošana garantē svaiguma sajūtu un pārliecību par sevi.

Māmiņu Klubs

20121219121156-64406.jpg

Lai gadalaika maiņa, pastiprināts stress, baseina apmeklējums un hormonālās ikmēneša svārstības neveicina piena sēnes vai citu ginekoloģisko iekaisumu veidošanos, Māmiņu Klubs tevi aicina īpaši rūpēties par savu intīmo veselību.

Floragyn produkti maigai un saudzīgai intīmai kopšanai