Siera keksiņi

Siera keksiņi

17. Jan 2016, 13:12 lauvinja lauvinja

Mūsmājās cieņā ir sāļie keksiņi - garšo kā lieliem tā maziem. Esmu cepusi daudz un dažādus, bet nevieni tā sirdī nebija iekrituši, bet šie sanāk ideāli - ne par sausu, ne par slapju, ne par cietu ne par mīkstu - tieši laikā.

Ar šiem mēdzam cienāt arī viesus.

Lai tos pagatavotu vajadzēs:

300 g kviešu miltu

1 tējkarote cukura

1 tējkarote cepamā pulvera

1/2 tējkarote sodas

400 g sarīvēta cietā siera (es ņemu atkarībā no skopuma pakāpes konkrētā brīdī un skatos kas ir ledusskapī, bet pusi mierīgi var likt kādu akcijas sieru - krievijas/holandes)

240 g bezpiedevu jogurta (tauku saturam nav nozīmes)

55 g kausēta sviesta

2 olas

Sanāk gardi arī bez papildus piedevām, bet šos mierīgi var papildināt ar kapātām zaļajām olīvēm un krabju nūjiņām, olīvēm un svaigu vai kūpinātu lasi, olīvēm un bekonu, vai tikai olīvēm.

Tie, kas bildē ir ar olīvēm un krabju nūjiņām.

Kā jau visiem keksiņiem vienā traukā samaisa visu, kas berams - miltus, sodu, cepamo pulveri, cukuru.

Otrā traukā samaisa sieru, olas, jogurtu un sviestu.

Tad samaisa visu kopā un iemaisa piedevas.

Cep 200 grādos 15-20 minūtes. Sanāk apmēram 12 keksiņi.

Lai labi garšo!