Tā kā mēs itin bieži ēdam tieši visdažādāko graudu (un to ptiešām ir daudz!) putras brokastīs, tad nākas mazliet pacensties tās pilnveidot, padarīt interesantākas, lai bērniem un pašiem neapnīk. Šī putra arī radās brīdī, kad mājās gandrīz nekā nav, izņemot dažādu graudaugu iepakojumus.
Nepieciešams:
Piens -1 glāze
Ūdens -1 glāze (var arī vārīt tikai ūdenī vai tikai pienā, es parasti leju pusi uz pusi)
Miežu putraimi- puse glāzes
Ķiploki- 3-4 daiviņas
Puravs- kādi 10 cm kāta
Čedara siers (der arī cits cietais, labi kūstošs siers)- 100 g
Rukola, spināti, brī vai kamembēra siers
Pagatavošana:
Uz pannas sakarsē elļu, liek smalki sagrieztu ķiploku un puravu, mazliet apcep, pievieno sēnes un visu sacep kopā apmēram 4 minūtes, pievieno salātlapas un atstāj malā.
Uzvāra katlā pienu/ūdeni, ber klāt putraimus un uz vidējas uguns vāra apmēram 12 minūtes. Kad putra gandrīz gatava, beram klāt sarīvētu sieru un maisam, maisam, maisam. Kad putra vārījusies 15-20 minūtes, griežam uguni nost, uzliekam vāku katliņam un atstājam uz kādu brīdi, lai savelkas. Sāli parasti neberu, jo siers ir pietiekoši sāļš.
Tad liek putru trauciņā, pa virsu liek zaļos salātus, kam pa virsu saceptās sēnes ar ķiplokiem. Var pasniegt pāri pārliktu mīksto sieru.
Ja negribas putru kā sāļo ēdienu, var pagatavot saldo piedevu. Nepieciešams:
1 ābols
1 bumbieris
Pusēdamkarote medus
Augļus nomazgā, nomizo, sagriež šķēlītēs, iemaisa medu un liek uz mazas uguns sautēties. Process ilgst apmēram 10-15 minūtes. Kad gatavs, pārkaisa ar kanēli. Principā šis augļu maisījums izdodas garšas ziņā līdzīgs ananasiem, tā kā var teikt, ka šī ir sātīgā biezputra ar viltoto ananasu:)
Un ja negribas vispār nekādu piedevu, arī tā var ēst, jo putra, pateicoties piejauktajam sieram, ir gan garšīga, gan tumīga-ļoti interesants un pilvērtīgs dienas iesākums.