Sestdien uz Siguldu pēc rudens un skriešanas priekiem!

Sestdien uz Siguldu pēc rudens un skriešanas priekiem!

09. Oct 2015, 08:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau rīt, 10. oktobrī, skriešanas seriāls BIGBANK Skrien Latvija piedzīvos noslēdzošo, septīto posmu - Siguldas pusmaratonu. Sportiskā Sigulda, kas gan vairāk pazīstama ar ziemas sporta veidiem, ir gatava sagādāt lielisku brīvdienu ikvienam bērnu skrējiena, 5km, 10km un pusmaratona dalībniekam - pārbaudot skrējēju spēkus sacensību trasē, kā arī sarīkojot īstus sezonas kulminācijas svētkus.

Siguldas pusmaratona vēstnesis, siguldietis, pasaules čempions skeletonā Martins Dukurs aicina, ka “galvenais ir izbaudīt skrējienu - neatkarīgi no tā, vai esi amatieris vai profesionālis.” Viņš ir pārliecināts, ka “kustība ir visam pamatā - gan veselībai, gan dzīvespriekam, un arī garastāvoklis ir atkarīgs no tās.”  Un jau ikgadēji pasākuma dalībnieki varēs baudīt ne vien to, cik labi ir būt kustībā un atrasties plecu pie pleca ar tūkstošiem citu skrējēju, bet arī gleznainos Vidzemes Šveices skatus.

Katrs Skrien Latvija posms ir ne vien gandarījuma skrējiens , bet arī cīņa par labākā un ātrākā tituliem. Arī Sigulda nebūs izņēmums, un šeit savu dalību apstiprinājuši vairāki sezonas kopvērtējuma līderi. Pusmaratonā - šī gada Latvijas čempions šajā distancē Jānis Višķers,  pirms mēneša Valmierā par Latvijas čempionu maratona distancē kļuvušais Kristaps Bērziņš, un viens no sezonas ātrākajiem skrējējiem - Dmitrijs Serjogins, bet no sievietēm - Anita Kažemāka. Nike skrējiena (10,55 km) līderu rindas papildinās Karīna Helmane - Soročenkova, Reinis Hartmanis. Savukārt 5km distancē konkurentiem neļaus atslābt Latvijas čempions 800m un 1500m distancēs - Pauls Ārents  un skriešanas seriāla līdere Līga Girgensone.

Sestdien no plkst. 8:00 - 10:30 sacensību centrā, Svētku laukumā, reģistrētie dalībnieki varēs saņemt starta numurus un laika kontroles čipus, bet jaunie dalībnieki - reģistrēt dalību ikvienā no Siguldas pusmaratona distancēm. Savukārt pieteikšanās bērnu skrējienam noslēgsies jau plkst. 9:40 - jo tieši pasākuma jaunākie dalībnieki būs tie, kas uz starta stāsies pirmie. Sākot no plkst. 10:05 viens pēc otra tiks doti starta šāvieni bērnu skrējienam. Pēc pieveiktās pus kilometra garās distances, bērni varēs doties uz piepūšajām atrakcijām, kas būs atvērtas izklaidēm līdz plkst. 14:00. Taču plkst. 10:20 uz kopīgu iesildīšanos tiks aicināti visi Tautas (5,3km), Nike (10,55km) skrējiena un pusmaratona dalībnieki, kuri plkst. 11:00 šķērsos starta līniju un ar katru noskrieto kilometru samazinās atlikušo soļu skaitu līdz skriešanas seriāla 5. jubilejas sezonas noslēgumam. Visi finišējušie dalībnieki saņems piemiņas medaļas, kā arī dalībnieki par pazeminātu maksu - 2 EUR - varēs atsvaidzināties dušās Siguldas viesnīcā un pēc tam plkst. 13:10 doties baudīt Ineses Ērmanes un Mārtiņa Ruska muzikālo sniegumu. Savukārt seši ātrākie skrējēji katrā distancē vīriešu un sieviešu konkurencē tiks paziņoti apbalvošanas ceremonijā plkst. 14:00.

Līdz šim skriešanas seriālā bija ierasts, ka ar apbalvošanas ceremoniju simboliski tika iezīmēta pasākuma kulmināciju, taču Siguldā pēc tās gaidāms vēl viens liels notikums - Sezonas noslēguma balle. Tā notiks plkst. 19:00 (ierašanās no plkst. 18:30) Siguldas Kultūras namā (Pils ielā 10) un aicināti ir visi skriešanas seriāla posmu dalībnieki. Tā būs ne vien iespēja satikt visus savus sīvākos konkurentus ārpus sacensību trases, bet arī būt klāt nozīmīgajā brīdī, kad tiks paziņoti sezonas kopvērtējuma līderi.

Vairāk informācijas par pasākumu mājas lapās : bigbankskrienlatvija.lv un siguldasmaratons.lv