ŠEFPAVĀRA RECEPTE: Enchilada ar gailenēm un biezpienu

ŠEFPAVĀRA RECEPTE: Enchilada ar gailenēm un biezpienu

10. Sep 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Tex-Mex" restorānu tīkla meksikāņu virtuves šefpafārs Kristaps Viesturs piedāvā receptes, kurās asi produkti lieliski saskan ar Latvijas dabas veltēm. Viņš ir pārliecināts: asais meksikāņu temperaments palīdzēs vasaru ne tikai pagarināt, bet arī padarīt gardāku.

Piedāvājam jūsu uzmanībai viņa recepti.

Sastāvdaļas:

  • Gailenes 200 g
  • Vistas fileja 200 g vai 1 gb.
  • Neliels sīpols 1 gb.
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Neliels čilli pipars
  • Spināti 100 g
  • Graudainais biezpiens 100 g vai puse paciņas
  • Sarkanā salsas mērce
  • Tortiljas 4 gb.
  • Rīvēts siers 140 g
  • Sviests ¼ iepakojuma
  • Krējums 80 g vai 2 ēdamkarotes
  • 1 timiāna zariņš
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošanas process:

Uz pannas izkausē sviestu, kurā apcep gabaliņos sagrieztu vistas fileju, pievieno gailenes, visu apcep 2-3 minūtes.

Pēc tam pievieno svaigus spinātus, un cep visu vēl 2-3 minūtes.

Uzsilda uz pannas tortiljas, šajā gadījumā ir svarīgi, lai tās nepiedegtu.

Apcepto masu liek uz tortiljām, pa virsu liek biezpienu, pēc tam tortilju satin rullītī.

Tortiljas ievieto dziļākā pannā, ēdienu pārlej ar krējumu, sarkano salsas mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru.

Tortiljas liek līdz 200 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī uz apmēram 10 minūtēm.

20130822124711-84659.jpg

Labu apetīti!