ŠEFPAVĀRA RECEPTE: Enchilada ar gailenēm un biezpienu

Māmiņu klubs
Māmiņu klubs 10. septembris 2017 00:00
445

"Tex-Mex" restorānu tīkla meksikāņu virtuves šefpafārs Kristaps Viesturs piedāvā receptes, kurās asi produkti lieliski saskan ar Latvijas dabas veltēm. Viņš ir pārliecināts: asais meksikāņu temperaments palīdzēs vasaru ne tikai pagarināt, bet arī padarīt gardāku.

Piedāvājam jūsu uzmanībai viņa recepti.

Sastāvdaļas:

  • Gailenes 200 g
  • Vistas fileja 200 g vai 1 gb.
  • Neliels sīpols 1 gb.
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Neliels čilli pipars
  • Spināti 100 g
  • Graudainais biezpiens 100 g vai puse paciņas
  • Sarkanā salsas mērce
  • Tortiljas 4 gb.
  • Rīvēts siers 140 g
  • Sviests ¼ iepakojuma
  • Krējums 80 g vai 2 ēdamkarotes
  • 1 timiāna zariņš
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošanas process:

Uz pannas izkausē sviestu, kurā apcep gabaliņos sagrieztu vistas fileju, pievieno gailenes, visu apcep 2-3 minūtes.

Pēc tam pievieno svaigus spinātus, un cep visu vēl 2-3 minūtes.

Uzsilda uz pannas tortiljas, šajā gadījumā ir svarīgi, lai tās nepiedegtu.

Apcepto masu liek uz tortiljām, pa virsu liek biezpienu, pēc tam tortilju satin rullītī.

Tortiljas ievieto dziļākā pannā, ēdienu pārlej ar krējumu, sarkano salsas mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru.

Tortiljas liek līdz 200 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī uz apmēram 10 minūtēm.

20130822124711-84659.jpg

Labu apetīti!

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Māmiņu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies