Sausas rokas un cīņa ar tām.

Sausas rokas un cīņa ar tām.

08. Feb 2017, 15:37 lauruxs87 lauruxs87

Kā jau katru ziemu arī šo ziemu mani ir piemeklējušas sausas rokas. Bet šoreiz tās ir vēl sausākas kā citus gadus. Iemesls laikam varētu būt tas ka šobrīd mazgāju rokas biežāk dēl meitiņas. Un arī pamanu ka izteikti sausums ir uz labās rokas. Kaut smērēju visādus krēmus un veicu dažādas procedūras roku ādai labāk nepalika. Tad nu ķēros kopleksam risinājumam un meklēju ko piedāvā internets.

Un tad priekš sevis atradu šādu kompleksu risinājumu:

  • Ejot ārā vienmēr vilkt cimdus. Šis niķis man bija jāizskauž, jo bieži aizmirsu uzvlikt cimdus un it sevišķi kad termometrs nokrita zem 0 grādiem rokas palika vēl sausākas. Šobrīd vienmēr ejot ārā paķeru cimdus.
  • Ik pa laikam sodas vanniņas rokām. Šis līdzēja kad roku āda bija paviasm sausa un pat saplaisājusi. Tagad šādu procedūru veicu pēc vajadzības.
  • Krēma smērēšana pēc katras saskarsmes ar ūdeni. Vienalga vai tikai mazgāju rokas vai meitai dupsi, vai traukus, vienmēr cenšos sasmērēt rokas ar krēmu. Un nu jau tas stāv man pie izlietnes un tas jau ir ķļuvis par ieradumu.

Šobrīd kaut ārā ir atkal vējains un auksts man ir jūtami uzlabojumi, bet vienalga jūtu ka āda ir sausāka, nekā man gribētos.

Kā jūs cīnāties ar sausu roku ādu ziemā? Kādi ir jūsu ieteikumi ko papildus var darīt lai uzlabotu roku ādu?

lauruxs87 lauruxs87 08. Feb 2017, 16:27 elionoreli

O, par Bio oil neiedomājos ka var smērēt uz rokām. Būs jāpamēģina. 👍 Es jau papildus lietotju vitamīnus barojošām mammām.

Elionore Elionore 08. Feb 2017, 15:56

Man ļoti palīdzēja tas pats Bio Oil, ko testēju 😀 Domāju, ka laba ir jebkura eļļa. Kā arī, jāpadomā par uzturu. Man vienreiz daktere norādīja, ka sausa āda liecina par izteiktu vitamīnu trūkumu.