Biezpiena plācenīsi ir viens gards deserts,kas lai arī ir salds,tomēr veselīgs,jo gatavots no biezpiena.
Esmu gatavojusi daudz dažādu krokešu variantu-vistas filejas,zirņu,kartupeļu,zivs,rīsu kroketes un nonācu līdz šai pasakainajai versijai par biezpiena kroketēm.No vienas puses tie ir tie paši biezpiena plācenīši,tomēr līdzinās kroketēm.
Sastāvdaļas biezpiena plācenīšiem:
430g biezpiens,var ņemt no 400g-500g
ne ļoti sauss un ar ne pārāk mitrs,jo ja būs ļoti mitrs,tad būs daudz nepieciešami milti un tad jau būs cita garša.Ja būs ļoti sauss,tad tāds biezpiens nav manā gaumē,jo ir sauss un garša nekāda.
Ideāls variants ir sverams,graudains,tas vienmēr ir labas konsistences,bet vēl ja ir pieejams,tad Rasa biezpiens gan vājpiena,gan pilnpiena der ļoti labi.Tā kā mums šis biezpiens ir retums,tad varu vien to ieteikt Jums.Bet tas ir pārbaudīts un iecienīts mūsmajās.
2 olu dzeltenumi,baltumi iess apviļāšanai
3-4 ēd.k mannā
2-3 ēd.k milti
3 ēd.k cukurs
vaniļas cukurs pēc garšas
Pildījumam:
30g šokolāde,pēc pašu izvēles
2 ēd.k Rasa krēmsiers,derēs gan klasiskais gan jogurta
kokosa skaidiņas ap 2 ēd.k
kādas 10 mandeles
Apviļāšanai milti un rīvmaize
Sastāvdaļas ķirbja mērcītei:
ap 100g ķirbis
vaniļas cukurs
2 ēd.k Rasa krēmsiers jogurta,bet der arī klasiskais
cukurs pēc garšas ap 3 ēd.k
Sastāvdaļas dzērveņu mērcītei:
kārtīga sauja dzērvenes
ap 100ml ūdens
ap 3-4 ēd.k ievārījuma cukurs 3:1,var,protams izmantot kartupeļu cieti,lai sabiezinātu,bet ievārījuma cukurs tomēr bū ideāls variants
Sākumā gatavojam pildījumu:
Katliņā,ūdens peldē liekam šokolādi un krēmsieru,kausējam līdz viendabīgai konsistencei.
Gatavu atdzesējam.Sanāca burvīgs šokolādes krēms.
Pievienojam kokosa skaidiņas un sasmalcinātas mandeles,kas iepriekšs tika apgrauzdētas.
Tālāk ķeramies pie mērcītēm.
Ķirbja:
Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos,pielejam pavisam mazliet ūdeni,lai nedeg klāt.Sautējam līdz pilnībā izšķīst.Tad iemaisam cukuru,vaniļu.Izlaižam massu caur sietiņu.Iemaisam krēmsieru.
Tā kā cukura daudzums ir gaumes lieta,nogaršojam,pievienojam,ja par maz.
Dzērveņu mērcīte:
Dzērvenes ar ūdeni liekam katliņā,vāram uz nelielas uguns zem vāka kādas 5 minūtes,pievienojam cukuru un turpinam vārīt vēl 3 minūtes.
Lejam trauciņā,lai padziest.Arī te cukurs jānogaršo,kā patīk.
Gatavojam biezpiena kroketes:
Biezpienu sablenderējam vai izlaižam caur sietiņu,lai tas kļūs viendabīgs,maigs.
Pievienojam cukuru pēc garšas,tad olu dzeltenumus,mannā,vaniļu un miltus.Izmaisam un ļaujam kādas 10 minūtes mannā uzbriest.Gatavai massai jabūt diezgan stingrai,lai var rokās veidot un pildīt.Tā kā pārbaudam,ja par šķidru,tad vēl nedaudz liekam miltus,bet ar miltiem nepārcenšamies,jo tad tie paslēpj biezpiena garšu.
Ar ausktu ūdeni samitrinam rokas.Ņemam bagātīgu ēdamkaroti ar biezpiena massu,saplacinam pankūkā,vidū liekam pildījumu.Aizlipinam ciet un uzreiz apviļāam kviešu miltos.Kārtojam uz miltainas virsmas.
Šādi izvediojam visus plāceņus.Jāpiemin,ka tomēr pēc katra plāceņa veidošanas rokas vēlams noskalot aukstā ūdenī,tad garantēju,ka massa nelips pie rokām.
Tālāk katru plāceni apviļājam sakultajos olas baltumos un uzreiz rīvmaizē.Katru apviļāšanu daram rūpīgi,lai viss plācenītis ir bagātīgi gan ar miltiem,tad ar olu un beigās ar rīvmaizi.
Kad visi plāceņi izgājuši visus posmus,tad karsējam eļļu.
Vāram sakarsētā eļļā aptuveni minūti,līdz skaisti brūnai garoziņai.
Atdzisušus plācenīšus var uzsildīt labi sakarsētā cepeškrāsnī ap 5-7 minūtēm,tad tie atgriežas pie savas kraukšķīgās garoziņas.
Pirms pasniegšanas apberam ar pūdercukuru.
Pasniedzam ar dzērveņu saldskābo un ķirbja saldi krēmīgo mērci.
Mērcītes viena otru papildina un garšas ļoti labi mijās kopā.
Lūkosim,kas viducī...
Krēmīgs šokolādes pildījums,kas bagātināts ar riekstiem.
Satriecoši gards deserts.Ideāls variants,lai pārsteigtu savus mīļos gan mājiniekus,gan ciemiņus.