Saule lec un saule riet,rasas svaigums neaiziet...tas vienmēr paliek!

Saule lec un saule riet,rasas svaigums neaiziet...tas vienmēr paliek!

12. Oct 2013, 16:33 taschinka taschinka

Biezpiena plācenīsi ir viens gards deserts,kas lai arī ir salds,tomēr veselīgs,jo gatavots no biezpiena.

Esmu gatavojusi daudz dažādu krokešu variantu-vistas filejas,zirņu,kartupeļu,zivs,rīsu kroketes un nonācu līdz šai pasakainajai versijai par biezpiena kroketēm.No vienas puses tie ir tie paši biezpiena plācenīši,tomēr līdzinās kroketēm.

Sastāvdaļas biezpiena plācenīšiem:

430g biezpiens,var ņemt no 400g-500g

ne ļoti sauss un ar ne pārāk mitrs,jo ja būs ļoti mitrs,tad būs daudz nepieciešami milti un tad jau būs cita garša.Ja būs ļoti sauss,tad tāds biezpiens nav manā gaumē,jo ir sauss un garša nekāda.

Ideāls variants ir sverams,graudains,tas vienmēr ir labas konsistences,bet vēl ja ir pieejams,tad Rasa biezpiens gan vājpiena,gan pilnpiena der ļoti labi.Tā kā mums šis biezpiens ir retums,tad varu vien to ieteikt Jums.Bet tas ir pārbaudīts un iecienīts mūsmajās.

2 olu dzeltenumi,baltumi iess apviļāšanai

3-4 ēd.k mannā

2-3 ēd.k milti

3 ēd.k cukurs

vaniļas cukurs pēc garšas

Pildījumam:

30g šokolāde,pēc pašu izvēles

2 ēd.k Rasa krēmsiers,derēs gan klasiskais gan jogurta

kokosa skaidiņas ap 2 ēd.k

kādas 10 mandeles

Apviļāšanai milti un rīvmaize

Sastāvdaļas ķirbja mērcītei:

ap 100g ķirbis

vaniļas cukurs

2 ēd.k Rasa krēmsiers jogurta,bet der arī klasiskais

cukurs pēc garšas ap 3 ēd.k

Sastāvdaļas dzērveņu mērcītei:

kārtīga sauja dzērvenes

ap 100ml ūdens

ap 3-4 ēd.k ievārījuma cukurs 3:1,var,protams izmantot kartupeļu cieti,lai sabiezinātu,bet ievārījuma cukurs tomēr bū ideāls variants

Sākumā gatavojam pildījumu:

Katliņā,ūdens peldē liekam šokolādi un krēmsieru,kausējam līdz viendabīgai konsistencei.

20131012155913-36692.jpg

 

Gatavu atdzesējam.Sanāca burvīgs šokolādes krēms.

Pievienojam kokosa skaidiņas un sasmalcinātas mandeles,kas iepriekšs tika apgrauzdētas.

20131012160009-66963.jpg

 

Tālāk ķeramies pie mērcītēm.

Ķirbja:

Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos,pielejam pavisam mazliet ūdeni,lai nedeg klāt.Sautējam līdz pilnībā izšķīst.Tad iemaisam cukuru,vaniļu.Izlaižam massu caur sietiņu.Iemaisam krēmsieru.

20131012160225-82524.jpg

 

Tā kā cukura daudzums ir gaumes lieta,nogaršojam,pievienojam,ja par maz.

20131012160305-87148.jpg

 

Dzērveņu mērcīte:

Dzērvenes ar ūdeni liekam katliņā,vāram uz nelielas uguns zem vāka kādas 5 minūtes,pievienojam cukuru un turpinam vārīt vēl 3 minūtes.

20131012160402-83929.jpg

 

Lejam trauciņā,lai padziest.Arī te cukurs jānogaršo,kā patīk.

20131012160423-93024.jpg

 

Gatavojam biezpiena kroketes:

Biezpienu sablenderējam vai izlaižam caur sietiņu,lai tas kļūs viendabīgs,maigs.

Pievienojam cukuru pēc garšas,tad olu dzeltenumus,mannā,vaniļu un miltus.Izmaisam un ļaujam kādas 10 minūtes mannā uzbriest.Gatavai massai jabūt diezgan stingrai,lai var rokās veidot un pildīt.Tā kā pārbaudam,ja par šķidru,tad vēl nedaudz liekam miltus,bet ar miltiem nepārcenšamies,jo tad tie paslēpj biezpiena garšu.

20131012160707-30028.jpg

 

Ar ausktu ūdeni samitrinam rokas.Ņemam bagātīgu ēdamkaroti ar biezpiena massu,saplacinam pankūkā,vidū liekam pildījumu.Aizlipinam ciet un uzreiz apviļāam kviešu miltos.Kārtojam uz miltainas virsmas.

20131012160916-29920.jpg

 

Šādi izvediojam visus plāceņus.Jāpiemin,ka tomēr pēc katra plāceņa veidošanas rokas vēlams noskalot aukstā ūdenī,tad garantēju,ka massa nelips pie rokām.

Tālāk katru plāceni apviļājam sakultajos olas baltumos un uzreiz rīvmaizē.Katru apviļāšanu daram rūpīgi,lai viss plācenītis ir bagātīgi gan ar miltiem,tad ar olu un beigās ar rīvmaizi.

20131012161207-73026.jpg

Kad visi plāceņi izgājuši visus posmus,tad karsējam eļļu.

20131012161319-24369.jpg

 

Vāram sakarsētā eļļā aptuveni minūti,līdz skaisti brūnai garoziņai.

20131012161402-40156.jpg

Atdzisušus plācenīšus var uzsildīt labi sakarsētā cepeškrāsnī ap 5-7 minūtēm,tad tie atgriežas pie savas kraukšķīgās garoziņas.

20131012161442-96460.jpg

Pirms pasniegšanas apberam ar pūdercukuru.

20131012161506-41953.jpg

 

Pasniedzam ar dzērveņu saldskābo un ķirbja saldi krēmīgo mērci.

20131012161558-69064.jpg

20131012161634-73076.jpg

 

 Mērcītes viena otru papildina un garšas ļoti labi mijās kopā.

20131012161712-97506.jpg

 

Lūkosim,kas viducī...

20131012161740-97778.jpg

 

Krēmīgs šokolādes pildījums,kas bagātināts ar riekstiem.

Satriecoši gards deserts.Ideāls variants,lai pārsteigtu savus mīļos gan mājiniekus,gan ciemiņus.

20131012161801-40632.jpg