Sastāvdaļas:
200g apaļgraudu rīsi + piens uz aci liku
2 olas
1 aplesīns
100ml saldais krējums 35%
sīrupam 1 ēd.k ūdens + 3 ēd.k cukurs
citronskābe,sāls,cukurs-daudzums gatavošanas procesā
vaniļas cukurs
kurkuma
2 tēj.k želatīns
Pagatavošana:
Sākumā izvāram rīsus pienā līdz tie kārtīgi mīksti,ka jau šķīst ārā.Ļaujam tiem pilnība atdzist.
Olas dzeltenumus samaisam ar 2 ēd.k cukura.Pievienojam no 1 apelsīna izspiestu sulu.Liekam karsēties un maisam ar putojamo slotiņu līdz massa sabiezē un izkarsējās,ap 7 minūtēm.
Želatīnu iemaisam 30ml ūdenī.Uzbriedušu uzsildam un izmaisam līdz kārtīgi izšķīst.Želatīnu iemaisam dzelenumu krēmā.
Tad šo olu dzeltenumu/želatīna krēmu ieputojam rīsos.
Olas baltumu sākam putot ar šķipsniņu sālu,kad izveidojas putas pievienojam 1 ēd.k cukuru un turpinam putot līdz tas izkūst,tad pievienojam šķipsniņu citronskābi un saputojam līdz stingram putām.
Katliņā liekam 1 ēd.k ūdeni un 3 ēd.k cukuru varam sīrupu ap 5 minūtēm.
Tikko no uguns noņemtu sīrupu ieputojam olu baltumos.
Atsevišķi saputojam saldo krējumu ar vaniļas cukuru.Savienojam saldo krējumu un olu baltuma krēmu.
Saputojam kopā rīsu maisījumu un saldā krējuma/ baltumu krēmu.Pēc vēlēšanās var pievienot kurkumu izteiktākai krāsai.
Lejam porciju traucios,liekam ledusskap uz stundu.
Pasniedzam ar kādu ķīsēli vai vienkārši sablenderētām ogām vai augļiem.Man mājās bija persiki,tos sablenderēju un gatavs.
Labs,neparasts,gards deserts.
Piedalies graudaugu recepšu konkursā un tiec pie balvām no Weleda!
Atvainojos par kļūdu virsrakstā "Rīsu deserts"